URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Aprilie 2015, 12:47

OTL introduce "abonamentul balnear" spre Băile Felix şi 1 Mai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorul de transport public din Oradea, respectiv din comunele Sînmartin şi Borş, introduce, începând cu data de 1 Mai, un aşa numit "abonament balnear" pentru orădenii şi turiştii care doresc să se relaxeze în Băile Felix şi Băile 1 Mai.

O decizie în acest sens a fost aprobată, marţi, de consilierii locali cu unanimitate de voturi.

Noul abonament include călătorii nelimitate pe o perioadă de 14 zile fie pe traseul Oradea - Băile Felix şi retur, fie pe Oradea - Băile 1 Mai şi retur, la preţul de 38 lei cu TVA inclus. Un abonament lunar costă 62 lei, însă noua variantă a fost inclusă în special pentru orădenii şi turiştii care nu circulă o lună întreagă pe aceste rute, ci vor dori mai degrabă, pe perioada verii, să se relaxeze şi să se trateze în cele două staţiuni.

"Faptul că pe 10 mai locuitorii Oradiei şi comunei Sînmartin se vor pronunţa pe marginea referendumului de unire a celor două unităţi administrative nu înseamnă că de a doua zi unirea va fi înfăptuită la nivel practic. Abonamentele şi tarifele actuale sunt valabile pentru actuala organizare teritorial-administrativă, urmând ca, în cazul în care unirea este adoptată, să regândim întreg sistemul de transport pentru această zonă", a explicat pentru BIHOREANUL Csuzi Istvan, directorul OTL.

În cadrul aceluiaşi document, OTL a introdus posibilitatea plăţii prin SMS şi a călătoriilor spre comunele Borş şi Sînmartin, pentru care societatea subordonată Consiliului Local a devenit operator de transport public de la începutul anului 2014. Drept urmare, călătorii OTL pe aceste rute îşi vor putea achita transportul direct de pe telefon, la preţuri ceva mai mari decât cele practicate în cazul biletelor şi abonamentelor obişnuite.

Tarifele practicate sunt în euro, aşa cum cer operatorii de telefonie mobilă în cazul acestor servicii. La fel ca până acum, orădenii vor plăti 0,8 euro (aproximativ 3,5 lei), cu TVA inclus, pentru un bilet urban valabil 60 de minute pe o singură linie.

În schimb, o legitimaţie pe o zi pentru Oradea şi Zona Metropolitană, cu un număr nelimitat de călătorii pe toate liniile, va costa 4,5 euro, cu TVA inclus. Un bilet pentru o călătorie pe traseul Oradea - Sînmartin, de maxim 60 de minute, costă, prin SMS, cât unul pentru o călătorie în oraş, adică 0,8 euro, cu TVA.

Un bilet plătit prin SMS pe ruta Oradea-Borş, valabil pentru o călătorie, va costa 1,3 euro, unul pe ruta Oradea-Sîntion 1,2 euro, iar un bilet pe ruta Oradea-Santăul Mare va costa 1,55 euro. De asemenea, potrivit listei de tarife aprobate de aleşii locali, dacă va fi plătit prin SMS; un bilet intracomunal în interiorul comunelor Sînmartin, respectiv Borş va costa 0,65 euro cu TVA inclus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON