URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2017, 10:42

Prefectul Claudiu Pop va fi schimbat din funcţie. Noul prefect: Ioan Mihaiu, şeful Finanţelor Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop (foto stânga), va fi eliberat din funcţie în cursul zilei de joi, 25 mai, înlocuitorul acestuia urmând să fie Ioan Mihaiu (foto dreapta), şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor.

Fără a fi membru cu carnet al PSD, Mihaiu a fost susţinut de acest partid pentru ocuparea funcţiei de la Finanţe.

Chestiune de timp

Decizia de schimbarea a prefectului de Bihor urmează să fie luată în cadrul şedinţei de Guvern de joi, care e programată să înceapă la ora 15, dar a fost deja comunicată, neoficial, în teritoriu, celor vizaţi.

Contactate de BIHOREANUL, cele două personaje au refuzat să comenteze, deocamdată, chestiunea.

Înlocuirea prefectului Claudiu Pop vine pe fondul răcirii tot mai accentuate a relaţiilor dintre acesta şi liderul filialei PSD Bihor, Ioan Mang, vizibilă cel mai pregnant cu ocazia referendumului privind unirea Oradiei cu Sînmartinul, unde reprezentantul Guvernului, fost lider PSD Bihor, s-a pronunţat împotriva liniei impuse de Mang, de boicotare a proiectului primarului liberal Ilie Bolojan.

Un alt reproş adus lui Pop de către liderul PSD Bihor a fost faptul că nu a contestat legalitatea unor hotărâri ale Consiliului Local Oradea promovate de Bolojan. Mazilirea era, deci, doar o chestiune de timp...

Discuţii la PSD

În jurul orei 10.30, în biroul şefului PSD Bihor din sediul Consiliului Judeţean s-au adunat mai mulţi primari, consilieri şi şefi de instituţii, subiectul schimbării prefectului fiind abordat de câţiva dintre participanţi, care au vrut să afle detalii de la Mang, în condiţiile în care acesta era discutat, în secret, de câteva luni.

Potrivit unuia dintre cei prezenţi la întâlnire, şeful PSD Bihor a susţinut, însă, că nu avea habar despre schimbarea prefectului. "A spus că nu ştie nimic", a relatat BIHOREANULUI unul dintre PSD-iştii prezenţi în biroul lui Ioan Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sa fie bine ca sa nu fie rau!
Nu m-as fi gandit vreodata ca-l vom regreta pe prefectul Ghilea. A fost singurul care i-a pus zabala birtinezului, ajunsese primaria ca din trei hotarari de consiliu local una sa-i fie desfiintata in instanta. Aparatul juridic al prefecturii era cu mult peste cel al primariei si, cel mai important, aveau liber la a-si face datoria. Motivele pt. care Ghilea le-a dat liber juristilor prefecturii nu le discut, le stim cu totii. Prefectul Adrian Claudiu Pop a trecut demult in tabara birtinezului, i s-a inmuiat de tot combativitatea. Au fost destule hotarari de consiliu local care i-au trecut prin mapa fara a-si exercita dreptul de a le cenzura au fost desfiintate in instanta, ceea ce ridica semne de intrebare asupra activitatii prefectului.
Postat 25 Mai 2017, 14:05 de pinonel
Frustrare
Politica la nivel înalt sa terminat in 2012 de atunci sau adunat frustrari orice părere care e diferita de taxează nu poți avea păreri , ideii ,viziuni diferite trebuie acceptat tot ce spune liderul la fel ca in Korea de Nord asfel ești executat la fel ca unchiul lui Kim glumesc desigur deși sunt multe de spus de făcut astea nu contează singurul lucru care contează sunt răzbunările, frustrari, războaie de tot felul cu diverși adversari din afară și din interior de cele mai multe ori aiurea toți cei care ar putea săi ia locul mai devreme sau mai târziu trebuie eliminați pericolul trebuie îndepărtat nu realizează că cine scoate sabia de sabie va pieri atât poate el în 2016 a scăpat deși mulți îl vedeau out dar la fel ca și pisică a văzut in piceore acuma sa vedem cat va rezista că presiunea e în creștere .???
Postat 25 Mai 2017, 13:31 de sss
natural in ideologia lor
asa e socialismul: unit, pentru idealul utopic comun, indiferent cati oameni sacrifica si cate drepturi individuale. o boala a societatii.
Postat 25 Mai 2017, 11:58 de unu
Man-Mang-Mango
Mang-presedinte este tot ce se putea intampla mai rau pesedeului din Bihor. Este garantia faptului ca nu vor castiga niciodata primaria Oradea oricat de mult si-o doresc. Victoria din alegerile recente a fost un accident care nu se va mai repeta in graba.
Postat 25 Mai 2017, 11:41 de TanarSiNelinistit
Hoblă-i treaba....
Ce bine-i sta manglitorului sa elimine oamenii care la un moment dat l-ar schimba....ha ha ha...sa nu uite manglitorul ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri
Postat 25 Mai 2017, 11:04 de Antofle
daca inoti impotriva curentului
curentul fiind janosmanglitorul. om de kko.
Postat 25 Mai 2017, 10:52 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON