Un orădean a ajuns marţi în arest, iar un altul este cercetat sub control judiciar, după o acţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE).
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat miercuri că acţiunea poliţiştilor a constat în şase percheziţii la domiciliile unor persoane şi 10 controale la sediile unor firme din Oradea, Nojorid, Vaşcău şi Husasău de Tinca.
"Este vorba despre doi orădeni de 37, respectiv 40 de ani, bănuiţi că, în perioada 2014 - 2015, ar fi utilizat alcool dublu rafinat, achiziţionat fără forme legale, pentru fabricarea de diverse sortimente de băuturi alcoolice (vodcă, rom, brandy etc.). Băuturile astfel produse erau ulterior comercializate, tot fără documente legale, către baruri şi persoane fizice din Bihor. De asemenea, cei doi sunt bănuiţi că ar fi comercializat şi ţigarete marcate necorespunzător", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.
În urma percheziţiilor, poliţiştii antifraudă au găsit "atelierul" orădenilor, amenajat în garajul unuia dintre ei. Aici au fost descoperite şi aproape 6.000 de pachete de ţigări, o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, precum şi 412 litri alcool şi băuturi alcoolice, peste 200 recipiente din plastic şi sticlă de diferite mărimi, capace din plastic şi banderole pentru marcarea băuturilor alcoolice.
Împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj - Serviciul Supraveghere şi Control Vamal, poliţiştii SICE au făcut verificări la 10 societăţi comerciale de pe raza Judeţului Bihor, deţinătoare de localuri publice, unde erau distribuite băuturile alcoolice produse de cei în cauză.
"În urma controalelor efectuate, de aici au fost confiscaţi 24 litri de băuturi alcoolice pentru care nu existau documente de provenienţă şi 8.180 de ţigarete marcate necorespunzător, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.
Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este estimat, până în prezent, la peste 50.000 lei.
Marţi, în urma acţiunii, orădeanul de 37 de ani, proprietarul garajului, a fost reţinut, iar miercuri va fi prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, faţă de partenerul său de afaceri a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.
Ancheta poliţiştilor SICE a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.