URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2017, 10:02

Potenţialul Cetăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două săptămâni la rând Cetatea a găzduit evenimente care au strâns spectatori cam cât jumătate din populaţia oraşului, semn că fortăreaţa are mare potenţial. Evident că pentru a pune în valoare obiectivul e nevoie de bani, dar mai ales de minte. Că bani au avut şi cei de la Consiliul Judeţean şi au reuşit să strângă câţiva rătăciţi care admirau alţi câţiva expiraţi aduşi pe sume grele de la Bucureşti.

Pentru ca Cetatea să prindă viaţă este însă nevoie de evenimente cu caracter permanent. Am pierdut degeaba timp preţios cu un "management" care ne-a promis că vine cu idei din Capitală. Apoi, este inadmisibil ca privaţii care vor să-şi deschidă un business în incinta Cetăţii să fie trataţi ca nişte duşmani. Oamenii ăştia îşi riscă banii în afaceri în care e greu de presupus că vor obţine beneficii mai devreme de câţiva ani.

La noi, până să deschizi o berărie, îţi trebuie două vagoane de autorizaţii, şi totul seamănă perfect cu o cursă cu obstacole. Nu mi s-ar părea deplasat ca Primăria să încerce să-i ajute şi pe aceştia. Până la urmă, scopul e comun. La fel cum nu văd de ce studenţii de la Arte, câţi au mai rămas, să nu se bucure de spaţiile rămase încă nerepartizate.

Cetatea a demonstrat că are priză la orădeni, chiar dacă noua perlă a coroanei este, totuşi, Piaţa Unirii. Ar fi păcat ca una să o paraziteze pe alta. Că dacă un concert merge în ambele locaţii, un festival al porcului sau bătăi ale cavalerilor nervoşi pentru domniţe suave le văd numai în fortăreaţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Cleopard: sa nu fim carcotasi! :)
Bine ca cetatea nu e din vremea dacilor, ca ne-am fi pomenit cu cine stie ce gaselnite comerciale precum lista meniu a unui resaurant, ce se pretindea a fi cu specific dacic, unde perla listei era "Mamaliga dacica".
Postat 21 Iulie 2017, 09:27 de User anonimizat
:-)
Culmea e ca cetatea fiind de secol XVII in forma actuala vizibila) nu prea are nimic cu domnitele si cavalerii, eventual cu muschetarii, husarii etc in uniforma nu in armura.
Postat 20 Iulie 2017, 09:26 de Cleopard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON