URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2018, 15:49

Poftiţi la pas! Primăria Oradea are un proiect de extindere a zonei pietonale. Păreri pro şi contra

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea o nouă stradă dedicată pietonilor. Primăria pregăteşte un proiect pentru extinderea zonei pietonale, în cadrul căruia ar urma să fie realizat un aşa-numit coridor de mobilitate, care va lega cartierul Rogerius de zona fostei fabrici Înfrăţirea.

"Va exista o legătură pentru pietoni şi biciclişti între zona străzii Alumina şi amplasamentul Înfrăţirea, care s-a dezvoltat mult, cu zona comercială şi de blocuri. Se vor construi şi birouri acolo", a explicat primarul Ilie Bolojan.

Lung de 470 metri, acest coridor va presupune şi un pod pietonal peste Crişul Repede, de 110 metri, ce va fi construit între podurile Carol şi Decebal, în preajma actualei insuliţe de pe râu. De pe acest pod, pietonii şi cicliştii vor trece pe o pasarelă supraterană, ridicată peste strada Splaiul Crişanei, iar apoi vor coborî în zona Colegiului Mihai Viteazul. De acolo, între străzile Poieniţei şi Brâncoveanu şi până la Tudor Vladimirescu se va amenaja un culoar pietonal.

"Între străzile Poieniţei şi Brâncoveanu va trebui să expropriem două case, ca să facem această străpungere pietonală nouă. Între Brâncoveanu şi Vladimirescu sunt proprietăţile oraşului, iar strada va trece şi prin parcarea din curtea Colegiului Vuia", a mai precizat primarul Oradiei.

Proiectul va fi finanţat prin fonduri europene, dar deocamdată este în fază de studiu de fezabilitate, astfel că nu se cunoaşte valoarea sa.


Ce părere aveţi despre proiectul coridorului pietonal pe care Primăria vrea să îl facă între strada Aluminei şi zona Înfrăţirea?

Este o tâmpenie. De ce să faci exproprieri ca să ajungi la nişte centre comerciale? Mai ales că există atâtea mijloace de transport public în zonă.

Victoria Gheorghiu

Este un proiect foarte bun. Cât mai multe poduri înseamnă fluidizare. Dar să fie despăgubiţi corect proprietarii expropriaţi pentru aceste lucrări.

Horia Popa

Cei din Rogerius să ia tramvaiul ca să meargă la Prima. Opriţi-l pe primar până nu este prea târziu. Va demola şi blocuri, că aşa vor el şi acoliţii lui.

Raul

Nimic împotriva construcţiei de poduri, dar Crişul se distruge din ce în ce mai tare. Tot ce se construieşte din beton pe mal diminuează fauna.

Paul Iancu

În locul acestui proiect, mai bine s-ar mai face un parc sau alte investiţii în spaţiile verzi. Pe jos putem ajunge oricum în această zonă.

Loredana

Nu sunt de acord, se va distruge fauna şi flora din Crişul Repede şi mai rău decât este deja. Păcat că nu ne gândim deloc la aceste aspecte.

Silviu Pop

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Ce om ști face?
E bine bine este foarte bine....dar tu "ne depășește " "pă toțiii"...
Postat 24 Noiembrie 2018, 14:58 de unom
unom
Scrie-ti numele pe goagale , sa vezi ce vedetă este tu.
Postat 24 Noiembrie 2018, 13:54 de Sandu1206
c'est la vie
In schimb....jurisprudenta CEDO recunoaste ca in cazul persoanelor publice situatia este schimbata! Inevitabil sunt expuse unor chestiuni mai dure!
Postat 24 Noiembrie 2018, 09:54 de unom
asta e!
Ce nu pricep unii este că si dacă pot fi recunoscut nu au dreptul să-mi publice numele și adresa! Așa este scris in Codul Civil, ce să mai zic de GDPR! Prin urmare o vor încasa....trimit cerere de chemare in judecată și sa ceara Instanta sa afle numele intimatilor! Eu voi scrie: chem in judecata pe "scolar", "alex", etc. unii vad ca nu mai scriu de o vreme!
Postat 24 Noiembrie 2018, 09:52 de unom
Și nu doar numele
Și adresa Str. S . O . nr 49. Deci tu ne spui noua cât ești de deștept că ai făcut ASE , uite inteligență. Ți-ai dat adresa și numele sa ne arăți cât ești de șmecher, când de fapt ești vai și amar.
Postat 23 Noiembrie 2018, 22:19 de Sandu1206
unom
Nici dacă te pleznesc nu o să mă convingă
Postat 23 Noiembrie 2018, 22:14 de Sandu1206
!!!
Pardon...commentul
Postat 23 Noiembrie 2018, 21:49 de unom
!!!
D-l avocat va poate explica cum este cu articolul 74! Păstrați articolul sau Nu!
Postat 23 Noiembrie 2018, 21:48 de unom
@unom sarca
Ma bazez pe faptul ca, debil fiind, intr-un acces de delirium tremens la adresa primarului, a primariei, a NATO, a cavalerilor jedi, etc ti-ai declinat identitatea. Sarca TD. Asa ca asupta idiotilor ca tine nu are efect Art 74 din Codul Civil. Nu fac decat sa-ti spun pe numele care, candva( erai TDS) l-ai afisat aici. Hai pa.
Postat 23 Noiembrie 2018, 21:32 de elev
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/protest-anti-bolojan-un-oradean-a-protestat-impotriva-deciziei-primarului-de-a-cadea-la-pace-cu-firma-impact--111519.html
Sarca uite că ești vedetă, articolul 74 spune că în cazul asta se accepta.
Postat 23 Noiembrie 2018, 21:28 de Sandu1206
unom
Nu mai zic nimic ca tot eu sunt ala scuipat. De ce sa am o opinie cand vine mai apoi vreun idiot spalacit cu matele chioraind de foame si ma spurca doar ca nu sunt de acord cu el. Scuze, nu e vorba de tine. Raman asa pe langa, citesc, ma mai crucesc, si raman cu cititul. Daca s-a ajuns la chestii de mame pe aici, deja e trist. Anyways, am un oras minunat de vizitat unde nu am mai fost pana acuma, o sa imi ocup timpul pe aici fara sa mai comentez. Deh.. e deja prea mult pt mine, nu am chef sa ma apuc de a face publica vreo persoana doar ca m-a jignit. Desi greu nu mi-ar fi. Hai sa ne luam "pa pa" linistit și civilizat. Cine poate, cine nu...asta e, pacatul universului.
Postat 23 Noiembrie 2018, 20:30 de poiu
Morometii 2
@elev: ESTI sigur ca eu sunt cel căruia îi dai numele contrar prevederilor articolului 74 din Codul Civil? Pe ce te bazezi?
Postat 23 Noiembrie 2018, 20:12 de unom
@crisdumi
Renunta....esti prost. Adica esti psd-ist. PS De unom Sarca numai de bine, e bolnav psihic saracul. Clementa maxima pentru amandoi, suntedi debilii de marca ai acestui oras.
Postat 23 Noiembrie 2018, 20:04 de elev
?
Urmează pietonala Universității! Cică ar fi ideea netrebnicului din fruntea Sorbonicii! Nu cred! E a lu ala din fruntea Primăriei! Tu încerci să faci un podet "păstă " Petișoara ( dar nu il termini) ca sa ai pietonala spre cimitir, mă? @poiu:zi că am obsesii! Acum sunt pe subiect! Sau bubu?
Postat 23 Noiembrie 2018, 18:26 de unom
Ce îi lipsea chelului? Fix tichia de mărgăritar ...
După Ilie "Nero" Bolojan ... carul se pune înaintea boilor !?! Nu e în stare să facă acopere nici măcar șanțul care blochează o potențială rampă de coborâre din "aleea expres" direct în str. L.Pasteur, ca să nu dea tot șoferul un idiot ocolul de 400° din giratoriul post-supra-traversare ... dar el visează lucrări după mentalitatea bolșevică care a dat deja faliment !?! Jenant să vrei să călătorești la Lună ... dar tu să ai încă latrina în fundul curții, la mă-ta în gospodărie !?!
Postat 23 Noiembrie 2018, 18:12 de CrisDumi
Sictir..
Hai sa demolam tot orasul dupa cum viseaza primarul. Inca nu am vazut nici un exemplu din partea edililor pentru a sustine mersul pe jos. Primarul s-a declarat impotriva masinilor in Oradea dar nici el si nici subalternii lui nu circula pe jos sau cu tramvaiul. Cat despre exproprieri si motivul lor mi-e sila! Nu se face nici autostrada si nici spital, da' noi expropriem! Mai avem garantia proprietatii private in Oradea cu acest primar???
Postat 23 Noiembrie 2018, 18:08 de oradeanbihor
Podul Bolojan
Inca doua mandate si intubeaza Bolo tot Crisul din Osorhei pana in Santandrei. Serios vorbind nu te poti opune progresului unui oras pentru ca tu ai o vulcanizare, casa, bloc, chiar daca pentru tine sunt sfinte, tu esti efemer orasul nu!
Postat 23 Noiembrie 2018, 16:26 de alexcuce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON