URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2020, 15:23

Preşedintele ATP Exodus cere Guvernului măsuri de salvare a economiei, inclusiv plafonarea salariilor bugetarilor şi suspendarea pensiilor speciale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele ATP Exodus, Mircea Cirt, i-a propus marţi premierului Ludovic Orban, printr-o scrisoare deschisă publicată pe reţelele de socializare, un plan cu 11 măsuri concrete pentru salvarea economiei afectate de pandemia de coronavirus. Măsurile cuprind de la suspendarea ratelor şi pensiilor speciale în acest an până la plafonarea salariilor bugetarilor la 5.000 lei şi restructurarea aparatului de stat, pentru diminuarea presiunii pe bugetul de stat.

"Ţara se îngroapă!"

În deschiderea scrisorii sale, Mircea Cirt a precizat că în vreme ce măsurile de prevenire a extinderii epidemiei, cum ar fi cele de limitării circulaţiei populaţiei, au fost luate rapid, cele de susţinere a economiei încă întârzie.

"Cu fiecare zi de întârziere a unor măsuri, ţara se îngroapă şi nu vom mai putea recupera ce se demolează. Se impune să vă asumaţi răspunderea şi să produceţi măsurile mult aşteptate de români, măsuri care să aibă impact major în societate! Cu toţii observăm măsurile deja luate de prevenire a epidemiei şi sunt foarte bune. Cu toţii însă observăm şi lipsa măsurilor pentru susţinerea economiei şi nu înţelegem de ce, putem doar presupune", a transmis CEO-ul companiei.

Mircea Cirt propune un plan de măsuri aplicate, care, pe lângă companiile private, aflate în dificultate pe fondul crizei generate de pandemie, să vizeze inclusiv sectorul bugetar, la care guvernanţii au evitat să facă referire până în prezent.

ATP Exodus este unul dintre cei mai mari importatori de autovehicule şi piese de schimb din România. Afacerea, începută în 1995 în Baia Mare de Mircea Cirt, a crescut continuu.

În prezent compania cuprinde firmele ATP Automotive - producţie şi distribuţie piese auto, ATP Motors - dealership auto, ATP Transit - transport rutier intern şi internaţional, respectiv ATP Trucks Automobile cu activitate de bază fabricarea autovehiculelor de transport rutier şi persoane.

În august anul trecut ATP Trucks a lansat pe piata primul sau camion: Truston.


Suspendarea ratelor, impozitelor locale şi pensiilor speciale...

Preşedintele ATP Exodus a schițat un plan de măsuri "minime şi de bun simţ" pentru ca economia românească să poată tranzita criza până la sfârşitul acestui an. Mircea Cirt a propus:

1. Stabilirea cadrului legal în vederea suspendării ratelor de capital şi a dobânzilor la facilităţile de credit, leasing financiar şi operaţional, până la 31.12.2020, cu prelungirea corespunzătoare a termenului de rambursare.

2. Eliminarea taxelor şi impozitelor locale până la 31.12.2020.

3. Decontarea urgenţă (maxim 5 zile) a restanţelor statului către agenţii economici.

4. Stoparea penalităţilor pentru neplata la termen a obligaţiilor fiscale şi stoparea popririlor pe conturile agenţilor economici, până la 31.12.2020.

5. Reglementarea condiţiilor pentru şomajul tehnic că instrument la îndemână angajatorului, fără limitarea mecanismului la anumite domenii de activitate. Fiţi corecţi în abordarea şi tratarea tuturor angajaţilor la fel, fără discriminări.

6. Scutirea de plata a TVA în vama pentru importurile de mărfuri până la 31.12.2020.

7. Reforma tuturor organigramelor aparatului de stat, cât mai urgent pentru reducerea costurilor la nivel naţional.

8. Stabilirea unui salariu net pentru toţi angajaţii care lucrează la stat, indiferent de funcţie, grad, care să nu depăşească 5000 RON Net, până la 31.12.2020 şi reevaluare în August 2020.

9. Eliminarea sporurilor de orice fel, respectiv a pensiilor speciale până la 31.12.2020.

10. Urgentarea stabilirii şi demarării de investiţii strategice astfel încât cât mai multe firme să fie implicate: Infrastructură, autostrăzi, drumuri, poduri, căi ferate.

11. Anularea taxei de avizare de 500 euro plus TVA pentru obţinerea avizului existenţei cazului de forţă majoră!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nu-i bai
Pai de ce ATP nu vinde Mercedes la pret de Logan ?
Postat 26 Martie 2020, 13:09 de Sandu2100
Toate taxele jos rate la bănci tot nu mai plătim nimic. Ajutate toate firmele inclusiv cele care jupuiesc romani în momente grele.
Pai nenea director daca elimini taxele de unde crezi ca are statul bani cu siguranță aparatul bugetar va fi redus cu pensiile speciale nu știu ce sa zic judecători ccr etc c-am greu deși ar fi minunat sa fie taiate apoi vezi ca acum o mare parte din aparatul bugetar duce greul aparatul medical apoi m.a.i armata apoi pe profesori nu ii poți da afara, sigur se poate restrânge un pic nr agentiilor cumula într-un fel secretari și secretare de stat și nu numai și în final pentru ce dracu avem 465 de parlamentari +consilieri acestora angajați la cabinete chirii cabinete locuință de serviciu mașina de serviciu drumuri dus întors la sfârșit de saptamana diurna etc. 300 ar fi peste cap. Consilii județene alți bani alta distracție tot felul direcții și directorasi întra și extra comunitare etc.
Postat 25 Martie 2020, 17:53 de sss
Poftim?
...plafonarea salariilor bugetarilor şi suspendarea pensiilor speciale?Eliminarea taxelor şi impozitelor locale până la 31.12.2020? Nu se pune problema.In schimb avem pregatit ceva mai bun pentru voi:500 euro plus TVA ,Avizarea existenţei cazului de forţă majoră. Unde? Chiar acolo,la Camera de Comerţ şi Industrie a României,tigrul Europei.(ccir.ro/servicii/avizarea-existentei-cazului-de-forta-majora/).
Postat 25 Martie 2020, 16:47 de excalibur
Oamenii de afaceri (cu minim zece angajati)zecetrebuie sa intervina si sa gestioneze tara
Suntem in deriva ,avem nevoie de conducatori valorosi si de bugetari platiti dupa merit si fara pensii speciale .Acum ori niciodata!
Postat 25 Martie 2020, 16:00 de tattianasilva6
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON