URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2020, 08:51

Primăria Oradea scoate la licitație închirierea a 45 de locuințe la prețuri sub nivelul pieței

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria scoate la licitaţie închirierea a 45 de locuinţe, din diferite zone ale oraşului, la preţuri sub cele ale pieţei. Lista imobilelor cuprinde de la garsoniere în blocuri până la apartamente din case situate în curţi comune.

"Preţurile de la care pornesc licitaţiile sunt undeva la 40% faţă de piaţa liberă. Dacă locuinţa scoasă la închiriere este situată într-o zonă aproape de familia viitorului chiriaş atunci acesta licitează şi nivelul chiriei mai creşte, dacă nu, cum se întâmplă de obicei, licitaţia se încheie după prima strigare", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Spre exemplu, preţul de pornire al licitaţiei pentru o garsonieră de 12 metri pătraţi situată în strada Vasile Alecsandri este de 158 lei pe lună, iar cel al chiriei pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă de 87 metri pătraţi în Piaţa 1 Decembrie este de 694 lei pe lună.

Licitaţia va avea loc pe 15 ianuarie. Înscrierea şi depunerea documentaţiei se va face până pe 14 ianuarie la ora 9, la ghişeele 1 şi 2 din Sala ghişeelor de la parterul Primăriei.

Lista celor 45 de imobile care urmează să fie închiriate cu preţurile de pornire ale licitaţiilor şi documentaţiile pentru participare poate fi consultată pe site-ul Primăriei www.oradea.ro la secţiunea Licitaţii.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, printre avantajele închirierii unei locuinţe de la Primărie se numără pe lângă nivelul redus al chiriei: durata contractului de închiriere de 5 ani cu posibilitatea de prelungire, înregistrarea contractului de închiriere la ANAF, posibilitatea stabilirii domiciliului la adresa imobilului şi de încheiere a contractelor de utilităţi cu furnizorii agreaţi de chiriaşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
criterii sociale sau doar beneficii publice pentru informati/cunoscatori?
daca pretul chiriei e cu 60% mai mic decat pe piata libera, atunci exista ceva criterii sociale pentru ca sa fii eligibil or poate aplica oricine citeste presa des sau afla de la familie din primarie despre licitatie, si atunci ma mut si eu in apartament de 90mp in loc de 50mp pentru doar 150 eur, in loc de 350 eur. Daca nu exista criteriile sociale, atunci e o prostie toata chestiunea asta si trebuie licitate la pretul pietei, ori daca nu le poate valorifica primaria, atunci vandute.
Postat 01 Ianuarie 2021, 14:27 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON