URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2020, 13:47

Patru noi decese şi încă 64 îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 depistate în Bihor în ultimele 24 de ore, după mai mult de 600 de teste

Patru noi decese şi încă 64 îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 depistate în Bihor în ultimele 24 de ore, după mai mult de 600 de teste sursa foto: www.revista22.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Bihor au fost diagnosticate cu Covid încă 64 persoane, potrivit informaţiilor date publicităţii marţi de către Grupul de Comunicare Strategică, fapt care a ridicat bilanţul îmbolnăvirilor la 4.152, cumulat de la începutul pandemiei şi până în prezent.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în Spitalul Municipal din Oradea au fost înregistrate încă patru decese în rândurile pacienţilor infectaţi, bilanţul acestora ajungând în prezent la 168 decese.

Peste 600 de teste

Depistarea noilor îmbolnăviri a avut loc după ce în cursul zilei de luni în Bihor au fost făcute 617 teste PCR (din care 370 la Spitalul Judeţean şi 216 la Spitalul Municipal din Oradea şi 31 la Marghita), din acest total 18 fiind repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

În ce priveşte provenienţa celor 64 persoane recent diagnosticate, acestea sunt din Oradea, Toboliu, Paleu, Hidişelu de Sus, Sânmartin, Spinuş, Săcueni, Marghita, Sântandrei, Câmpani, Bratca, Lăzăreni, Răbăgani, Aleşd, Vadu Crişului, Dobreşti, Şuncuiuş, Ştei, dar şi din alte judeţe.

Pe de altă parte, în Bihor au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 54 vindecări, numărul acestora ajungând la 3.318, cumulat de la începutul pandemiei.

Luni dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 243 pacienţi (cu 15 mai puţini decât în ziua precedentă), iar în judeţ erau înregistrate 665 cazuri active (cu 6 mai multe decât luni).

Controale şi amenzi

Potrivit Prefecturii Bihor, în ultimele 24 de ore echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 898 persoane carantinate și 358 persoane izolate la domiciliu în judeţ, făcând de asemenea controale cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 75 societăți comerciale și în 139 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, dintre care 50 cu avertisment scris și 53 cu amenzi în valoare totală de 26.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Dinamica în ţară

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 3.109 de noi îmbolnăviri şi 68 decese, astfel încât bilanţul cazurilor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la 160.461, iar al deceselor la 5.535.

În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 9.399 persoane cu Covid, dintre care 651 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 15.306 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 erau în izolare la domiciliu, iar 8.886 în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.496 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 23 persoane.

Judeţe în alertă

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile depăşeşte pragul de 1,5 la 1.000 locuitori sunt următoarele:

- București – 2,69 (*indicele este raportat la populația de 2.151.665 de locuitori)

- Alba – 2,53

- Vâlcea -2,22

- Iași – 2,07

- Bacău – 2,12

- Neamț – 2,01

- Teleorman – 1,87

- Sălaj – 1,89

- Sibiu – 1,82

- Caraș-Severin – 1,70

- Cluj – 1,80

- Brașov – 1,58

- Timiș – 1,64

- Vaslui – 1,57

- Ilfov – 1,53

- Harghita – 1,50

- Prahova – 1,58

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON