URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Martie 2020, 20:00

Prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, l-a numit pe managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, şef peste toate spitalele din judeţ (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a anunţat luni după-amiază, prin intermediul unui mesaj video, că a emis un ordin de numire a doctorului Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea, în calitatea de coordonator al tuturor spitalelor din judeţ pe perioada crizei coronavirus.

Pentru o conducere unitară

„Am semnat un ordin prin care l-am desemnat pe dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, să coordoneze întreaga activitate a tuturor spitalelor din judeţul Bihor, pentru a gestiona unitar şi eficient resursele medicale”, a comunicat în mesajul video prefectul Dumitru Ţiplea.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, decizia prefectului a fost luată având în considerare faptul că în scenariul 3 şi în scenariul 4 al evoluţiei crizei coronavirus spitalele din judeţ vor funcţiona în dependenţă cu cele din Oradea, în sensul că vor transfera la Spitalul Municipal specialiştii în boli infecţioase, pe de o parte, iar pe de alta vor prelua de la Municipal şi Judeţean bolnavi cu alte patologii decât infecţiile căilor respiratorii, pentru ca acestea să se poată ocupa de pacienţii cu coronavirus.

Îndemn la responsabilitate

Pe de altă parte, în mesajul video, prefectul Dumitru Ţiplea afirmă că „ne aflăm în faţa unei provocări fără precedent”, dar dă asigurări că „împreună putem trece peste acest impas, acţionând ca o comunitate unită şi responsabilă”, şi îndeamnă totodată populaţia să respecte atât recomandările specialiştilor din domeniul sanitar, cât şi măsurile instituite în plan administrativ pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor.

Ţiplea arată că în cursul zilei de luni, în Bihor era înregistrat un singur caz de îmbolnăvire (cel raportat vineri, al femeii întoarse din Italia şi care a minţit că venea din Ungaria), 69 de persoane erau în carantină, 18 internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal, iar 236 în autoizolare la domiciliu.

Prefectul a făcut şi o referire la consecinţele economice ale crizei sanitare, însă de ordin general. „Reducerea impactului negativ al epidemiei în economie trebuie să fie un efort conjugat atât al autorităţilor, cât şi al mediului economic şi al angajaţilor. Viaţa merge înainte şi trebuie să se desfăşoare cât se poate de normal, dar trebuie să respectăm recomandările de protejare împotriva răspândirii bolii. Împreună putem trece peste această încercare”, a spus prefectul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nu a durat nicio oră de la publicarea decretului pentru "stare de urgență" ...
... și au apărut deja "îmbogățiții de coronavirus", după modelul celor "de război" !?! Trai pe vătrai pentru "liberalismul" neaoș românesc în cel mai corupt corupt și prăduitor domeniu ... cel medical !?! Într-o lună de acum înainte, fără licitații și prin încredințări directe, ca de la PNL-ist la PNL-ist ... se vor încheia contracte de furnizare și achiziții de bunuri, echipamente, medicamente și consumabile, cât în ultimii zece ani la un loc !?! Cine controlează acest sistem care nici până acum nu a fost în regulă (vezi sutele de dosare penale finalizate ori aflate în curs) ... dacă nu, în toată țara asta și așa lovită de soartă, unii precum "prefectul maseur" de la Bihor, sub oblăduirea unui întreg partid de măscărici ?!? În timpul ăsta, bufonii de la PSD o să admire peisajul ... redactând liste tembele de candidați, pentru alegerile ce urmează !?!
Postat 17 Martie 2020, 08:23 de CrisDumi
Carp..
Carp un capos dar trebuie sa recunosc ca face treaba bunicica. Un manager ambitios si perseverant..... acum nu vorbesc nimic de interes caci lasa ceva bun in urma lui.
Postat 16 Martie 2020, 21:59 de scortosul
Inchideti bihorul
Ce mai asteapta perfectul si primarul? Inchideti judetul si orasul,mai ales pentru tranzit.Politia pe arterele principale ,oprit toate masinile,cine e in tranzit organizat convoaie cu escorta armata.Oradea interzis accesul dinspre vama.Tot ce misca luat in evidenta,evaluat,respins,tranzitat,dupa caz.Oprit in oradea,carantina,in afara orasului,vorba unuia, de ex. aeroport.Pina nu avem mai multe cazuri.Viteza de actiune face diferenta,vezi china.
Postat 16 Martie 2020, 21:17 de excalibur
Slugoi
Adica Bolojan l-a numit ca tu esti doar marioneta lui
Postat 16 Martie 2020, 20:44 de Oradean20
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON