URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2017, 19:29

Primăria Tămăşeu, despre familia cu 9 copii ajutată de angajaţii Ambulanţei Bihor: Au de toate!

Primăria Tămăşeu, despre familia cu 9 copii ajutată de angajaţii Ambulanţei Bihor: Au de toate! foto: Ambulanța Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ştirea legată de demersul caritabil al angajaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor care în urmă cu câteva săptămâni au strâns haine, jucării, mâncare şi bani pentru a sări în ajutorul unei familii cu 9 copii din Tămăşeu, ai cărei membri au fost găsiţi dormind pe duşumea, în podul unei case, a stârnit nemulţumirea primarului localităţii, Matyi Miklos, criticat de cititori pentru lipsa de implicare a asistenţilor sociali în acest caz.

Edilul transmis, joi, un comunicat în care a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce a monitorizat permanent situaţia familei care, în decursul anilor, „a fost asistată social şi i s-au acordat drepturile conform legislaţiei”.

Potrivit lui Matyi, familia locuieşte, din anul 2010, într-o locuinţă construită de Fundaţia Maica Tereza compusă din două încăperi, una la parter şi una la mansardă „şi nu pod, aşa cum apare în articol”.

Totodată, după cum se arată în informare, în luna septembrie, în urma demersurilor intreprinse de el, „familia a primit în folosinţă gratuită din partea fundaţiei încă o locuinţă socială, situată în vecinătate”.

Comunicatul transmite şi punctul de vedere al mamei celor 9 copii, care ar fi „dezamăgită de modul dramatic în care a fost expusă în presă situaţia copiilor săi”, întrucât ar fi fost ajutată „în mod repetat de toate instituţiile din comună”, adică Primăria, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială nr.1, Poliţia, biserica reformată, biserica ortodoxă, biserica baptistă, diferite ONG-uri din ţară şi străinătate, precum şi de locuitori ai comunei.

De-a lungul anilor, „aceste instituţii au ajutat familia sub diferite forme: mobilier, alimente, îmbrăcăminte, rechizite şcolare, bani”, se mai spune în informare, inventariind bunurile care ar exista în locuinţa familiei.

Astfel, zice documentul, oamenii au „şpor, aragaz, frigider, mobilă - inclusiv paturi şi saltele, iar copii nu dorm pe jos în pod, ci în paturi şi pe saltele la parter şi la mansardă -, dar şi două maşini de spălat, trei televizoare, 14 capre, două oi, un porc, precum şi o căruţă”.

„Faptul că s-au acordat acestei familii ajutoare şi se acordă în continuare nu face obiectul unor articole în presă, sunt doar acte de umanitate şi caritate. Suntem afectaţi de imaginea negativă creată”, susține primarul Matyi Miklos.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON