URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2021, 16:39

Papa Francisc se vaccinează anti-Covid. Doctorul său personal a murit din cauza complicațiilor provocate de virus

Papa Francisc se vaccinează anti-Covid. Doctorul său personal a murit din cauza complicațiilor provocate de virus sursa foto: Vatican Media / Catholic News Agency
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctorul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit în acest sfârșit de săptămână, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, a anunțat Vaticanul, citat de presa centrală. Tot în acest weekend, Papa Francisc a anunțat că este programat să se vaccineze săptămâna următoare, motivând că, "din punct de vedere etic toată lumea trebuie să se vaccineze”.

Potrivit HotNews.ro, care citează Catholic News Agency, medicul Fabrizio Soccorsi, în vârstă de 78 de ani, era tratat pentru ”o patologie oncologică”. Presa italiană scrie că medicul s-a stins sâmbătă dimineață, ca urmare a complicațiilor cauzate de Covid, la spitalul Gemelli din Roma, unde era internat din 26 decembrie.

Conform surselor citate, Soccorsi - care și-a început cariera în medicină și chirurgie la Universitatea Sapienza din Roma, iar apoi a fost atât doctor practicant, cât și profesor de medicină, în special în domeniile hepatologie, sistemul digestiv și imunologie - a fost numit drept medicul personal al papei Francisc chiar de către suveranul pontif, în august 2015.

Până la acel moment, Soccorsi fusese medic din afara Vaticanului. În august 2015, papa nu a mai reînnoit mandatul doctorului papal Patrizio Polisca, care era și șeful serviciilor de sănătate ale Sfântului Scaun. 

Ca doctor personal al lui Francisc I, Soccorsi a călătorit cu Papa în vizitele internaționale. În timpul vizitei de la Fatima (Portugalia) din mai 2017, Papa a depus două buchete de trandafiri albi la statuia Fecioarei maria pentru fiica lui Soccorsi, grav bolnavă, care a murit în mai puțin de o lună. 

„Negaționism suicidar”

Pe de altă parte, tot sâmbătă, Papa Francisc a anunțat că se va vaccina "săptămâna viitoare", într-un interviu pentru televiziunea italiană Canale 5 în care a afirmat că opoziția față de vaccinul împotriva Covid ține de un "negaționism suicidar", mai scrie HotNews.ro.

"Săptămâna viitoare, începem să o facem aici (la Vatican) și am o programare, trebuie făcut", a spus Papa, în interviul care va fi difuzat duminică seară și din care televiziunea a publicat extrase.

"Există un negaționism suicidar (în fața vaccinului n.r.) pe care nu aș ști să-l explic, dar astăzi trebuie să ne vaccinăm (...) Cred că din punct de vedere etic toată lumea trebuie să se vaccineze, este o alegere etică, pentru că nu riști doar sănătatea ta, viața ta, dar și viața altora", explică papa în acest interviu.

Papa Francisc a vorbit și despre epidemia de poliomelită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați în perioada în care el însuși era copil, și „așteptam cu disperare un vaccin". "Nu știu de ce cineva spune: „Nu, vaccinul este periculos”, dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?" s-a întrebat Papa Francisc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
Stai linistita fato, ca Bill Gates nu baga chip scump in creier de 2 bani:::)))
Postat 10 Ianuarie 2021, 18:12 de Sandu2100
Toți globaliștii să se vaccineze ...
... că noi restul o să avem grijă să nu-i deranjăm !?!
Postat 10 Ianuarie 2021, 17:54 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON