URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2020, 21:26

Premierul Ludovic Orban: Decizia CCR este o instigare la nerespectarea legii. Arată că judecătorii Curţii au pierdut orice legătură cu realitatea

Premierul Ludovic Orban: Decizia CCR este o instigare la nerespectarea legii. Arată că judecătorii Curţii au pierdut orice legătură cu realitatea Premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la spitalul suport Covid-19 de la Târgu Mureş (sursa foto: gov.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timpul unei vizite oficial la spitalul de suport Covid-19 de la Târgu Mureş, premierul României, Ludovic Orban, a făcut aprecieri dure la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale a României, care au declarat neconstituţionale prevederile privind aplicarea amenzilor în timpul stării de urgenţă.

Dacă va fi nevoie, a precizat Orban, Guvernul va emite un OUG pentru a se asigura că se respectă regulile pe perioada stării de alertă în care România va intra din 15 mai.

"Decizia Curtii arată că aceşti oameni au pierdut orice legătură realitatea din cu societatea românească (n.r. judecătorii CCR) vor să îi ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate. Nu au pic de respect pentru cei peste 90% dintre cetăţenii României care respectă legea", a spus Orban, sâmbătă, în cadrul unei vizite oficiale la Târgu Mureş.

El a precizat că decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) nu face decât să lase fără instrumente autorităţile statului, în lupta privind combaterea epidemiei.

Premierul a mers mai departe, apreciind că decizia CCR este un act de "instigare la nerespectarea legii, o decizie care pune în pericol viaţa şi sănătatea fiecărui român".

"Interesul nostru este să păzim viaţa cetaţenilor români, să reducem riscul răspândirii epidemiei de Coronavirus. Decizia CCR încalcă dreptul fundmanetal prevăzut în Constituţie, dreptul la viaţa, dreptul la sănătate – salutul pe care ni-l dorim, primul bun la care ţinem cu toţii. Avocatul Poporului, prin vocea PSD, ALDE şi a lui Ponta, calcă în picioare acest drept funadamental privind viaţa şi sănătatea", a comentat el.

Întrebat de unul dintre jurnalişti ce va face Guvernul în cazul în care CCR va declara neconstituţională legislaţia privind regulile din starea de alertă din România, Ludovic Orban a răspuns că, în acel caz, va emite un OUG prin care se să impună respectarea regulilor.

"Vom emite o Ordonanţă de Urgenţă care să le dea autorităţilor instrumentele necesare care sa apere viaţa şi sănătatea cetăţenilor României. Nu putem accepta ceea ce face CCR şi Avocatul Poporului. Nicio ţară din UE nu s-a confruntat cu aşa ceva. Nicio ţară nu a fost lipsită de instrumente pentru a impune respectarea legilor şi a regulilor, mai ales într-o situaţie atât de gravă cum e epidemia de coronavirus", a spus Orban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Referitor la habarnistul Orban ...
... e o vorbă din "popor" cum că, dacă ești prost de mic, când ești mare te joci doar !?! CCR a spus doar că, ajunge cu ordonanțele care nu respectă legile cwre stau la baza acestora !?! Motivil e simplu ... dacă azi ți se permite să-i "poprești" pe unii în case, mâine s-ar putea să vrei să îi "ferești" de necuratu' și să-i bagi pe toți prin peșteri și scorburi !?! Iar în cazul "guvernului meu" ... dacă ieri ai furat un ou, mâine sigur o să vrei să-ți însușești cocoșelul, de parcă tu ai fi inventat cloșca !?!
Postat 10 Mai 2020, 10:22 de CrisDumi
excalibur
Autoritățile au gândit, și au instituit " carantină " pt cei intrați în țară ( votanții PSD diaspora ) , restul Românilor din țară au stat acasă și au respectat legea. Ce-i rămași în Diaspora au lucrat, sau trăiesc din șomajul tehnic. Tu cum respecți legea??
Postat 10 Mai 2020, 01:07 de Sandu2100
Cfr politic
Pana si CCR- ul este o adunătură de oameni politici, propuși si promovați tot de partide. Cand statul român în urmă cheltuielilor nu va mai avea bani la buget, in loc de un nou împrumut eu zic sa tăiați salariile chiar celor din vârf. De ce un judecător nu ar putea lucra pe un salar de 3000 lei in criza? Intreb si eu asa ca fapt divers... Ce are in plus unul care a terminat dreptul decât unul care a terminat inginerie mecanică de exemplu? De ce un judecător castiga 20000-40000lei? Si un alt absolvent de facultate se chinuie cu 3000lei....Eeeei, vedeti de unde pleaca problema? De la prea mult bine fraților...adică toata lupta dusă cu această armă bacteriologica special creeata pt a distruge unele economii si de a distruge vieți si famili a fost degeaba. Halal judecatori! Halal gândire....
Postat 09 Mai 2020, 23:35 de Adrian_Preda
"Nicio ţară nu a fost lipsită de instrumente"
"Interesul nostru este să păzim viaţa cetaţenilor români"...Recapitulare: Acum 2 luni,romania era libera de covid.Nu se inchid granitele,pe model orban viktor,din motive de democratie,libera circulatie a cetatenilor bla,bla.Mai departe,vin in romania sute de mii de insi,incep sa apara cazuri de covid.E clar cum a ajuns covidul in tara,sau e de la antenele 5G?Urmeaza stare de urgenta,qarantina,ordonante militare.De ce nu s-au ocupat autoritatile exclusiv de cei intrati in tara,cu covid la bord,unii...ce treaba au avut cu restul populatiei,pasnice??? Adeca, daca in ultimele 90 zile nu am fost plecat din tara,pass-partout,liber,la revedere...E limpede ca e un experiment,antemergator experimentelor care vor urma."Arată că judecătorii Curţii au pierdut orice legătură cu realitatea".Nu mai putin decit voi,o amenda de 100 de lei,fie doua si treaba era comestibila,trecea la gramada,ca multe alte timpenii.Ati vrut 20.000 lei...
Postat 09 Mai 2020, 22:13 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON