URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Februarie 2018, 13:54

Poliţiştii din Bihor au prins în 2017 toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au fugit de la locul accidentului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scurt şi cuprinzător. Aşa a fost, miercuri, la reuniunea Colegiului Prefectural, raportul de activitate pe anul 2017 prezentat de şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, în mai puţin de 10 minute, dar plin nu doar de cifre, ci şi cu comparaţii cu situaţiile din anul precedent, 2016.

Astfel, Haniş a arătat că indicatorii statistici ai activităţii relevă o scădere a infracţionalităţii sesizate cu 1% anul trecut, a infracţionalităţii în şcoli şi în proximitatea acestora cu 27%, a infracţionalităţii în mediul urban cu 4,15%, iar a celei din mediul rural cu 4,7%. De asemenea, volumul furturilor din locuinţe în mediul rural a scăzut cu 2,18%, iar cel din societăţile comerciale cu 8,78%.

Efectivele de Ordine Publică au constatat în cursul anului trecut 1.699 infracţiuni (din care 1.544 în flagrant) şi au aplicat 30.600 de sancţiuni contravenţionale, intervenind după 13.337 apeluri la numărul 112 şi la alte 1.823 solicitări ale cetăţenilor făcute în orice alte modalităţi.

Tot în 2017, infracţionalitatea contra persoanei a scăzut în Bihor pentru a cincea oară consecutiv, cu 3,8%, numărul tâlhăriilor fiind cu 18% mai mic decât în anul precedent, iar tentativele de omor cu 15,4% mai puţine. „Toate dosarele cu infracţiuni de mare violenţă au fost soluţionate prin identificarea autorilor”, a precizat comisarul şef Alin Haniş, adăugând că aceeaşi eficienţă a caracterizat şi activitatea Serviciului Rutier, ai cărui agenţi şi ofiţeri au identificat toţi şoferii care au părăsit locul accidentului.

În ce priveşte activitatea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, şeful Poliţiei Bihor a arătat că acesta a recuperat prejudicii de 3,10 milioane lei şi au pus în aplicare măsuri asiguratorii de 28,90 milioane lei, stabilind totodată sancţiuni în valoare de 813.000 lei. Numărul infracţiunilor economice a scăzut anul trecut la 515 (de la 625 în 2016), însă a crescut numărul persoanelor cercetate în legătură cu acestea la 394 (de la 359 înainte cu un an).

În fine, şeful Poliţiei a raportat că luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au executat anul trecut 972 misiuni cu grad ridicat de periculozitate (razii, activităţi de menţinere a ordinii publice, percheziţii şi acţiuni de prindere în flagrant), iar lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire au desfăşurat 294 acţiuni preventive în şcolile din judeţ.

Partea mai puţin pozitivă a bilanţului este că în 2017 au încetat raporturile de serviciu 107 poliţişti bihoreni, fiind încadraţi doar 74 în locul lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON