URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2017, 12:44

Prădător sau neglijenţă? Zeci de peşti morţi au fost adunaţi din lacul amenajat în Parcul Salca (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arăta ca după dezastru. Zeci de peşti morţi au fost adunaţi miercuri de angajaţii firmei Adenandra din lacul amenajat în Parcul Salca din cartierul Nufărul.

Firma, care are parcul în grijă, a intervenit la sesizările orădenilor din zonă care au reclamat la începutul săptămânii că pe marginea luciului de apă plutesc hoituri de peşti, mulţi sfârtecaţi sau fără coadă, iar canicula accelerează procesul de putrefacţie a acestora.

Angajaţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au verificat situaţia la faţa locului fără a ajunge însă la o concluzie cu privire la cauzele incidentului.

"Primăria a sesizat Compania de Apă Oradea să repare pompa de recirculare a apei din lac, pentru că era defectă. În cursul zilei de joi angajaţii firmei lucrau la repornirea instalaţiei", a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de comunicare al Primăriei.

Deşi, în condiţiei caniculei din ultimele zile, este foarte probabil ca peştii să fi murit sufocaţi din cauza lipsei de aeraj a apei, reprezentanţii municipalităţii nu exclud varianta ca aceştia să fi fost ucişi de un prădător.

"Mulţi peşti au fost găsiţi spintecaţi, fără coadă, sau mâncaţi pe jumătate. Nu este exclus să fi fost ucişi de o vidră, care dacă găseşte o baltă face ravagii, sau să existe între ei un peşte răpitor", a declarat Macra.

La fel, există posibilitatea, mult mai credibilă, ca peştii să fi murit sufocaţi şi să fi fost ulterior mâncaţi de păsările de pe lac.

Lacul din parcul Salca, inaugurat în 2014, are o suprafaţă de 34.100 metri pătraţi. În luciul de apă pe lângă plante acvatice şi nuferi trăiesc specii de peşti precum crapul Koi şi caras, dar şi broaşte ţestoase.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
S-au ucis intre ei ...
... ca asa e la pesti, se bat pentru un loc de scalda, nu-i asa? Firesc ca sfartecarea se datoreaza pompei si paletilor rupti ai acesteia, dar justificarea existentei unei hidre era mai la indemana.
Postat 29 Iunie 2017, 17:43 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON