URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2020, 17:49

Percheziții în Bihor și în Ungaria: 15 traficanţi de ecstasy şi etnobotanice au fost reţinuţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

15 persoane au fost reţinute, iar 9 dintre acestea vor fi prezentate la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, într-o anchetă a procurorilor DIICOT Oradea pornită pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu substanţe psihoactive. Protagoniştii sunt multirecidivişti, unii chiar judecaţi în prezent pentru fapte similare. 

Droguri la colet

Potrivit unui comunicat al procurorilor, din cercetările efectuate până acum în acest caz, în perioada ianuarie - iulie 2020, gruparea a alimentat consumatorii de droguri din Bihor şi Maramureş, substanţele - droguri de risc şi etnobotanice - fiind furnizate de doi orădeni, un bărbat în vârstă de 37 ani şi o tânără de 23 ani, stabiliţi în Ungaria. 

Drogurile erau trimise prin intermediul unor firme de coletărie altor 18 membri ai grupării, care le-au preparat, porționat și pus în vânzare.

Miercuri, 29 iulie, procurorii DIICOT şi poliţiştii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bihor și Maramureș, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 250 de grame de materii vegetale impregnate cu pulberi psihoactive, 45 de grame de pulbere psihoactivă, 10 grame de cristale de MDMA, 12 comprimate de ecstasy, 1,5 litri de acetonă, 2 litri de diluant, 16 telefoane mobile, 5 aparate de mărunţit, 6 cântare de precizie, precum și sumele de 10.000 de lei şi 232.000 de forinți.

Concomitent, poliţiştii români au descins şi în Ungaria, unde au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza localităților Váncsod şi Gáborján, la reședințele liderilor grupării, de unde au fost ridicate alte 125 de grame de pulberi psihoactive şi 82 de grame de cristale de MDMA, bani și două autoturisme ce ar fi aparținut acestora.

20 de persoane ridicate

Într-o informare transmisă pe marginea cazului de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, gruparea ar fi avut 20 de membri, cu vârste cuprinse între 22 şi 52 de ani, dintre care 17 din judeţul Bihor şi 3 din judeţul Maramureş, care ar fi acţionat în județele unde aceștia aveau domiciliul, precum şi în Ungaria. 

În finalul percheziţiilor, miercuri, toate cele 20 persoane au fost ridicate, iar în urma audierilor întinse până noaptea târziu, 15 au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Dintre acestea, în cursul zilei de joi, 9 inculpaţi urmează să fie prezentați în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre Kovacs József Zsolt, Patricia Vălcan, Diószegi László, Okaytekin Kenan, Florin Pop, Călin Boldiş, Farkas Gustáv şi soţii Venţel Tünde şi Tibór, aceştia din urmă fiind orădeni domiciliaţi în Ungaria şi consideraţi liderii grupării. 

Afaceriști cu „tradiție”

Toţi sunt recidivişti, unii condamnaţi, alţii judecaţi pentru fapte similare, cum e şi cazul lui Kovacs József Zsolt şi al concubinei sale, Patricia Vălcan, judecaţi din 2016 după ce s-a descoperit că făceau trafic cu etnobotanice, procurorii DIICOT Oradea stabilind că, în mai puţin de un an, cei doi şi-au făcut o clientelă de peste 250 de persoane şi un profit de peste 100.000 lei. 

Acţiunea de miercuri a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SIC Bihor și Maramureș, SAESP Bihor și Maramureș, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor, al poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, precum și al jandarmilor din cadrul IJJ Bihor.

În cadrul percheziţiilor efectuate pe teritoriul Ungariei, poliţiştii români au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de crimă organizată de la Biroul Naţional de Investigaţii Debrecen din cadrul Poliţiei Naţionale Ungare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

UPDATE:

Prezentate în fața instanței, cele 9 persoane au fost arestate pentru 30 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Captură
250 grame?! Pfoai ce lucrareee....
Postat 30 Iulie 2020, 22:27 de scorilo
documentar
am vazut un film pe https://portalultautv.net/ despre droguri, cum se fac si cum se ajunge la distribuirea lor. recomand tuturor
Postat 30 Iulie 2020, 21:46 de rakaxe5404
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON