URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2020, 08:49

Prefectura Bihor: Peste 30.000 de pachete cu alimente și încă 30.000 cu produse de igienă vor ajunge la persoanele defavorizate luna viitoare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

30.097 de pachete cu alimente și 30.097 de pachete cu produse de igienă vor ajunge la persoanele defavorizate din Bihor în cursul lunii august, fiind distribuite de către Instituția Prefectului. Coletele vor fi predate în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), care este în curs de implementare, sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, după cum informează un comunicat al Prefecturii.

Conform informării, fiecare pachet cu alimente conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic, și cântărește 25 de kilograme. Coletul cu produse de igienă conține periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

În această perioadă are loc centralizarea și verificarea listelor nominale cu beneficiari, după ce, săptămâna trecută, Prefectura a făcut recepția pachetelor de igienă, care au fost depozitate în spațiile puse la dispoziție de către cele 101 primării din Bihor. În a doua parte a lunii iulie urmează să fie recepționate și coletele cu alimente.

“Beneficiarii vor primi concomitent ambele pachete, atât cel cu alimente, cât și cel cu produse de igienă în cursul lunii august. În acest fel creștem gradul de eficiență al procesului de distribuție și economisim timp, atât al funcționarilor care vor distribui pachetele, cât și al beneficiarilor”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea, citat în comunicat.

POAD este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național, reamintește comunicatul Prefecturii.

Potrivit OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiarii programului sunt:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; 

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele / familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
"luna viitoare"
Marile realizari ale "guvernului meu" sunt toate la timpul viitor,pentru a se respecta directiva :"lucrul bine facut".
Postat 08 Iulie 2020, 09:41 de excalibur
Traian aici ești ??
Sper că ai legat paratrăsnetul la trifazic ::))
Postat 08 Iulie 2020, 09:31 de Sandu2100
mita inainte de alegeri
da-le la prosti si scrie pe cutii ca guvernul le da ca guvernul are bani de la mama lui orban cum inainte avea de la mama lui dragnea. pachetele sunt de la romanii care au platit taxe si impozite pentru ca hotii sa le administreze. In fiecare an electoral dau mita le cei mai saraci cu duhul ca sa-i voteze.
Postat 08 Iulie 2020, 09:17 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON