URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2016, 08:01

"Pluguşor" pentru melomani: Iubitorii muzicii simfonice sunt aşteptaţi să înceapă Noul An cu un concert de sezon, la Filarmonică

'Pluguşor' pentru melomani: Iubitorii muzicii simfonice sunt aşteptaţi să înceapă Noul An cu un concert de sezon, la Filarmonică UN CONCERT CÂT TREI. Pentru ediţia 2016 a concertului de Anul Nou organizatorii au invitat pe scena Filarmonicii trei dintre cei mai apreciaţi tenori: Marius Vlad Budoiu, Cristian Mogoşan şi Stelian Gheorghe
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul an începe pentru adevăraţii melomani în acorduri de muzică clasică. La început de 2016, Filarmonica organizează un concert extraordinar care se va desfăşura în trei seri consecutive în Sala Enescu-Bartok, având tot atâţi invitaţi speciali. 

Publicul e invitat, aşadar, să asculte Strauss, Puccini, Brahms, adică lucrări faimoase, precum "O noapte la Veneţia", "Tic Tac polka", "Dunărea albastră" şi "Nessun dorma".

Seara tenorilor

Filarmonica orădeană îşi aşteaptă publicul şi la început de 2016. La fel ca în alte ediţii, organizatorii concertului de Anul Nou au programat trei reprezentaţii, aşa încât să nu-l rateze nimeni. Spectacolul va avea loc pe 7, pe 8 şi pe 9 ianuarie, începând cu orele 19. "De data aceasta am invitat trei tenori, care alături de orchestra noastră vor interpreta valsuri, polci şi operete", spune directorul artistic al Filarmonicii, Vasile Foica.

Unul dintre invitaţi e Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, artistul liric român cu cel mai vast repertoriu, care cuprinde roluri de primă mărime precum Rodolfo în "Boema" lui Giacomo Puccini, Radames în "Aida" şi Otello în opera cu acelaşi nume, ale lui Verdi. De-a lungul carierei, tenorul a urcat pe scene mari, inclusiv la Scala din Milano şi Royal Albert Hall din Londra.

Invitaţi cu palmares

Tot pentru concertele de Anul Nou, la Oradea va mai sosi încă un tenor originar din Cluj-Napoca, Cristian Mogoşan, câştigător a numeroase premii de interpretare şi deţinător, la rându-i, al unui portofoliu impresionant: Pinkerton în "Madama Butterfly", Pang şi Pong în "Turandot" (ambele de Puccini), Don Ottavio în "Don Giovanni" al lui Mozart.

Cel de-al treilea tenor care va cânta pentru orădeni la începutul lui 2016 este Stelian Gheorghe, fondatorul OperAcademy, o asociaţie care a organizat spectacole de operă inclusiv în Oradea. Născut în Bucureşti, artistul a studiat atât în ţară, cât şi în străinătate, iar între rolurile pe care le-a interpretat pe scene din România, Italia, Austria şi Germania pot fi amintite Ficarra în "Cavalleria rusticana" a lui Mascagni, Don Jose în "Carmen" (Bizet) şi Cavaradossi în "Tosca" lui Puccini.

Repertoriu festiv

Pentru triplul concert ce va fi condus de dirijorul orădean Romeo Rîmbu, organizatorii au pregătit un repertoriu bogat cu lucrări "de sezon": operete, valsuri şi polci. Spectatorii vor putea asculta uvertura din "O noapte la Veneţia", "Trici Traci polka", "Neue pizzicato polka", "Tic Tac polka", "Tunete şi fulgere", "Als flotter Geist", "La vânătoare" şi, bineînţeles, "Dunărea albastră", toate lucrări de Johann Strauss, interpretate de regulă în cele mai celebre concerte dedicate Noului An în toată lumea.

Muzicienii orădeni vor mai cânta "Non puede ser" de Pablo Sorozábal, "Mattinata" de Ruggero Leoncavallo, "Funiculi, funicula" de Luigi Denza, "Nessun dorma" de Puccini, "Granada" de Agustin Lara, "Torna a Surriento" de Ernesto de Curtis, "Dans maghiar nr. 5" de Brahms. Prima seară de concerte, cea din 7 ianuarie, va fi dedicată abonaţilor Filarmonicii, pentru cele din următoarele două seri biletele fiind puse în vânzare cu preţuri între 10 şi 25 lei, la fel ca în timpul stagiunii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Am avut dreptate
Din pacate esti asa cum mi-am inchipuit, fara educatie. Pacat.
Postat 03 Ianuarie 2016, 12:17 de Neutryno
neutryno
mai, Neutryno, mititelule, tu stai rau cu neuronii. Am dreptate? Pe tine nu te pot alinta, prostovane!
Postat 02 Ianuarie 2016, 20:13 de andreimagheru
Au gresit, dar...
Informatia ramane, in pofida greselii respective. Dl. Estefan este interimar deocamdata. Iar dl. Budoiu, ex-director ramane acelasi tenor. In schimb exclamatia "mititeilor" de unde ai scos-o, bre andreimagheru? Din dulapul tau bine garnisit cu insulte si badaranie? Era decent sa faci doar corectia respectiva.
Postat 02 Ianuarie 2016, 14:04 de Neutryno
informati-va
Marius Vlad Budoiu nu mai e demult director la Cluj. E Florin Estefan Informati-va, mititeilor!
Postat 02 Ianuarie 2016, 10:18 de andreimagheru
Re :
Sper ca nu ...Tic Tac polka = plugusorul pt. "adevaratii melomani" ?!
Postat 01 Ianuarie 2016, 18:52 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON