URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2018, 09:34

Percheziţii DIICOT la mafia lemnului, inclusiv în Bihor! Paguba se ridică la 25 milioane de euro

Percheziţii DIICOT la mafia lemnului, inclusiv în Bihor! Paguba se ridică la 25 milioane de euro foto arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT de la structura centrală şi ofiţeri de poliţie din Capitală au declanşat, miercuri dimineaţă, 23 de percheziţii în Bihor, Alba, Braşov, Suceava, Hunedoara şi Bucureşti, la fabricile celui mai mare exportator de lemn din România - Schweighofer Holzindustrie, la direcţii silvice, gărzi forestiere, dar şi la furnizori, respectiv clienţi ai companiei, într-un dosar privind comerţ ilegal cu lemne, prejudiciul fiind estimat la 25 milioane de euro.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în Bihor percheziţiile vizează societăţi comerciale din domeniul forestier.

Conform unui comunicat al DIICOT transmis, miercuri, ancheta are ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul  2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului”, arată procurorii DIICOT.

În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile.

„De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori”, se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor DIICOT, la aceste infracțiuni, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici.

Informaţiile sunt completate de un alt comunicat de presă, transmis miercuri de Poliţia Română, care arată că percheziţiile vizează şi 4 instituţii publice şi mai multe locuinţe, iar până la transmiterea acestei știri au fost identificate şi conduse la sediul unităţii de parchet 10 persoane.

„Din cercetări a reieşit că persoane din conducerea societăţii comerciale vizate, începând cu anul 2011 şi până în prezent, ar fi coordonat activitatea de achiziţii de lemn rotund de răşinoase provenit din tăieri ilegale şi deturnarea licitaţiilor publice, de la foarte mulţi furnizori, din majoritatea zonelor împădurite ale Românei. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, în majoritatea cazurilor, din tăieri ilegale", potrivit IGPR.

Acțiunea a fost desfășurată împreună cu ofiţeri de poliţie de la Direcţia de Combatere a Criminlităţii Organizate, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Direcţia de Ordine Publică, Direcţia de Investigare a Criminalitatii Economice şi specialişti din cadrul Institutul Naţional de Criminalistică, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș”.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Exista asa ceva...!?!?
O mafie a lemnului?! Uau!
Postat 31 Mai 2018, 17:05 de carlos
too little, too late.
un mare fas.
Postat 31 Mai 2018, 09:37 de User anonimizat
Fac pariu
Ca această ancheta a fost dictata de tata Dragnea pt a calma putin spiritele inainte de decizia CCR.
Postat 30 Mai 2018, 23:25 de Sandu1201
Garda...
Fără sprijinul unor funcționari din "Garda" fostiera nu aveau cum să taie ilegal... că doar ei fac inspecții prin păduri... Iar șefii acesteia sunt numiți politic...
Postat 30 Mai 2018, 20:01 de gogu
Da
Dacă DRAGNEA da o lege sa nu se mai taie păduri timp de 10 ani și sa se planetze masiv. Atunci are votul meu.
Postat 30 Mai 2018, 10:39 de Sandu1201
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON