URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Decembrie 2020, 08:51

Primăria Oradea scoate la licitație închirierea a 45 de locuințe la prețuri sub nivelul pieței

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria scoate la licitaţie închirierea a 45 de locuinţe, din diferite zone ale oraşului, la preţuri sub cele ale pieţei. Lista imobilelor cuprinde de la garsoniere în blocuri până la apartamente din case situate în curţi comune.

"Preţurile de la care pornesc licitaţiile sunt undeva la 40% faţă de piaţa liberă. Dacă locuinţa scoasă la închiriere este situată într-o zonă aproape de familia viitorului chiriaş atunci acesta licitează şi nivelul chiriei mai creşte, dacă nu, cum se întâmplă de obicei, licitaţia se încheie după prima strigare", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Spre exemplu, preţul de pornire al licitaţiei pentru o garsonieră de 12 metri pătraţi situată în strada Vasile Alecsandri este de 158 lei pe lună, iar cel al chiriei pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă de 87 metri pătraţi în Piaţa 1 Decembrie este de 694 lei pe lună.

Licitaţia va avea loc pe 15 ianuarie. Înscrierea şi depunerea documentaţiei se va face până pe 14 ianuarie la ora 9, la ghişeele 1 şi 2 din Sala ghişeelor de la parterul Primăriei.

Lista celor 45 de imobile care urmează să fie închiriate cu preţurile de pornire ale licitaţiilor şi documentaţiile pentru participare poate fi consultată pe site-ul Primăriei www.oradea.ro la secţiunea Licitaţii.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, printre avantajele închirierii unei locuinţe de la Primărie se numără pe lângă nivelul redus al chiriei: durata contractului de închiriere de 5 ani cu posibilitatea de prelungire, înregistrarea contractului de închiriere la ANAF, posibilitatea stabilirii domiciliului la adresa imobilului şi de încheiere a contractelor de utilităţi cu furnizorii agreaţi de chiriaşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
criterii sociale sau doar beneficii publice pentru informati/cunoscatori?
daca pretul chiriei e cu 60% mai mic decat pe piata libera, atunci exista ceva criterii sociale pentru ca sa fii eligibil or poate aplica oricine citeste presa des sau afla de la familie din primarie despre licitatie, si atunci ma mut si eu in apartament de 90mp in loc de 50mp pentru doar 150 eur, in loc de 350 eur. Daca nu exista criteriile sociale, atunci e o prostie toata chestiunea asta si trebuie licitate la pretul pietei, ori daca nu le poate valorifica primaria, atunci vandute.
Postat 01 Ianuarie 2021, 14:27 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON