URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2020, 12:35

Percheziţii DIICOT în Bihor şi în alte judeţe ale ţării: 50 persoane ridicate în dosarul unei grupări care şi-a făcut fabrică clandestină de ţigări (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt percheziţii, joi, în Bihor şi în alte 8 judeţe din ţară, plus în municipiul Bucureşti, într-un dosar al procurorilor DIICOT ce vizează o grupare care şi-a făcut propria fabrică clandestină de ţigări. Un număr de 50 de persoane vor fi ridicate pentru audieri, acuzaţiile privind fapte de contrabandă și evaziune fiscală, ambele în formă continuată şi o pagubă de 80 de milioane de euro. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al DIICOT, ancheta a fost declanşată de procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al Direcţiei şi tot ei au pornit şi percheziţiile, 40 la număr, pe raza judeţelor Bihor, Iasi, Bacău, Timiș, Iflov, Constanța, Sibiu, Brașov, Galați, respectiv municipiului București. 

"La nivelul Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), în perioada 2017-2019, au fost declanșate și documentate, în urma cooperării internaţionale, două anchete privind o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră, formată din cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, ce desfășurau activităţi de producere şi comercializare ilegală de ţigarete în scopul obţinerii de importante beneficii financiare ilicite", se explică în documentul transmis. 

Concret, spun procurorii, începând din luna mai 2019, o parte din gruparea infracţională a început să funcţioneze pe teritoriul României, în sensul că membrii ei au administrat mai multe spaţii în care erau depozitate cantităţi mari de materiale folosite la fabricarea ţigaretelor (role de etichete, filtre de ţigarete, folie de aluminiu, hârtie de împachetat), achiziţionate din Bulgaria şi Republica Moldova.

Din aceste depozite, produsele erau transportate apoi cu documente fictive către state din Europa, unde membrii grupării au pus în funcţiune fabrici clandestine de producere şi ambalare de ţigarete.

De altfel, concomitent, în cadrul cazurilor OLAF, au fost efectuate percheziţii pe teritoriul Ungariei şi Italiei, iar la acțiunile efectuate pe teritoriul României asistă și poliţişti din cadrul Guardia Civil din Spania, iar la documentarea activităţii grupării au ajutat şi reprezentanți ai Autorităților Vamale din Marea Britanie.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro.

În finalul percheziţiilor, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 50 de persoane. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Ţepeş" Bucureşti şi a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, precum şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Iaşi, Sighetu Marmaţiei, Oradea, Timişoara, Giurgiu, Sibiu, dar şi de la Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON