URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2015, 13:37

Prefectul Claudiu Pop a intervenit în criza medicamentelor de la Spitalul Municipal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultimul punct de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Colegiului Prefectural, structură informală ce reuneşte şefii serviciilor guvernamentale deconcentrate din judeţ, a fost de fapt cel mai important.

După ce a ascultat rapoartele de activitate ale conducerilor Inspectoratului Şcolar şi Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, la capitolul de discuţii pe teme "Diverse", prefectul s-a adresat şefei Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Daniela Rahotă, cerându-i să-l ţină la curent cu situaţia aprovizionării cu medicamente de către Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea.

Reacţia prefectului vine după ce, miercuri, primarul Ilie Bolojan şi directorul economic al Spitalului, Maria Silaghi, au arătat, într-o conferinţă de presă, că această unitate se confruntă cu o criză fără precedent cauzată de faptul că în ultima lună furnizorii de medicamente au refuzat să onoreze comenzile pentru livrarea de medicamente la preţurile reduse cu până la 20% printr-un Ordin al Ministrului Sănătăţii, aceasta fiind - de altfel - o situaţie întâlnită la nivelul întregii ţări.

"Am cerut încă de ieri după-amiază o informare de la Spitalul Municipal şi, după ce am avut o discuţie telefonică cu secretarul de stat Ţucmean (n.r. – Alin Iulian Ţucmean, de la Ministerul Sănătăţii), i-am spus doamnei director economic să obţină negaţie de la furnizori, scrisă, pentru ca apoi să poată negocia achiziţia de medicamente de la alte firme", a spus Claudiu Pop în reuniunea Colegiului Prefectural, cerându-i şefei DSP să-l ţină la curent cu evoluţia situaţiei.

Ulterior, după şedinţă, prefectul a explicat BIHOREANULUI că, aşa cum a discutat cu oficialul din Ministerul Sănătăţii, în cazul în care Spitalul Municipal va obţine negaţie scrisă de la firmele cu care a încheiat contracte-cadru pentru furnizarea de medicamente, unitatea va avea aprobare pentru a demara negocieri cu alte firme, cu care nu are contracte-cadru, dar care i-ar putea livra medicamente la preţuri mai scăzute faţă de cele practicate de distribuitorii din prima categorie.  

În prezent, Spitalul Municipal are rezerve de medicamente pentru pacienţii din programele de oncologie, SIDA-HIV, boli hepatice şamd, doar pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON