URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2014, 17:46

Primărie cu opinii: Prisma electorală a PSD din faţa Universităţii este în regulă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prisma electorală a PSD care-l promovează pe candidatul Emilian Pavel nu va fi mutată din faţa Universităţii din Oradea, chiar dacă ocupă parţial un trotuar, respectiv acoperă şi o porţiune de carosabil.

În urma unei sesizări făcute de BIHOREANUL, un angajat al Instituţiei Arhitectului Şef din cadrul Primăriei Oradea s-a deplasat la faţa locului pentru a analiza situaţia. "Prisma nu conturbă nici traficul auto şi nici pe cel pietonal. Există suficient loc pe trotuar pentru pietoni, cel puţin doi metri, iar partea aceea de carosabil aparţine de fapt unei bucle de intrare în Universitate, care nu mai este folosită acum, căci poarta de lângă este închisă", a explicat directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului-Şef, Adriana Lipoveanu.

Totuşi, în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiul Oradea, la articolul 10, punctul (i), se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate "pe zona carosabilă a străzilor şi a drumurilor, indiferent de categoria acestora".

"Zona aceea afectată de prismă nu este practic carosabilul din strada Universităţii, benzile de circulaţie, ci aparţine buclei respective de intrare, care nu este folosită", susţine Adriana Lipoveanu.

În realitate, intrarea în parcarea privată a Universităţii din Oradea, folosită de şefii instituţiei, se face tocmai pe poarta din vecinătatea prismei electorale.

Citeşte pe această temă şi: Jos cu Emilian Pavel! Prisma electorală amplasată de PSD în faţa Universităţii ar putea fi mutată

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
FRAIERILOR TOTUL ESTE AIUREA
Nu intra in discutie daca incurca sau nu pietonalul sau carosabilul. Problema fundamentala este faptul ca prin lege se interzice manifestarile politice in institutiile de invatamant superior. Deci, un panou electoral in fata universitatii violeaza legea. TREBUIA SA INTREBATI CONDUCEREA UNIVERSITATII CE PARERE AU DE ASTA. Evident ca excelenta. Ce treaba au ei cu legea?
Postat 21 Mai 2014, 19:15 de Popescu Vasile
PSD e obisnuit cu functionarii
Orice face PSD e ok. Nu de alta dar e la putere si crede ca i se cuvine orice. Pe ala de la Inspectoratul Scolar l-au schimbat pentru ca a implicat elevii in campania electorala. In Beius, PSD, il foloseste pe inspectorul de finante Dulca la campania electorala, plimbindu-l prin oras cu echipa de campanie. Dar parca functionarii publici n-au voie la politica, nu? Ori Dulca face orice numai sa ajunga un mic sef pe undeva prin finante? Mai stii, ca parca asa se lauda pe unde apuca.
Postat 21 Mai 2014, 14:07 de Tino
Ha, ha, ha
Si prisma ridicata pe spatiul verde din piata taranilor e ok?! Bine ca eu mi-am adus niste nisip (cu portbagajul) si imediat a aparut garcea de la gardienii locali, chitit sa-mi rupa chitanta... Deh, organul e vigilent ! Si se mai mira primarul si gasca lui ca-i injura lumea...
Postat 21 Mai 2014, 06:04 de DlGoe
:))))))
Dar cum se sesizeaza impartialii de la Bihoreanul :))))))) Dupa campania fatisa alaturi de PNL i-a deranjat ca ei nu aveau cum sa o puna pe Norica Nicolai ? Poate pe nepoata, ca doar ea voteaza pentru PNL :)) O alta limba in dosul regal al PNL! Cu scorul actual Pavel intra in PE ! Si marele PNL, cu scorul cel mai mare din tara nu a reusit sa aiba un loc eligibil pe lista. Nu e de mirare la cat de putine mandate vor avea :) RAdem impreuna dupa scorul ce il veti avea pe municipiu :))
Postat 20 Mai 2014, 22:03 de Vladimir
outeau să-l pună pe utecist chiar în faţa apt.101 din Primărie ... !?!
... în locul grupului statuar care se amplasează, de obicei de Crăciun, că tot acasă rămâne puştiul de la UTC al PSD !?! Studenţii oricum nu merg la acest vot, iar locul de pe listă e tot atât de eligibil precum cea a altora care au invadat cireada cu "tauri" expiraţi !?!
Postat 20 Mai 2014, 21:16 de Carp III
Institutia athitectului Sef
Directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului-Şef, Adriana Lipoveanu gandeste ca de obicei cu ovarele. Nu ar vedea zona carosabila nici daca ar sta in mijlocul drumului. Felicitari.
Postat 20 Mai 2014, 18:50 de petru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON