URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2018, 13:54

Poliţiştii din Bihor au prins în 2017 toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au fugit de la locul accidentului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scurt şi cuprinzător. Aşa a fost, miercuri, la reuniunea Colegiului Prefectural, raportul de activitate pe anul 2017 prezentat de şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, în mai puţin de 10 minute, dar plin nu doar de cifre, ci şi cu comparaţii cu situaţiile din anul precedent, 2016.

Astfel, Haniş a arătat că indicatorii statistici ai activităţii relevă o scădere a infracţionalităţii sesizate cu 1% anul trecut, a infracţionalităţii în şcoli şi în proximitatea acestora cu 27%, a infracţionalităţii în mediul urban cu 4,15%, iar a celei din mediul rural cu 4,7%. De asemenea, volumul furturilor din locuinţe în mediul rural a scăzut cu 2,18%, iar cel din societăţile comerciale cu 8,78%.

Efectivele de Ordine Publică au constatat în cursul anului trecut 1.699 infracţiuni (din care 1.544 în flagrant) şi au aplicat 30.600 de sancţiuni contravenţionale, intervenind după 13.337 apeluri la numărul 112 şi la alte 1.823 solicitări ale cetăţenilor făcute în orice alte modalităţi.

Tot în 2017, infracţionalitatea contra persoanei a scăzut în Bihor pentru a cincea oară consecutiv, cu 3,8%, numărul tâlhăriilor fiind cu 18% mai mic decât în anul precedent, iar tentativele de omor cu 15,4% mai puţine. „Toate dosarele cu infracţiuni de mare violenţă au fost soluţionate prin identificarea autorilor”, a precizat comisarul şef Alin Haniş, adăugând că aceeaşi eficienţă a caracterizat şi activitatea Serviciului Rutier, ai cărui agenţi şi ofiţeri au identificat toţi şoferii care au părăsit locul accidentului.

În ce priveşte activitatea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, şeful Poliţiei Bihor a arătat că acesta a recuperat prejudicii de 3,10 milioane lei şi au pus în aplicare măsuri asiguratorii de 28,90 milioane lei, stabilind totodată sancţiuni în valoare de 813.000 lei. Numărul infracţiunilor economice a scăzut anul trecut la 515 (de la 625 în 2016), însă a crescut numărul persoanelor cercetate în legătură cu acestea la 394 (de la 359 înainte cu un an).

În fine, şeful Poliţiei a raportat că luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au executat anul trecut 972 misiuni cu grad ridicat de periculozitate (razii, activităţi de menţinere a ordinii publice, percheziţii şi acţiuni de prindere în flagrant), iar lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire au desfăşurat 294 acţiuni preventive în şcolile din judeţ.

Partea mai puţin pozitivă a bilanţului este că în 2017 au încetat raporturile de serviciu 107 poliţişti bihoreni, fiind încadraţi doar 74 în locul lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON