URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2020, 18:26

OTL: Cu cele 4 garnituri Imperio, Oradea are cea mai bună flotă de tramvaie din ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, 1 August 2020, ora 7.30, a pleacat în cursă, având călători la bord, noul tramvai Imperio.

Călătorii care au urcat în staţia Nufărul şi-au exprimat, cu voce tare, admiraţia, dar şi încântarea de a fi primii orădeni care circulă cu Imperio. Impresiile "la cald" au fost acelea de confort, de estetic, de silenţios şi, nu în cele din urmă, de mândrie.

Au impresionat, de asemenea, şi informaţiile, atât cele vizuale (harta liniei cu staţiile afişate pe ecranele din interior), cât şi cele acustice (staţia în care urmează să oprească tramvaiul, avertizarea în ce priveşte validarea cardului de călătorie şi a biletelor), destinate călătorilor.

Camerele de supraveghere din interior au fost considerate ca fiind un plus în ceea ce priveşte siguranţa pe parcursul călătoriei.

Cu cele 4 garnituri Imperio, Oradea are cea mai bună flotă de tramvaie din ţară.

După finalizarea tuturor probelor, cele patru garnituri de tramvai vor circula pe toate liniile din oraş.

Sperăm, şi în egală măsură, ne dorim ca cei care vor călători cu noile tramvaie, dar şi cu autobuzele achiziţionate de curând, să se alăture eforturilor noastre şi să le menţină curate, astfel încât să ne putem bucura de confortul şi de plăcerea de a circula civilizat. Rugăm, în acest sens, călătorii să nu pună bagajele pe scaune, pentru a proteja tapiţeria, astfel încât aceasta să rămână la fel de estetică.

Vă mulţumim că aţi ales OTL şi vă dorim Călătorie Plăcută!

Carmen Tocuţ
spec. relaţii publice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Romania uber alles
Hei, tramvai... Cu etaj şi tras de cai ."...Astfel, a luat naștere modernul Astra-Siemens Imperio, un tramvai cu podea total coborâtă, ce este produs la uzinele din Arad, având la baza platforma Siemens Combino. Cu un design adaptat local, Astra construiește caroseriile, acestea fiind echipate cu sistemele de motorizare, comandă și tracțiune livrate direct de Siemens.".Sa ne bucuram de ele.In acelasi timp sa ne bucuram ca fondurile europene,primite cu dragoste de la bruxelles,se intorc la matca.Nu-i treaba noastra.Cine are timp,poate parcurge un text,interesant,desi unii zic ca autorul e minjit la stilou cu putin rahat psd.Nu-i treaba noastra,de cititori...(rugam cenzorul sa nu stearga link-ul,merita citit):[https://www.catavencii.ro/editorial/cel-mai-scump-dulap-din-istorie/]
Postat 04 August 2020, 11:08 de excalibur
IN SFÂRSIT !
IN SFARȘIT ! AM CIRCULAT CU NOUL TRAMVAI CARE , AȘA CUM MĂ AȘTEPTAM , M-A IMPRSIONAT LA SUPERLATIV . SUPERB , ELEGANT , PRACTIC , MODERN , O PLĂCERE SĂ CIRCULI CU EL . BOLOJANE , NEA PRIMARE A MERITAT SĂ TE BATEM LA CAP , SĂ TE PRESĂM ANI DE ZILE CU POSTĂRILE NOASTRE ,PE FACEBOOK . UITĂ CĂ , A MERITAT ! TE ROG FRUMOS , ȘOPTESTE-I PRIN TELEFON SI LU' TÂMPITA DE FIREA ,,CAPITALISTA,, AIA DE-I PRIMĂRIȚĂ PE LA ȚIGĂNESTI (AUĂLEUUU, PARDON BUCUREȘTI ) , POATE-I MAI VINE MINTEA LA CAP , ZĂPĂCITE-I ĂLEIA . I-A INEBUNIT PE MITICI CU ,,TURCISMELE ,, EI . A VENIT MOMENTUL SI PENTRU NOI ROMÂNAȘII , SĂ SPRIJINIM PRODUCTIA PROPRIE ROMANESCĂ . ERA CAZUL !
Postat 04 August 2020, 10:45 de ADAM-BELLA
::::::::::::::::
Da nu era vorba de Astra ce de OTL, apropo Clujul în exercițiul financiar trecut a luat niște tramvaie poloneze. Da repet nu e vb de Astra, sunt ok. (în realitate tot Siemens sunt și astea, licență siemens Astra are un model 100% romanesc dar nu modelul asta)
Postat 03 August 2020, 11:58 de Robert
Concret
Era mai bine ca primaria sa plateasca banii astia, care sunt din fonduri europene, pe niste vechituri din alta tara, in comparatie cu tramvaiele noi, confortabile si cu dotari moderne fabricate la Astra Arad ? Era mai bine sa bage banii in buzunarele altor cetateni din alte tari, care oricum au bani mai multi decat voi, iar voi sa umblati tot cu vechituri, in vreme ce ei au bani (si din banii vostri dati pe vechiturile lor), sa-si modernizeze tot timpul produsele ? Pe urma veniti, tot voi, si va vaitati ca nu aveti salarii, pensii, alocatii suficient de mari, etc. Ca o paranteza, Clujul cumpara de multi ani tramvaie de la Astra si e foarte bine. Nu sunt probleme. Treaba e alta. Unii nu sunteti atat de prosti, pe cat sunteti de rau intentionati. Ati face orice ca sa nu mearga lucrurile bine in tara. Cu astfel de atitudini rau intentionate, va mai mirati ca nu aveti noroc in viata ? Capul face, capul trage.
Postat 03 August 2020, 09:16 de Sunlight
Cea mai bună raportat la ce?
Dacă din 4 tramvaie noi ai făcut cea mai bună flotă, înseamnă că toate celelalte localități au flote varză... Ceea ce e departe de adevăr, dacă ne gândim doar la Turda, un oraș minuscul în comparație cu Oradea, care are dintr-un foc 20 de autobuze electrice, tot pe fonduri europene.
Postat 03 August 2020, 09:15 de TomaAlimos
::::::::::::::::
Cu cele 10 Siemens cumpărate de Filip ca la tramvaie noi comandate acum Cluj a comandat 22,Arad 28 și asa mai departe. La autobuze au fost administrații (nu București) care au luat 50 dintr-un foc nu unul acum, doua la anul și poate încă câteva cândva. Orașe mici ca Turda sau Dej își cumpără autobuze electrice cu zecile la capitolul asta suntem deja cred ca pe ultimul loc pe tara(știu, la noi nu rentează dar peste tot altundeva sunt în plina expansiune) Unde mai pui ca și conceptul de transport public la noi e unul conservator, învechit. Otl visează sa ducă tramvaiul prin Santandrei și pe mai nu știu unde în timp ce alte orașe ca Sibiu, Brașov, Cluj etc se pregătesc sa introducă transportul feroviar metropolitan un lucru care s-ar putea face și în Oradea ca are conexiune feroviara cu multe comune din zona metropolitana plus ca se vor putea face din fonduri UE completări de rețea Feroviara.La noi și troleul pare Sf. În mod normal m-ar fi lăsat rece aceasta lauda de sine al OTL dar mi se pare chiar lipsa de bun simt sa te lauzi cu tramvaiele în condițiile în care la un drum dus-întors cu tramvaiul ai toate șansele sa pierzi vreo 40 de minute doar așteptând asa de des vin tramvaiele. Cu OTL Oradea pare chiar un oraș Mare la cât de greu se circula cu acest serviciu. Autobuzele circula și mai rar dar alea măcar au un orar fix expus care se și respecta în general și asa e totuși mai bine nu ajungi în stație și îți scrie panoul lu peste ca vine tramvaiul peste 20 min.
Postat 03 August 2020, 01:39 de Robert
daca ar fi cumpărat Siemens
postacii ăștia ar fi zis ca de ce nu cumpara Astra, sa stimuleze producția Românească :::))) greu cu comentariile la articolul asta , dar e bine sa va stimulez ::::))))
Postat 02 August 2020, 22:44 de Sandu2100
Oradea e pe primul loc ...
... pentru că există 10 tramvaie Siemens contractate în 2007, nu de ieri sau de azi !?! Cu Astra, care în loc de scară automată pentru persoanele cu dizabilități, are o sonerie montată la una dintre uși ... ca să alerteze vatmanul că urmează să iesă din graficul de timp, am coborât orașul la limita decenței.
Postat 02 August 2020, 19:30 de CrisDumi
Tara te vrea prost
Inginer fiind,paduri cutreieram...Si,in timpul liber,calcule faceam.Un bilet 2 calatorii=6 lei.Un litru carburant=4.5lei(ar trebui sa fie mai putin in contextul pandemiei,dar OMV e firma austriaca).Vehicul personal consum 7litri/100km aka 14km/litru.Bun,de 6 lei primim 1.33 litri cu care ne deplasam cu masina 18.6km.Cam poti face dus-intors orice traseu din oras.Acuma ne urcam pe internet sivedem unde avem cel mai scump transport comun.Uite aici,de exemplu,poza 2,articol 27.03.2020...[https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/infografic-diferenta-preturilor-pentru-transportul-public-in-lume-unde-este-in-romania-cel-mai-scump-bilet-de-transport-19305173].Desi amesteca ei borcanele,Oradea are cel mai scump bilet,cu 3lei,dar abonamentul e ieftin,de 80 lei.Daca-i transport in comun,hai sa facem share si la costuri,la naiba.In schimb ,noi share-uim tramvaiele si autobuzele turistilor saraci,in trecere prin oradea...[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/turistii-care-raman-macar-doua-nopti-in-oradea-vor-intra-gratuit-la-muzee-si-vor-circula-gratuit-cu-tramvaiele-si-autobuzele-otl-157748.html]
Postat 02 August 2020, 15:28 de excalibur
CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel
Din nou oradea e pe primul loc , voi n-aveți nimic de comentat??? Sau încă va plimbați cu tramvaiele pe gratis, ca așa va place vouă TOTUL PE GRATIS ::::)))))
Postat 02 August 2020, 02:58 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON