URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2020, 20:00

Prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, l-a numit pe managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, şef peste toate spitalele din judeţ (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a anunţat luni după-amiază, prin intermediul unui mesaj video, că a emis un ordin de numire a doctorului Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea, în calitatea de coordonator al tuturor spitalelor din judeţ pe perioada crizei coronavirus.

Pentru o conducere unitară

„Am semnat un ordin prin care l-am desemnat pe dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, să coordoneze întreaga activitate a tuturor spitalelor din judeţul Bihor, pentru a gestiona unitar şi eficient resursele medicale”, a comunicat în mesajul video prefectul Dumitru Ţiplea.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, decizia prefectului a fost luată având în considerare faptul că în scenariul 3 şi în scenariul 4 al evoluţiei crizei coronavirus spitalele din judeţ vor funcţiona în dependenţă cu cele din Oradea, în sensul că vor transfera la Spitalul Municipal specialiştii în boli infecţioase, pe de o parte, iar pe de alta vor prelua de la Municipal şi Judeţean bolnavi cu alte patologii decât infecţiile căilor respiratorii, pentru ca acestea să se poată ocupa de pacienţii cu coronavirus.

Îndemn la responsabilitate

Pe de altă parte, în mesajul video, prefectul Dumitru Ţiplea afirmă că „ne aflăm în faţa unei provocări fără precedent”, dar dă asigurări că „împreună putem trece peste acest impas, acţionând ca o comunitate unită şi responsabilă”, şi îndeamnă totodată populaţia să respecte atât recomandările specialiştilor din domeniul sanitar, cât şi măsurile instituite în plan administrativ pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor.

Ţiplea arată că în cursul zilei de luni, în Bihor era înregistrat un singur caz de îmbolnăvire (cel raportat vineri, al femeii întoarse din Italia şi care a minţit că venea din Ungaria), 69 de persoane erau în carantină, 18 internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal, iar 236 în autoizolare la domiciliu.

Prefectul a făcut şi o referire la consecinţele economice ale crizei sanitare, însă de ordin general. „Reducerea impactului negativ al epidemiei în economie trebuie să fie un efort conjugat atât al autorităţilor, cât şi al mediului economic şi al angajaţilor. Viaţa merge înainte şi trebuie să se desfăşoare cât se poate de normal, dar trebuie să respectăm recomandările de protejare împotriva răspândirii bolii. Împreună putem trece peste această încercare”, a spus prefectul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nu a durat nicio oră de la publicarea decretului pentru "stare de urgență" ...
... și au apărut deja "îmbogățiții de coronavirus", după modelul celor "de război" !?! Trai pe vătrai pentru "liberalismul" neaoș românesc în cel mai corupt corupt și prăduitor domeniu ... cel medical !?! Într-o lună de acum înainte, fără licitații și prin încredințări directe, ca de la PNL-ist la PNL-ist ... se vor încheia contracte de furnizare și achiziții de bunuri, echipamente, medicamente și consumabile, cât în ultimii zece ani la un loc !?! Cine controlează acest sistem care nici până acum nu a fost în regulă (vezi sutele de dosare penale finalizate ori aflate în curs) ... dacă nu, în toată țara asta și așa lovită de soartă, unii precum "prefectul maseur" de la Bihor, sub oblăduirea unui întreg partid de măscărici ?!? În timpul ăsta, bufonii de la PSD o să admire peisajul ... redactând liste tembele de candidați, pentru alegerile ce urmează !?!
Postat 17 Martie 2020, 08:23 de CrisDumi
Carp..
Carp un capos dar trebuie sa recunosc ca face treaba bunicica. Un manager ambitios si perseverant..... acum nu vorbesc nimic de interes caci lasa ceva bun in urma lui.
Postat 16 Martie 2020, 21:59 de scortosul
Inchideti bihorul
Ce mai asteapta perfectul si primarul? Inchideti judetul si orasul,mai ales pentru tranzit.Politia pe arterele principale ,oprit toate masinile,cine e in tranzit organizat convoaie cu escorta armata.Oradea interzis accesul dinspre vama.Tot ce misca luat in evidenta,evaluat,respins,tranzitat,dupa caz.Oprit in oradea,carantina,in afara orasului,vorba unuia, de ex. aeroport.Pina nu avem mai multe cazuri.Viteza de actiune face diferenta,vezi china.
Postat 16 Martie 2020, 21:17 de excalibur
Slugoi
Adica Bolojan l-a numit ca tu esti doar marioneta lui
Postat 16 Martie 2020, 20:44 de Oradean20
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON