URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Mai 2021, 10:26

Pacientul care a evadat de la Spitalul de Psihiatrie Ștei a fost prins! Se plimba prin Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pacientul evadat săptămâna trecută de la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei a fost prins, luni, în Oradea, de poliţiştii Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului. 

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, Gheorghe Hendre a fost dibuit în zona centrală a oraşului, fiind ridicat în apropierea intersecţiei Bulevardului Decebal cu strada Iuliu Maniu. 

După cum se ştie, Gheorghe Hendre a evadat în cursul serii de marţi, 27 aprilie, iar personalul unităţii spitaliceşti a anunţat Poliţia oraşului Ştei în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 2.22. 

În vârstă de 23 ani, Hendre a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei în februarie 2019, după ce a ameninţat cu toporul un jandarm care îl prinsese încercând să intre în Hotelul Termal din Băile Felix. Incidentul, după cum a scris şi BIHOREANUL, s-a consumat în parcul din apropierea hotelului, unde jandarmul i-a cerut tânărului să se legitimeze.

În loc de asta, individul a ridicat un topor şi l-a ameninţat că-l loveşte, însă văzând că jandarmul nu se sperie, Hendre a luat-o la fugă, fiind prins în final de un paznic al hotelului Termal, care l-a şi imobilizat, anunţând totodată şi patrula mixtă de poliţişti şi jandarmi care începuseră deja scotocirile în zonă. 

Hendre are nenumărate fapte de tâlhărie calificată şi furturi comise încă din vremea când era minor, motiv pentru care a şi fost internat la mai multe centre de reeducare. Expertiza psihiatrică dispusă de procurori în cazul său a arătat, însă, că acesta are probleme mintale, motiv pentru care Judecătoria Oradea a decis să fie internat provizoriu într-o unitate sanitară de specialitate, "până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări a stării de sănătate care să înlăture starea de pericol". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
un spital ciudat
in afara de medicamente, ce tratamente terapeutice li se ofera celor internati la Stei? ce deontologie profesionala respecta cadrele medicale de acolo? in primavara au dispus "eliberarea" unei persoane internate acolo 8 ani, fara sa informeze familia sau sa se asigure ca ajunge in siguranta acasa. nu este totusi bizar? **** pacientul are probleme la mansarda, e clar, interesant de aflat cum l-au "ajutat" institutiile statului sa revina pe calea cea buna (activitati in aer liber, programe personalizate, consiliere psihologica, etc). ceea ce este foarte ciudat e ca doctorii sunt preocupati de sedarea pacientilor si nu se implica la modul holistic de refacerea bolnavilor, la fel se intampla si la spitalul 6... sau poate i-or fi trimis la slujbele duminicale la biserica...
Postat 04 Mai 2021, 20:18 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON