URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iulie 2020, 10:21

Primăria către orădeni: "Care este problema cu care te confrunți în cartierul Rogerius?" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană a comandat firmei olandeze PosadMaxwan un studiu de regenerare urbană a cartierului Rogerius. Acest proiect pilot se referă la zona delimitată de Bulevardul Dacia, strada Moldovei, parcul Olosig şi zona Liceului Teoretic Lucian Blaga.

"Cum vă place?"

Studiul, pentru care municipalitatea va plăti 96.850 lei plus TVA, va trebui să cuprindă o analiză a situaţiei de fapt, să propună o viziune de regenerare urbană şi să prezinte instrumentele pe termen scurt şi lung de care Primăria să poată uza pentru dezvoltarea "sănătoasă" a zonei.

"Suntem în etapa în care trebuie să stabilim acea zonă cheie din centrul cartierului Rogerius care va fi proiectată, analizată în detaliu astfel încât să putem începe lucrările în viitorul apropiat", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, pentru calitatea de centru de cartier concurează zona intersecţiei străzilor Transilvaniei şi Corneliu Coposu, a Bulevardului Dacia cu strada Transilvaniei şi cea din jurul Liceului Teoretic Lucian Blaga şi a Grădiniţei 20.

Orădenii sunt chemaţi să se pronunţe până pe 16 iulie printr-un chestionar care poate fi completat online sau pe hârtie la asociaţiile de proprietari.

Aceştia vor trebui să răspundă la întrebările: "Care este locul sau strada ta preferată din cartierul Rogerius?", "Care este problema cu care te confrunţi mai des în cartierul Rogerius?" şi "Care este locul cel mai important pe care ți l-ai dori realizat sau schimbat în cartierul Rogerius?".

Cu bune şi rele...

Urbaniştii olandezi vor folosi rezultatele chestionarului pentru creionarea unui proiect de regenerare urbană a cartierului. Studiul, contractat în mai, va trebui predat la finalul lunii august.

Reprezentanţii municipalităţii speră să primească cele mai bune soluţii din partea firmei contractate. Olandezii au studiat deja zona. "Avem 45% din zonă cu spaţiu verde, ceea ce nu ar părea la prima vedere, dar acesta nu e utilizat la capacitate. Traseele pietonale nu sunt clar definite, dar în schimb stăm bine cu locurile de parcare. Există o parcare la trei locuitori, iar suprafaţa afectată de locuri de parcare şi drumuri este 26%", a declarat Mălan.

Urbaniştii au reţinut şi o parte din "lipsurile" cartierului. "Printre elementele negative din studiu se numără faptul că nu există spaţiu dedicat culturii şi artei şi nu există un mall, având în vedere densitatea populaţiei de aici", a spus edilul.

Studiul comandat va sta ulterior şi la baza unui regulament privind modul în care trebuie să arate strada Corneliu Coposu şi condiţiile de îndeplinit de către firmele care mobilează galeria comercială formată de-a lungul timpului la parterul blocurilor.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
La fel si pe Sovata...
C14- C 21 pe Sovata! Hoti si excroci cei de la asociatie...Presedinta incaseaza 3 salarii,casiera 2200 lei,jinerele admin Savu-cel care nu vrea la pensie-...MILIARDE de lei..!Nu este o gluma Gunoiul este inca in ghene sub bloc...spatiile verzi au costuri uriase.fonddul de rulment genereaza dobinzi in buzyunarul oresedintei si clicii de hoti..hotia dainuie de 13 ani decind o cucoana cu nume de groaza ajuns la presedentia asociatiei!Alooooooo?Politia?Prefectura?Primaria???
Postat 06 Iulie 2020, 04:01 de grigore
Rute verzi pentru trafic lent
Sa fie, ca au farmec. Nu stiu cat de rapide is asociatiile de proprietari pt parteneriate si coplata pt renovari/izolare si pastrare caramida pe bloc, sau panouri fotovoltaice pe acoperis (daca o fi finantare europeana, atunci fraieri am fi sa nu profitam totusi)
Postat 03 Iulie 2020, 16:41 de unu
DERATIZATI ca MURIM in cel mai frumos oras din Romania
lasati stidiile si parandaraturile si DERATIZATI ca ne mananca tantarii de vii si prin regenerare urmaba vom ramane doar tantarii daca voi aruncati banii pe studii inutile
Postat 03 Iulie 2020, 13:22 de Traian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON