URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Ianuarie 2018, 15:16

Prima parte a Ligii a IV-a la fotbal în Bihor: 120 de meciuri cu 443 de goluri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor a făcut publice principalele date statistice ale primei părţi a campionatului Ligii a IV-a, ediţia 2017-2018. Astfel, în turul de campionat al primului eşalon organizat de AJF Bihor, s-au marcat 443 de goluri în cele 120 de meciuri disputate. În acest fel a rezultat o medie de 3,7 goluri pe meci.

În clasamentul golgheterilor, pe primul loc s-a situat Daniel Toma, de Unirea Livada, cu 14 goluri. Acesta a fost urmat de Sergiu Pop (Crişul Aleşd) şi Sergiu Ciocan (Olimpia Salonta), cu câte 12 goluri, în timp ce pe locul III s-au clasat Marius Matei (CSO Ştei) şi Janos Lakatos (Unirea Valea lui Mihai), cu câte 9 goluri. De menţionat că în prima parte a campionatului Ligii a IV-a s-au marcat şi 10 autogoluri.

Echipele cu cei mai mulţi marcatori au fost CS Diosig şi FC Universitatea Oradea, cu 14 jucători, urmate de Crişul Sântandrei, cu13 jucători. Echipa cu cei mai puţini marcatori a fost CS Săcueni, cu 6 jucători.

Cele mai multe goluri într-un meci le-au marcat Daniel Toma (Unirea Livada) şi Sergiu Ciocan (Olimpia Salonta), câte 4. Jucătorul care a marcat în cele mai multe etape a fost Sergiu Pop (Crişul Aleşd), în 10 etape. Jucătorul străin cu cele mai multe goluri a fost Ozovehe Idris (Viitorul Borş), cu 5 goluri.

Cel mai bătrân marcator al turului a fost Sandu Balaj (CSO Ştei), la 46 de ani, iar cel mai tânăr marcator Gabriel Buta (Olimpia Salonta), la 15 ani. Primul gol al campionatului l-a reuşit Răzvan Ţirban (CS Bihorul Beiuş) în minutul 15 al meciului cu CSO Ştei.

Scorul turului s-a consemnat în jocul Unirea Valea lui Mihai – Biharea Vaşcău, 9-0, în etapa a IX-a.

Cele mai multe goluri într-o etapă au fost 38 goluri, în etapa a II-a, iar cele mai puţine goluri într-o etapă: 14 goluri, în etapa a XII-a.

În ceea ce priveşte datele statistice legate de disciplină, este de menţionat că s-au acordat 563 de cartonaşe galbene, cele mai multe în etapa a II-a: 47, iar cele mai puţine în etapa a XIII: 31.

Jucătorii cu cele mai multe cartonaşe galbene au fost Laviniu Dărăban (Crişul Sâtnadrei), Florin Lazăr (CSC Sînmartin) şi Casian Oltean (Olimpia Salonta), cu câte 7.

Echipele cu cele mai multe cartonaşe galbene au fost CS Săcueni, Olimpia Salonta şi Unirea Valea lui Mihai, cu câte 40. Echipa cu cele mai puţine cartonaşe galbene: Unirea Livada – 20.

În total, s-au acordat 34 de cartonaşe roşii, cele mai multe în etapele a X-a şi a XIV-a, câte 6, iar în etapele a III-a, a V-a şi a XIII-a nu s-au consemnat cartonaşe roşii. Echipa cu cele mai multe cartonaşe roşii a fost CS Oşorhei, cu 7.

Echipele CS Bihorul Beiuş, CS Diosig, CS Mădăras, CSC Sînmartin, Olimpia Salonta şi Unirea Livada au avut câte un jucător eliminat, iar jucătorul cu cele mai multe cartonaşe roşii a fost Ikpe Emem (CS Săcueni), cu 3 eliminări, în etapele a 2-a, a 10-a şi a 14-a.

Returul ediţiei 2017-2018 a campionatului Ligii a IV-a va debuta în luna martie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON