URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2018, 11:25

Percheziţii DIICOT, inclusiv în Oradea: Captură importantă de droguri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au făcut, vineri, percheziţii, inclusiv în Oradea, într-un dosar complex, în care au fost capturate importante cantităţi de droguri.

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, şase persoane, inculpate în dosar, au fost reţinute, iar ulterior arestate, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Este vorba despre Porumb Adrian Ionuţ, Buzan Radu Septimiu, Fodor Sergiu Dan, Peternel Alexandru, Răceanu Sergiu Sorin şi Berki Casian, suspectaţi că, începând din 2015 şi până în prezent, au achiziţionat şi distribuit pe raza municipiului Cluj-Napoca substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

"La data de 6 octombrie 2018, procurorii  DIICOT - S.T. Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Oradea şi a comunei Baciu ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9,9 grame de amfetamină cu cofeină, 545 de grame substanţă cristalină (4 CEC), 287 de grame substanţă cristalină (3 MMC), 9 comprimate de culoare roz (4 CEC), 113 plicuri transparente cu zip-lock conţinând substanţă pulverulentă de culoare albă, 6 grame de cannabis, 4 timbre LSD, 1 grinder, 17 telefoane mobile, 2 laptop-uri, cartele SIM, carduri SD ş.a. De asemenea, a fost găsită şi ridicată suma de 19.650 de lei şi 11.000 de euro", arată comunicatul.

Indivizii au fost prezentaţi, sâmbătă, la Tribunalul Cluj, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Comunicatul mai arată că acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul de Acţiuni Speciale. De asemenea, la activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
iar bateti campi dom'lor
pai astia care cotizeaza la militie cu cardurile si drogurile nu sunt prinsi dar tot orasul stiu de ei ca fac asta!!! cum de? militia oradeana cea mai corupta din Romania!!! iti rad in fata din masini scumpe audi a5 blk, bmw seria 5 alb abk, ala zozo, etc foarte multi pe detergenti care cotizeaza in militie plus cativa militieni locali! ia daca nu aveti morcov in cur dragi jurnalisti faceti o investigatie dar sunteti si voi corupti si cu morcov in cur!!
Postat 09 Octombrie 2018, 09:05 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON