URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Februarie 2016, 15:37

Peste 9.000 de persoane au fost cazate în Vârtop şi alte pensiuni din apropiere pe perioada Serbărilor Zăpezii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a IV-a a Serbărilor Zăpezii de pe pârtia Piatra Grăitoare din Vârtop s-a încheiat cu succes. Aceasta este concluzia organizatorilor evenimentului - Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, Primăria Nucet, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, Asociaţia Pro Turism Vârtop – care au trimis vineri un comunicat de presă.

Anul acesta, implicarea Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor a adus un plus valoare în organizarea evenimentului, reuşindu-se implicarea substanţială a sectorului privat, contribuţia sponsorilor şi partenerilor depăşind 70% din bugetul total al evenimentului.

De asemenea, de menţionat este şi implicarea proprietarilor de pensiuni din destinaţia Vârtop, pentru prima dată printr-o structură cu personalitate juridică, respectiv Asociaţia Pro Turism Vârtop - Apuseni, asociaţie înfiinţată de curând din iniţiativă locală, cu sprijin din partea Consiliului Judeţean Bihor.

Staţiunea montană Vârtop este una dintre cele mai importante zone turistice din judeţ. Acest lucru este subliniat şi prin numărul turiştilor care au vizitat-o în weekendul 19-21 februarie, în care a avut loc ediţia a IV-a a Serbărilor Zăpezii.

"Potrivit estimărilor făcute de către reprezentanţii pensiunilor au fost înregistrate peste 9.000 de persoane în Vârtop şi pensiunile din apropiere. Gradul de ocupare la unităţile de cazare a fost de 100%", au precizat organizatorii.

Oaspeţii au sosit din Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Cluj şi Timiş precum şi din străinătate. În Vârtop au sosit două autocare cu turişti din Budapesta şi un microbuz din Slovacia.

Cea mai bogată ediţie de până acum a Serbărilor Zăpezii a oferit turiştilor concerte (DJ Chrom, Cabron, Feli, Smiley), concursuri, imagini spectaculoase, băuturi de încălzire la preţuri pentru orice buzunar, produse naturale şi podoabe tradiţionale.

Pe parcursul celor 3 zile a acestei ediţii a Serbărilor Zăpezii de la Vârtop au fost acordate 44 de premii - 30 pentru snowboard & ski (amatori Ă freestyle) şi 14 premii la concursurile funny organizate special pentru turişti.

Portivit postului de jandarmi din Beiuş şi a poliţiei din Nucet anul acesta nu au fost înregistrate evenimente neplăcute. Ediţia 2016 a Serbărilor Zăpezii a fost susţinută de sponsorii The Store, Drink Shop, Decathlon şi Ţiriac Auto.

Citeşte şi: Cum a fost la Serbările Zăpezii 2016: Momente spectaculoase, concerte tari şi premii pe măsură (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON