URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2014, 11:49

Prefectul despre constructorii angajaţi la reabilitarea DN 76: "Eram ameninţaţi că vor fi 100 de oameni pe drum şi vor face ce nu s-a făcut"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul şef al Secţiei Judeţene Bihor din cadrul Direcţiei Regionale Cluj a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Octavian Balog, numit în urmă cu o lună în această funcţie, nu a avut un debut lin la primul raport de activitate.

Miercuri, la şedinţa Colegiului Prefectural, structură informală ce reuneşte şefii instituţiilor guvernamentale deconcentrate din judeţ, Balog trebuia să prezinte stadiul pregătirilor pentru iarnă a angajaţilor Secţiei de Drumuri Naţionale, însă a fost prins el însuşi nu foarte bine pregătit.

În atenţia prefectului

După ce a prezentat câte drumuri naţionale trec prin Bihor şi lungimea lor, Balog a precizat că există contracte încheiate între CNADNR şi diverse firme pentru deszăpezirea şoselelor naţionale, dar şi că pe drumurile aflate în reabilitare această responsabilitate revine acelor firme angajate să execute lucrările, exemplificând cu DN 76, unde vor deszăpezirea trebuie făcută de societăţile Construct Mod (pe tronsonul Vârfuri - Ştei), AZVI (Ştei - Beiuş), iar pe tronsonul Oradea - Beiuş de CCCF Timişoara, SCT Bucureşti şi Ostmarine Construct.

Cu acest prilej, cei prezenţi la reuniune au putut afla că această din urmă firmă - Ostmarine Construct - a încheiat un contract de subantrepriză pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului, după ce lucrările desfăşurate de CCCF Timişoara şi SCT Bucureşti au fost oprite astă-vară de Inspectoratul de Stat în Construcţii, ca urmare a constatării că pe sectorul Oradea - Băile Felix se constatase neconformitatea lor, adică - pe româneşte - proasta lor calitate.

"În zilele acestea eram ameninţaţi că vor fi circa 100 de oameni pe drum şi vor face ce nu s-a făcut până acum", a atenţionat, ironic, prefectul Claudiu Pop, semnalându-i şefului Secţiei Judeţene a Drumurilor Naţionale că va fi atent la modul în care Ostmarine Construct va derula lucrările.

"Cine ştie din sală?"

Pentru că şeful Secţiei Judeţene a Drumurilor Naţionale a continuat să înşire cifre privind utilajele şi cantităţile de sare, nisip şi clorură de calciu stocate de firmele cărora CNADNR le-a încredinţat deszăpezirea şoselelor naţionale din Bihor, fără a sublinia relevanţa lor, prefectul l-a întrerupt pe Balog întrebându-l direct: "Ajung aceste materiale? Sunt în regulă utilajele? Că anul trecut ni s-a spus că sunt OK, dar când a venit iarna utilajele ba nu aveau motorină, ba nu porneau din cauza vechimii bateriilor... Dacă e cineva în sală care ştie, să vină să ne spună!", a spus prefectul, după ce noul şef al Secţiei Judeţene a Drumurilor Naţionale nu a reuşit să dea răspunsuri clare, precise şi la obiect.

Cu prilejul reuniunii de miercuri a Colegiului Prefectural, Octavian Balog a raportat, de asemenea, că pe DN 19 E Oradea - Marghita şi pe DN 19 B Marghita - Nuşfalău se efectuează "chiar şi astăzi" lucrări de plombare, pe fiecare din aceste două şosele fiind programată astuparea a câte 15.000 metri pătraţi de gropi, din care, tot pe fiecare drum, deja au fost plombaţi peste 5.000 metri pătraţi de carosabil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON