Constructorii vor trebui să plătească pentru spălatul străzilor pe care le prăfuiesc. Viceprimarul Mircea Mălan şi directorii municipalităţii s-au întâlnit miercuri după-masă, în sala mare a Primăriei, cu reprezentanţii firmelor de construcţii care lucrează pe cele peste 24 de şantiere deschise în oraş.
Potrivit unui comunicat al Primăriei, reprezentanții municipalității le-au transmis constructorilor că având în vedere deranjul produs de șantiere în oraș, aceștia vor trebui să contribuie la curățenia suplimentară care se face în această perioadă, inclusiv la spălarea periodică a străzilor din zonele limitrofe șantierelor, motiv pentru care li s-a solicitat să ia legătura cu operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service. Mai mult, după finalizarea lucrărilor, constructorii au obligația de a reface spațiile verzi care au fost distruse pe parcursul lucrărilor.
Constructorii au mai fost informaţi cu privire la obligativitatea de a transporta molozul doar cu camioane acoperite cu prelată şi de a-l depozita doar în locuri special amenajate.
Totodată, reprezentanților firmelor care au sedii secundare în Oradea li s-a adus la cunoștință că, dacă au mai mult de cinci angajați și au șantiere deschise pe o perioadă mai mare de șase luni, trebuie să-și declare punct de lucru în Oradea, deoarece 41,75% din impozitul încasat pe salarii la nivelul municipiului revine bugetului local.
În încheiere, Mircea Mălan le-a spus constructorilor că trebuie să accelereze ritmul lucrărilor, să profite de vremea bună și să lucreze cu program prelungit, pentru a finaliza lucrările la termenele stabilite.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.