URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2015, 09:59

Percheziții la Oradea: grupare de infractori cibernetici, căutată în 15 state, descoperită de procurorii DIICOT

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O grupare specializată în infracţiuni informatice, care acționa în mai multe state din Europa și SUA, a fost descoperită de procurorii DIICOT - Structura centrală, membrii fiind ridicați, miercuri, în urma unei operațiuni de amploare sincronizate şi coordonate de FBI şi Europol. În România, descinderile s-au efectuat în șapte orașe, între care și Oradea, la 12 persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei 12 români sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

Ancheta, pornită în primăvara anului 2013, a scos la iveală că, alături de alte persoane, cei 12 suspecți s-au înscris pe forumurile online darkode.com respectiv darkode.me, unde au comercializat date confidențiale ale unor instrumente de plată electronică și au coordonat atacuri asupra unor sisteme informatice.

“Există suspiciunea că, folosindu-se de informațiile deţinute, suspecţii ar fi inițiat și executat atacuri informatice împotriva unor servere care găzduiau diverse site-uri pe internet, precum și atacuri de tip phishing împotriva clienților unor platforme financiare online”, se arată în informarea procurorilor.

Unul dintre români e acuzat că, în perioada 2013 - 2014, s-ar fi implicat în lansarea mai multor atacuri de tip "phishing" împotriva utilizatorilor unei platforme online de plăţi şi totodată împotriva clienţilor unei bănci germane. Un altul e bănuit că, în cursul anului 2014, a achiziţionat prin intermediul internetului, de la mai multe persoane, date confidenţiale aferente unor carduri bancare emise de instituţii financiare din SUA şi Anglia, iar ulterior a transferat sume de bani sustrase din conturile respective către mai multe persoane atât din SUA, şi Marea Britanie.

Operațiunea de miercuri a fost făcută cu ofiţeri din cadrul National Crime Agency din Marea Britanie și a constat în descinderi simultane la domiciliile a aproximativ 50 de membri ai grupării din 15 state.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La perchezițiile organizate, miercuri, în România, au participat poliţişti din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi din cadrul BCCO București, Timișoara, Iași, Craiova, Oradea și Braşov, ofițeri din cadrul National Crime Agency din Marea Britanie, precum şi echipe de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Roman de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PONT PENTRU D.I.I.C.O.T
Procurorul Sef DIICOT Oradea, o Sesizare: Daca doriti sa stiti cine are troiane si keylogare pe calculatoare la toate persoanele de decizie din Oradea inclusiv Seful IPJ ,Prefectul Judetului ,Presedintele Consiliului Judetean si cel putin 30 de primari ,intre care si Primarul Oradei va sesizez eu aici: VLAD ULICI - Seful Serviciul Tehnic al GUARDIA SECURITY .Acesta trebuie sa predea in fiecare dimineata, batute la imprimanta ,toate inregistrarile facute de toate aceste keylogere catre "Presedintele" gruparii paramilitare: VIOREL MICULA.
Postat 16 Iulie 2015, 12:11 de vladulici
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON