URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2014, 15:16

Preşedintele AJF Bihor, mulţumit de rezultatele din ligile inferioare: 1010 goluri marcate, o echipă a promovat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sfârşitul sezonului 2013-2014, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Valer Vancea a tras concluziile peste competiţiile pe care AJF Bihor le-a organizat, campionatele de seniori ale Ligii a IV-a, a V-a şi Cupa României, faza judeţeană, precum şi campionatele de juniori.

Din capul locului, conducătorul forului fotbalistic bihorean a ţinut să se declare mulţumit şi să aprecieze ca reuşit acest sezon, mai ales pentru că la finalul lui, judeţul Bihor a promovat o echipă în Liga a III-a, pe CSC Sânmartin, campioana judeţului şi câştigătoarea fazei judeţene a cupei.

"Chiar dacă am avut ceva emoţii şi am trăit un final de meci dramatic la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, de la Câmpia Turzii, este bine că am reuşit promovarea şi vom avea, astfel, două echipe în sezonul următor în eşalonul al III-lea. Era păcat şi o mare dezamăgire dacă CSC Sânmartin nu promova", a declarat Valer Vancea, adăugând că "avem patru echipe care oricând pot face faţă cu brio eşalonului al III-lea".

Campionatul Ligii a IV-a a fost câştigat în acest sezon în Bihor de echipa din Sânmartin, antrenată de Florin Fărcaş, care a acumulat 80 de puncte, urmată fiind de FC Hidişel şi Kinder Paleu, cu câte 75 de puncte, pe locul IV terminând Crişul Sântandrei, cu 72 de puncte.

Pe parcursul competiţiei, formaţia din Vaşcău s-a retras, iar în afară de aceasta a mai retrogradat o singură formaţie şi nu două, cum era prevăzut iniţial (pentru că CSC Sânmartin a obţinut promovarea). Este vorba despre de CF Liberty Pomezeu. Crişul Aleşd, ocupanta antepenultimului loc , s-a salvat, prin promovarea celor de la Sânmartin.

Din Liga a V-a au promovat echipa din Popeşti, Universitatea Oradea şi FC Bihor II. "Toate acestea şi-au exprimat dorinţa de a evolua din sezonul următor în eşalonul al IV-lea şi speră să o facă cât mai bine, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu cu CF Bihorul Beiuş în acest sezon", a mai precizat preşedintele AJF Bihor.

În total, în sezonul 2013-2014 s-au marcat 1010 goluri, cele mai multe reuşindu-le echipa din Sânmartin, 134, iar formaţia cu cele mai puţine goluri primite a fost Kinder Paleu, 24.

Golgheterul Ligii a IV-a a fost Cristian Ţârlea, de la Salonta, cu 38 de goluri, urmat de Gh. Popescu, de la Sânmartin, cu 33 de goluri, şi de Kiss Ervin, de la Kinder Paleu, cu 23 de goluri marcate.

"Şi din punctul de vedere al disciplinei nu au fost probleme însemnate în acest sezon, semn că progresăm şi Comisia de Disciplină îşi face bine treaba", a mai declarat Valer Vancea, cel care a precizat că echipa cu cele mai puţine avertismente a fost Kinder Paleu, cu 15 jucători avertizaţi, urmată de Viitorul Marghita, cu 16 jucători avertizaţi, în timp ce la polul opus s-a situat Crişul Aleşd, cu 28 de jucători avertizaţi pe durata sezonului, secondată de CF Liberty Pomezeu, cu 26 de jucători avertizaţi.

Jucătorul cel mai avertizat a fost Dan Jurcă, de la CSO Ştei, cu 11 avertismente.

Ţi în clasamentul fair-play, pe primul loc s-a situat Kinder Paleu, echipă antrenată de Zsolt Muzsnaj, cu o medie a notelor de 8,72.

"Nici în eşalonul al V-lea nu am întâmpinat probleme deosebite, iar sistemul cu trei serii geografice, este cel care se pliază cel mai bine pe judeţul nostru", a mai afirmat preşedintele AJF, Valer Vancea, cel care a ţinut să remarce şi competiţiile de juniori, dar şi rezultatele obţinute de echipa de juniori A1 din Salonta, calificată la faza finală a Campionatului Naţional, precum şi cea de juniori D de la FC Bihor, ajunsă, de asemenea, la faza finală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON