URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2016, 11:22

Pe unde circulă autobuzele OTL, deviate de Turul Ciclist, în acest weekend

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Societatea OTL a anunţat că traseele autobuzelor de pe liniile 10, 14U, 20 şi 23 sunt deviate în acest sfârşit de săptămână, între anumite intervale orare, din cauza manifestărilor programate în cadrul primei ediţii a Turului Ciclist al Bihorului. 

Potrivit unui comunicat al OTL, traseele liniilor deja menţionate vor fi deviate vineri, între orele 12 şi 13, respectiv sâmbătă şi duminică între orele 16 şi 18.

Astfel, autobuzele de pe aceste linii vor parcurge următoarele trasee:

Linia 10, Traseul 1: Seleuşului -Averescu-Em.Gojdu-Pc.1 Decembrie-P-ţa Cetăţii-M.Găina-Seleuşului

Linia 10, Traseul 2: Densuşianu-Ep.I.Darabont-Lipovei-P-ţa 1 Devei-Greierelui-Barcăului-Lăpuşului-Kaufland Ioşia-B.Emanuel-Şaguna-T.Vladimirescu-Lăpuşului-Barcăului-Haţegului-Lipovei-Ep.I Darabont-Magheranului-Densuşianu.

Linia 14U: de la B.Baptistă către Cimitirul Municipal traseul rămâne neschimbat, iar pe sensul de întoarece va urma traseul: Cimitirul Municipal-Universitate-Făgăraşulu-Blajovici-Vlădeasa-Şaguna-T.Vladimirescu, urmând să intre pe traseul normal.

Linia 20: Auchan-C.Aradului-Livela-Grădina Zoologică-M.Basarab-Horea, urmând traseul normal către str. Morii. La întoarcere va urma traseul: Morii-Lotus-Cantemir-P-ţa Cetăţii-E.Gojdu-Pc.1 Decembrie-M.Viteazul-Sucevei-I.Vidu-Universităţii-P-ţa Obor-Auchan.

Linia 23: de la Carefour până la Pc.1 Decembrie urmează traseul normal şi apoi pe M. Viteazul-Sucevei-I.Vidu-Mărăşeşti-Armatei Române-Făgăraşului-P-ţa Obor-Oradea Shopping City-Carefour.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@vocile
bihoreanul cu iq de 29 cum te lauzi, ai vb cu el daca tot ai fost prezent? sau esti tare doar aici din mouse si taste? cei care aveau probleme s-au adresat celor care il insoteau si care si-au notat. stai pe pace ca se vor rezolva. de asta sunt sigur. era vb de asfaltarea unor strazi si primarul a spus ca nu cunoaste decat strazile ce urmeaza sa fie asfaltate anul acesta, pentru la anul nu e facuta lista. in schimb problemele tale si greata pe care o ai in tine o sa iti treaca cu reteta medicala a lui tdsarcocioara, win in dos , pionezanonel, plancton a, eutanasiatul sau grigorefcbihor.
Postat 21 Mai 2016, 23:57 de User anonimizat
@Orădeanuldebine
Eh hai că m-ai provocat : Bolojan a declarat public,a promis că turul 2 , 14 iunie anul trecut e singura dată când ne mai cheamă.Evident nu s-a ținut de cuvânt
Postat 20 Mai 2016, 21:20 de vocilebihoreanului29
@vocilebihoreanului29
domnule, ati incurcat articolul. Pe de alta parte, sunteti limitat de nivelul dvs redus de observatie. Spuneti-mi daca ati mai vazut primar care s-a tinut de ceea ce a promis, ba a si facut mai mult decat a promis? spuneti-mi daca in tara ati mai auzit de asa ceva? Nici eu nu am nici o treaba cu Boloja, dar nu pot nega evidentele, nu-i pot nega calitatile. De fapt exista oameni pt care, daca faci ceva nu-i bine ca faci, si daca nu faci, iar nu-i bine ca nu faci, acesti oameni sunt cei care nu au facut niciodata nimic, sunt condamnati de soarta la limitele lor reduse.
Postat 20 Mai 2016, 14:22 de Oradeanuldebine
Bolojan,promisiuni și minuni
Retrospectiva Întâlnirii cu Bolojan : A ținut un discurs bun de la ora 19:05 cam până pe la 19:20 , un discurs în genul agent imobiliar ca să convingă proștii satului că satul trebuie ciuruit ca să ne dezvoltăm orașul :P Cu toate astea discursul era de genul Mussolinni pe balcon (TREBUIE,TREBUIE,TREBUIE) și votați echipa PNL , apoi Vom,Vom,Vom ! Că mi-a și venit să vomit de la promisiunile lui Spune că nu sunt bani de salarii mari că atât poate Oradea ,în schimb OTL-ul și Aquapark trebuiesc privatizate exact ce urmează să facă cu Băile Felix după fuziunea cu Sânmartin Primarul are proiecte îndrăznețe asta însemnând nu tocmai blânde cu mediul,și în deosebi mediul rural.Din frumoasa comună Sânmartin s-ar transforma într-un cartier de parcuri industriale Aqua Park-ul nici nu a funcționat la începutul lucrărilor cu autorizație de la mediu , și priviți numai la bătrânul ștrand cât verde s-a tăiat sau pista de bicicliști din piața Decebal către podul vizavii de parcul 1 decembrie În loc de pădure, în Băile Felix vom avea Parcul Pădurea Felix , doar cu numele Săracii pensionari,au căzut toți în plasă.ei...mai puțin unul care a propus părcări mai ieftin și mai eficient făcute pe o anume stradă.Iar răspunsul primarului a fost " De unde să cunoască primarul toate străzile?" Și că așa nu-i bine mai ieftin că ar ieși urât O mămică de la grădinița 25 s-a plâns de condițiile insalubre a curții și că era de datoria primăriei să o rezolve.A tăcut fără să răspundă Copleșit de problemele reale a cetățenilor , primarul a spus că e în grabă că trebuie să ajungă la altă întâlnire și la și 19 35 acesta a plecat lăsându-și un coleg să discute cu oamenii în timp ce el fugea de mânca pământul. Dacă există cineva de la Green Peace aici,este rugat să dea mai departe acest mesaj
Postat 20 Mai 2016, 11:49 de vocilebihoreanului29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON