URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2020, 12:58

Pe bani europeni: Spitalul Judeţean din Oradea a depus un proiect de peste 9 milioane de euro, pentru decontarea cheltuielilor provocate de criza Covid-19

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea are mari şanse să recupereze o parte din banii cheltuiţi pentru achiziţia de echipamente de protecţie şi altele necesare în criza provocată de pandemia de Covid-19.

Unitatea spitalicească a depus spre finanţare un proiect european în valoare de 9,18 milioane de euro, intitulat „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în municipiul Oradea și județul Bihor” în cadrul apelului anume lansat în Programul Operaţional Infrastructură Mare, prin care spitalele pot primi bani pentru cheltuielile realizate din 1 februarie 2020 încoace.

Urmează evaluarea

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Fondurilor Europene, spitalele din România au depus 16 proiecte, în valoare totală de 71,6 milioane de euro. Suma totală disponibilă în acest apel este de 350 de milioane de euro.

„În cadrul apelului POIM au fost depuse deja 16 cereri de finanțare în valoare de 71,6 milioane euro. Evaluarea proiectelor depuse a început imediat și estimăm că primele 10 cereri de finanțare vor fi semnate la mijlocul acestei luni. Remintesc că am lansat acest apel de proiecte, așa cum am promis, la data de 15 mai. Suplimentar, managerii spitalelor beneficiază de asistența angajaților MFE pentru a depune cât mai repede proiectele în sistemul informatic MySMIS”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, citat în comunicat.

Alte 95 de cereri de finanțare se află în pregătire și urmează să fie transmise spre evaluare în perioada imediat următoare.

Cu TIR-ul şi cu avionul

După cum BIHOREANUL a mai scris, Oradea a cumpărat 75 de tone de materiale de protecţie împotriva Covid-19 (combinezoane şi măşti, dar şi mănuşi, ochelari de protecţie, botoşei, bonete, halate impermeabile etc), din care 30 de tone au venit direct cu avionul, din China, iar restul cu TIR-uri. Valoarea totală a acestor echipamente a fost de 3,1 milioane de dolari.

De asemenea, pentru spitalele orădene s-au cumpărat dotări pentru secţiile de Terapie Intensivă şi UPU: injectomate, ventilatoare mecanice, monitoare, etc.

Primarul Ilie Bolojan şi dr. Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor din Bihor, au anunţat la începutul lunii mai că vor depune spre finanţare un proiect european pentru decontarea achiziţiilor făcute în lupta cu coronavirusul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Criminalilor
Gunoaiele naibii, complici la aceasta mascarada isi vor banii murdari pentru umflarea cifrelor si panicarea populatiei. Niste criminali corupti.
Postat 16 Iunie 2020, 02:25 de Tool
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON