URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Decembrie 2017, 15:18

Povestea tânărului împuşcat de poliţist: Şi-a fugărit mama cu ranga, iar apoi i-a atacat pe agenţi (VIDEO)

Povestea tânărului împuşcat de poliţist: Şi-a fugărit mama cu ranga, iar apoi i-a atacat pe agenţi (VIDEO) sursa foto: evz.ro

Tânărul de 25 de ani care a lovit în cap un agent şi apoi a fost împuşcat de un poliţist de aceeaşi vârstă din Sângeorz Băi era cunoscut drept consumator de substanţe interzise şi era un individ foarte agresiv. De altfel, în seara întâmplării, el îşi fugărise mama cu ranga, iar apoi i-a atacat pe poliţişti.

Evenimentul Zilei a publicat, duminică, povestea lui şi, de altfel, filmul întregii tragedii. Potrivit sursei citate, vineri seară, Ionuţ Petraşc (foto) a provocat un imens scandal, la un service auto, aflat în vecinătatea casei unde locuia mama lui.

Surse judiciare susţin faptul că, în prima fază, Petraşc ar fi avut treaba cu mama lui, care de frica unei bătăi, s-a refugiat în curtea service-ului auto. La un moment dat, tânărul ar fi intrat în curtea acestui SRL şi a spart mai multe geamuri de la o hală. Speriat, proprietarul a sunat la 112 pentru a anunţa violenţele.

Aşa au ajuns poliţiştii, care au încercat să îl calmeze. Dar, în jurul orei 21, când unul dintre agenţi a zis că-l duce la secţie, Petraşc a devenit şi violent. Cu ranga cu care a spart geamurile de la service-ul auto, l-a lovit pe unul dintre poliţişti în faţă. A vrut să îl lovească şi pe al doilea, dar omul legii a făcut câţiva paşi în spate, a scos pistolul şi a executat două focuri de avertisment.

"După ce a executat două focuri de avertisment, agentul a tras de două ori. Primul glonţ l-a lovit în zona şoldului, iar al doilea în abdomen. Din informaţiile pe care le am, agresorul l-ar fi lovit şi pe agentul care a tras, cu ranga în zona capului, dacă acesta nu ar fi procedat la uzul de armă", a precizat agentul şef Florian Râpaş, preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Agenţilor de Poliţie.

Acesta a subliniat că poliţistul care a tras a respectat toate instrucţiunile privind uzul de armă. 

Pe de altă parte, evz.ro notează şi că Ionuţ Petraşc avea antecendente penale. În 2015, a mai comis o infracţiune de ultraj împotriva unui poliţist, iar în din 2017 avea şi un dosar penal pentru infracţiunea de lovire, după ce a fost implicat într-o bătaie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Game over!
Ce a cautat, a gasit. Bine ca nu a ranit grav pe cineva.
Postat 10 Decembrie 2017, 16:19 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON