URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Martie 2015, 10:04

Percheziţii inclusiv în Bihor, pentru o escrocherie fiscală de 9 milioane de euro. În dosar, implicat şi un "rege al asfaltului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operaţiune de amploare a poliţiştilor specializaţi în investigarea fraudelor. Peste 300 de ofiţeri şi subofiţeri au descins, marţi, la 61 de imobile din Bihor, Bucureşti şi alte 9 judeţe (Mehedinţi, Timiş, Arad, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa), la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, dat publicităţii marţi dimineaţă, ancheta vizează o fraudă fiscală de peste 9 milioane de euro, comisă în perioada 2008-2014, şi în care au fost implicate 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale.

Aceştia sunt acuzaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive - cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto - în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

"Prin aceste operaţiuni fictive, persoanele implicate în escrocheria fiscală ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro (peste 460 de milioane de lei)", se precizează în comunicatul Poliţiei.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe depuneri urmate de retrageri imediate de bani ori ar fi rulat sume prin conturile bancare ale societăţilor, pentru a disimula provenienţa şi circulaţia banilor.

Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele vizate se numără omul de afaceri Georgică Cornu, din Timişoara, cunoscut ca "regele asfaltului" din Banat, patronul grupului de firme Confort şi fostul preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Totodată, în dosar sunt vizaţi fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman, respectiv Nicolae Semen, administratorul unei firme deţinute de familia primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

Conform aceloraşi surse, în Bihor s-a desfăşurat o singură percheziţie, dar nicio persoană nu a fost ridicată pentru audieri.

Acţiunea de marţi se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi a fost organizată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI şi al Jandarmeriei Române.

UPDATE:

Marţi seară, procurorii din Mehedinţi au emis o ordonanţă de retinere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Georgică Cornu şi a asociatului său, Lucian Caraiman, după ce au fost audiaţi în acest dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit Agerpres, aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor 13 dintre cei 45 de suspecţi duşi la audieri la Poliţia Mehedinţi, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicolae Lohon.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON