Campania electorală accelerează ritmul asfaltărilor din Sânmartin, spre nemulţumirea contestatarilor primarului Cristian Laza, care acuză calitatea deficitară a lucrărilor.
"Pe pământul gol..."
Primarul Cristian Laza este acuzat că, aflat în campanie electorală, toarnă asfalt în Haieu şi Cihei direct pe pământul gol risipind banii comunităţii. "Se aruncă banii noştri în văzduh cu turnarea unui strat de asfalt în bătaie de joc pe pământul gol sau iarbă, fără ca să aibă un strat de susţinere stabilizat care să şi dureze în timp. Totul este făcut în bătaie de joc", a reclamat pe Facebook Mircea Oros, unul dintre locuitorii comunei Sânmartin, candidat la funcţia de consilier local în comună din partea Pro România.
Bărbatul a spus că lucrarea (foto), făcută de mântuială, va rezista doar câţiva ani. "Nu trebuie multă experienţă, nici diplomă de inginer ca să-ţi dai seama că 1-3 centimetri de asfalt aruncat pe pământ o să ţină până la începutul iernii sau cel mult sfârşitul iernii", a acuzat reclamatul, condamnând "o campanie electorală mascată efectuată pe banii noştri".
La fel, un bărbat din Cihei acuză constructorii Primăriei că în timpul lucrărilor de modernizare a drumului au acoperit şanţul de scurgere a apelor pluviale. "Şanţul vechi în care se scurgea apa meteorică a fost acoperit cu pietriş. La următoarea ploaie întreaga curte va fi inundată pentru că apa nu are unde să se scurgă", a susţinut localnicul.
"Peste tot am pus piatră..."
Contactat de BIHOREANUL, primarul Cristian Laza neagă că ar asfalta drumurile din comună doar în campanie ca să îşi facă publicitate electorală. "În patru ani, am asfaltat 40 de kilometri de drum din comună. Nu se poate spune că am lucrat doar înainte de alegeri. Într-adevăr, unele lucrări au început abia de câteva săptămâni, dar asta pentru că pandemia a închis societăţile de turism, care nu şi-au mai plătit impozitele şi n-am avut până acum bani să le plătim", spune primarul.
Laza neagă că ar asfalta direct pe pământul gol. "Se poate verifica în teren. Peste tot am pus un strat de piatră spartă cu hămucă (n.r. nisip) peste care se toarnă emulsie şi doar apoi se asfaltează", susţine primarul. Laza mai spune că lucrările derulate prin PNDL sunt supervizate de ingineri ai Inspectoratul Judeţean în Construcţii Bihor, aşa că nu se pune problema să fie făcute de mântuială.
În ceea ce priveşte desfiinţarea şanţurilor de apă pluvială din Cihei, primarul spune că era de aşteptat. "Nu mai putem sta cu şanţuri în faţa casei ca pe vremea bunicii. În momentul de faţă se montează canalizarea pluvială, iar apa de la burlane va fi colectată în gurile de scurgere", a spus Laza.
Primarul pune creşterea numărului de reclamaţii la adresa Primăriei pe seama campaniei electorale pentru alegerile din 27 septembrie.
RECTIFICARE:
Inițial, în textul știrii era trecut greșit faptul că sesizarea privind turnarea de asfalt în Haieu şi Cihei direct pe pământul gol risipind banii comunităţii a fost făcută direct BIHOREANULUI de Mircea Oros, unul dintre locuitorii comunei Sânmartin, candidat la funcţia de consilier local în comună din partea Pro România.
În realitate, acesta nu a transmis sesizarea ziarului, ci a postat pe Facebook reclamația.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.