URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2011, 15:07

Partidul Poporului se reinventează şi în Oradea, fără fostul vameş Dorel Vesa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partidul Poporului se reinventează şi la Oradea, după ce pe 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a refuzat cererea de înregistrare a acestuia ca partid. Noua formaţiune se numeşte Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), iar actele necesare înregistrării au fost depuse la Tribunalul Bucureşti, termenul de judecată fiind stabilit pe 21 mai.

Conducerea filialei judeţene a PP-DD a convocat miercuri o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat obiectivele pentru anii următori ai formaţiunii. "Dan Diaconescu cu partidul său chiar vrea să schimbe viaţa poporului în bine, de jos în sus", a declarat Irina Mărieş, preşedinta PP-DD Bihor.

La sfârşitul anului trecut, fostul vameş Dorel Vesa a fost înlocuit cu Irina Mărieş, proprietara unei firme de transport şi a unui amanet din Oradea. "Am fost aleasă în funcţie pe 1 decembrie 2010. În urma unor controale, pe care le-a efectuat Simona Man, preşedinta partidului pe ţară, domnului Vesa i-a fost retrasă funcţia. Dânsul a refuzat să prezinte lista cu adeziunile la partid, nu a afişat la sediu sigla partidului şi nici nu şi-a dorit să mai fie preşedinte", a declarat miercuri Mărieş.

Alături de prim-vicepreşedintele Gheorghe Brişcan şi de alţi membri, Irina Mărieş spune că Partidul Poporului va avea candidaţi la toate funcţiile de conducere la nivel local pentru alegerile din 2012. "Ne-am gândit deja la câteva persoane. Vom avea candidat şi pentru Primărie şi pentru Consiliul Judeţean", a afirmat preşedinta PP-DD Bihor. Totodată, conducerea formaţiunii vizează şi locuri de primari şi de consilieri locali în judeţ, fiind reprezentaţi prin 19 filiale.

Pe de altă parte, Irina Mărieş spune că o altă prioritate a filialei este aducerea de investitori străini în judeţ. "Avem promisiuni de la o companie din China, care deja are reprezentanţă în Braşov. Compania este extinsă în domeniul transporturilor şi infrastructurii", a mai afirmat preşedinta PP-DD.

Potrivit acesteia, la nivel de judeţ partidul ar avea 487 de membri. Totuşi, aceştia vor trebui să se înscrie din nou, în noul partid numit Partidul Poporului-Dan Diaconescu. "Vom avea o muncă titanică de făcut. S-a decis schimbarea fişelor de adeziune, deci membrii vor trebui să se înscrie din nou în partid", a completat Gheorghe Brişcan. Noul sediu al partidului lui Dan Diaconescu este pe strada Sucevei, nr. 4, la etajul 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
cosmin
este cit se poate de clara calitatea umana a acestei doamne care pastoreste o firma de transport cit si o casa de amanet, ne inspira foarte multa incredere eu chiar o cred ca n-ar fi in stare sa puna in prim plan interesele personale in detrimentul interselor de partid . Inainte a fost un domn cu flit ,fost vames...alta functie de supt bani unde n-au furat toti ci doar 99 la suta. ordinar si jegos tupeumai au unii. Pacat ca domnul Dan Diaconescu nu poate sa isi aleaga oameni onesti principiali nu aceste scursuri ale societatii. Cu toate acestea eu continui sa cred in Dan Diaconescu.
Postat 24 Martie 2012, 15:54 de popa
sfdafzsdfzsd
Sunt cam nelamurit in ceea ce priveste functia doamnei Maries.... oare acest asa zis partid are oameni prosti pentru evaluarea persoanelor care se inscriu in partid sau cauta persoane de ultima speta.Oricum daca stam sa ne gandim, in Romania, un politician priceput inseamna un escroc priceput.... sau invers...
Postat 15 Mai 2011, 21:14 de saerfsf
adunatura de hoti
Ha ha ha! Oriunde se primeste ceva pe gratis si poate trage cateva tzepe apare si madam Maries!
Postat 04 Mai 2011, 15:44 de poui
Uite popa, nu e popa
Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de infiintare a Partidului Poporului, condus de Dan Diaconescu, iar "noul partid numit Partidul Poporului-Dan Diaconescu" n-a depus vreo cerere de infiintare. Atunci despre ce vorbim aici, despre impartirea pe ciolan? Fraieriti oamenii cu Partidul care nici nu este partid dpdv legal, poate-poate o sa va legitimati hotiile actuale si cele la care deocamata doar ravniti. Plina-i lumea de prosti!
Postat 21 Aprilie 2011, 11:26 de Lian
FELICITARI !
daca respecta legislatia de ce nu! avem nevoie de oamenii capabili fara pile si relatii sa cladesca increderea pierduta in politica, un om cinstit nu are nevoie de garda financiara,primarie ramane cinstit asa e naravul, restul sa si duca crucea.
Postat 21 Aprilie 2011, 10:06 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON