URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2021, 17:20

Prefectura Bihor, trofeu dorit! Kelemen Hunor spune că UDMR ar ceda postul de prefect în Cluj pentru cel din Bihor

Prefectura Bihor, trofeu dorit! Kelemen Hunor spune că UDMR ar ceda postul de prefect în Cluj pentru cel din Bihor Kelemen Hunor, alături de liderii UDMR Bihor Cseke Attila, Pásztor Sándor şi Szabó Ödön
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că formaţiunea sa este dispusă să cedeze postul de prefect al judeţului Cluj - care i-a revenit în urma negocierilor și „tragerilor” din cadrul alianţei cu PNL şi USR PLUS - dar numai pentru a-l obţine pe cel de prefect al judeţului Bihor, care reprezintă "prima noastră opţiune". 

Declaraţiile au fost făcute, luni, pentru portalul Cluj24.ro. Reacţia lui Kelemen Hunor vine după ce, sâmbătă, în Biroul Politic Naţional al PNL, preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a cerut din nou postul de prefect, pe care l-a pierdut la negocieri. 

"Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima opţiune, dar asta a ieşit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectură cu prefectură, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate", a spus Kelemen, citat de Cluj24.ro. 

Preşedintele UDMR a spus că formaţiunea nu are o dispută cu PNL Cluj, iar chestiunea ocupării posturilor de prefecţi e o problemă internă a liberalilor. După cum BIHOREANUL a relatat, la cele mai recente negocieri pe funcţii în alianţa de Guvernare, liderii PNL de la nivel naţional şi-au adjudecat Prefectura Bihor, mult dorită de UDMR, lucru recunoscut şi de Kelemen. 

"Prima noastră opţiune de prefect a fost Bihorul. Relaţia noastră cu PNL la Cluj este una veche, încercată, când PSD a dorit să mergem cu ei la Cluj am refuzat şi am mers cu PNL. Relaţia noastră este mai importantă decât poziţia de prefect, dar în acest moment aceasta ne revine nouă. Că nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face. Se poate schimba cu Bihorul", a afirmat Kelemen.

În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, de sâmbătă, liderul filialei Cluj a partidului a cerut ca postul de prefect din judeţul menţionat să revină liberalilor, şi nu UDMR. 

"Miile de voturi rămase neutilizate la Cluj au generat, intrând în coşul comun la nivel naţional, mandate de parlamentari în alte judeţe. Spun asta pentru a se înţelege cât de important este şi numărul de voturi în economia oricăror tipuri de alegeri. Consider că este profund incorect şi imoral faţă de organizaţia PNL Cluj, care are o astfel de performanţă, să nu primească postul de prefect, un post de înaltă demnitate publică şi relevanţă în orice judeţ", a transmis Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, adăugând că filiala a obţinut peste 66.000 de voturi la alegerile parlamentare, cele mai multe din ţară.

La începutul lunii, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a avut o reacţie dură la adresa conducerii centrale a Partidului Naţional Liberal, după ultima decizie a acestora, privind numirea prefectului de Cluj de către UDMR. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ce ne mai lipseste
ne mai lipseste un pasztor de la guvenrn aratam bine , Doamne fereste ,
Postat 17 Februarie 2021, 11:04 de sarbi
Foame mare
Szabó Ödön aspiră la o funcție importantă.
Postat 17 Februarie 2021, 05:42 de zsizsi
Frustrant
De-ar fi liderii locali maghiari la fel de eficienti ca si cei din Ungaria, le-as tine partea. Fiind la butoane pana acum, acestia nu au facut altceva decat sa demonstreze ca nu-i intereseaza binele public. Ce ar putea face un prefect maghiar in afara de a pune piedici lui Bolojan? Sa fiu in locul lui Bolojan, daca s-ar numi un prefect UDMR, mi-as da demisia cu surle și trâmbițe. Bolojan nu va avea nicio sansa sa-si aplice proiectele dorite
Postat 16 Februarie 2021, 21:44 de Doru2019
Holod te KELEMEN
Stai numa bine unde ești că bine stai. Nu te F&£Ă grija de Bihor, nu avem nevoie de tine pe aici să pui bete in roata la Bolojan, după cum ai văzut și Ungurii au votat Bolojan, și peste 4 mai mulți o sa voteze Bolojan PNL. Tot ce ai făcut voi UDMR-PSD a fost sa va bateți joc de Ungurii din Bihor, s-au prins și ei.
Postat 16 Februarie 2021, 20:12 de Sandu2100
B90...alcoor, 1234, 101, Oradea2020, TKO, Sunlight si alte conturi blocate
pe gandirea ta nu intrau la guvernare, nu-i indreptateau voturile, ce sa vezi e o alianta, un compromis, naivule, cer ce vor.
Postat 16 Februarie 2021, 19:44 de User anonimizat
Intrebare
Era greu pt ziaristul care i-a luat interviu lui HUnor sa-l intrebe :pe cine intereseaza ce isi doreste udmr in privinta prefecturii bihor? atata demnitate nu exista intr-un ziarist?
Postat 16 Februarie 2021, 18:52 de Fradi
Bine ar fi sa nu se intample
Asta ar insemna ca Bolojan este mai slab in PNL decat presedintele PNL Cluj. E o problema care nici nu ar trebui discutata in PNL. Fara prefect UDMR atat in Cluj, cat si in Bihor. Voturile obtinute nu-i indreptatesc pe udemeristi la aceste functii.
Postat 16 Februarie 2021, 18:47 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON