URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2012, 16:42

Organizatorii Gastro Fest au anulat festivalul pentru că Primăria le-a cerut 3.000 de euro garanţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firma de organizare de evenimente Professional Advertising&Events a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că evenimentul Gastro Fest, ce urma să aibă loc în perioada 18-20 mai, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, şi care cuprindea concursuri, campionat de gătit în aer liber şi un concert al interpretei Anya, a fost amânat "din motive de forţă majoră", acestea fiind "datorate unei condiţii impuse de către Primăria Oradea, ca proprietar al spaţiului unde trebuia să aibă loc evenimentul".

Festival cu garanţie

Contactată de BIHOREANUL, Loredana Curiac, administratorul firmei organizatoare, a declarat că este vorba despre o decizie a Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, care aviza pozitiv desfăşurarea adunării publice în perioada cerută, însă cu condiţia depunerii într-un cont al Primăriei a sumei de 3.000 de euro drept "garanţie de vandalizare".

"Nu am putut să acceptăm această condiţie. Ne-a fost transmisă cu două zile înainte de eveniment. De aproape două luni umblăm după acte, am avut cereri depuse de desfăşurare a evenimentului şi niciodată nu ni s-a spus de existenţa acestei garanţii", a declarat Curiac.

Vor răspunsuri

Administratoarea Professional Advertising&Events a mai declarat că în avizul Comisiei din cadrul Primăriei nu este specificat clar care este perimetrul pentru care va plăti în cazul unor vandalisme. "În scris este trecut că festivalul va fi organizat pe platoul de parcare din faţa şi spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, dar verbal ni s-a spus că răspundem prin această garanţie pentru tot parcul. Or, asta nu mi se pare corect, căci standurile noastre ar fi fost doar pe beton, în parcări", a mai afirmat Loredana Curiac.

Aceasta a declarat că a depus la Primărie o adresă prin care cere lămuriri referitoare la această condiţie. "Am cerut să aflăm în ce bază legală ne-a fost cerută această sumă şi cum a fost ea evaluată. În funcţie de răspunsul Primăriei vom reprograma evenimentul. Pe viitor, însă, sperăm ca municipalitatea să fie mult mai deschisă în sprijinirea orădenilor şi a proiectelor culturale, artistice şi de agrement şi să informeze organizatorii în timp util pentru ca evenimentele să aibă loc la data stabilită", arată organizatoarea de evenimente.

3.000 de petrecăreţi

Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice este formată din primarul Ilie Bolojan, secretarul Consiliului Local, Ionel Vila şi câte un reprezentant al Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi Inspectoratului de Poliţiei Judeţean.

Potrivit avizului, încheiat pe 15 mai, Primăria le cere, într-adevăr, organizatorilor suma de 3.000 de euro garanţie. În aviz se mai precizează că garanţia va fi "stipulată prin convenţia de ocupare a domeniului public, încheiată conform Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor în zone publice aprobat prin Hotărârea Consiliului Local 163/2010".

Chiar dacă, într-adevăr, Regulamentul prevede sancţiuni pentru stricăciuni pe domeniul public, nu specifică totuşi reţinerea unei garanţii. "Având în vedere că ar fi vrut să facă această acţiune cu 3.000 de oameni şi că în ultima perioadă s-a făcut o investiţie destul de mare în Parcul 1 Decembrie, comisia a hotărât în unanimitate să ceară această garanţie", a declarat BIHOREANULUI Ionel Vila, secretarul Consiliului Local.

Protecţie pentru parc

Vila consideră garanţia o măsură de protecţie a investiţiilor municipalităţii în faţa eventualelor pagube. "Dacă Primăria a investit, şi nu puţini bani, într-un parc, trebuie să cerem aprobări speciale pentru a ne proteja puţin?!", se întreabă funcţionarul.

Secretarul Consiliului Local a recunoscut că o astfel de garanţie n-a mai fost cerută până acum, dar doar fiindcă nu s-au mai organizat activităţi private atât de ample în Parcul 1 Decembrie, care să presupună consum de alcool şi mâncare. El a mai precizat că doar eventualele stricăciuni ar fi fost plătite din acea garanţie, restul urmând să fie returnată firmei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
multumim
sa va stea in gat de ne-ati privat de festivalul acesta. Mari nesimtiti mai sunteti voi si jocurile voastre murdare.BAAAAAAAAA da de lume nu va pasa de loc si ce vrea si ei, si sa nu zic de parc ala ca arata cum arata, dar degeaba daca este mort si nu se face nimic, ce naigba suntem emo sa stam la lumina lumanarilor. Niste jegosi nenorociti, macar stiu pe cine nu votez
Postat 22 Mai 2012, 10:35 de cipri
3000 de coco
calcul simplu: 3000 de euro pentru 3000 de petrecareti:))))))))) deci un euro pentru fiecare vandal oradean:))))))))) vai de p....mea ce hoti
Postat 22 Mai 2012, 10:11 de coco
sabotorii
DUPA CUM SE STIE EXISTA PESTE TOT INTERESE, ASA CA NU TREBUIE SA VA MIRATI CA LA FEL CA SI EXPO VARADINUM, ASTIA AU FOST SABOTATI! EXISTA UN MONOPOL IN ORADEA.DACA VREI SA FACI CEVA TREBUIE SA TRECI PE LA FRATELE BUNOIU SAU TOVARASUL DACIN. NORMAL CA AU ZIS AIA CA E EVENIMENT PRIVAT, CA NU AU PRIMIT NICI UN BANUT DE LA ORGANIZATORI! DACA FACEAU CU SPRIJINUL PRIMARIEI TREBUIAU SA APELEZE LA BUNOIU-FRATE DE SUFLET AL LUI DACIN. ALA INCHIRIA DE LA PRIMARIE CU UN PRET PARCU SI LE DADEA LA FRAIERI CU CAT VROIA EL:)) A SABOTAT OMU EVENIMENTU CA NU A PRIMIT NIMIC, SI NICI NU S-A GANDIT EL SI COMPANIA SA-L FACA:)
Postat 22 Mai 2012, 10:08 de dorin
baiiiiiiiiiii marmotelor
bai vila-bila daca esti tu secretar si consilier al primariei , atunci pune mai frate in aplicare legiile statului si hotararile de consiliu local!!!! nu hotari tu cu bolo, ca nu esti tu singurul consilier din primarie! ce chestie baiiiiii:))) auzi ca marmotele iau decizii pentru toata lumea!!! de ce masa nu i-ati amendat pe aia dupa festival, cum spunea legea?
Postat 22 Mai 2012, 09:59 de primaru
mila!\
nu ne mira de ce face Primaria condusa de BOLOJAN :)) sunt banale mecanisme de parazitarea sociala cu vechime in rest NULITATI in SOCIETATE, fericit e cel ce din MUNCA traieste si NU provoaca altora probleme! restul via de capul lor: cersetori socili, \"SPUNETI NU CERSITULUI :)))\" trebuia sa realizati ca un cersetor nu suporta alt cersetor ::)))) idem HOTUL .
Postat 22 Mai 2012, 09:03 de Bolojan Primar!
hmmm
mi se pare mie... sau ii cam expira GARANTIA la Bolojan?
Postat 21 Mai 2012, 23:51 de soso
bla bla
Nu credeti ca Bunoiu & Co saboteaza evenimentul?
Postat 21 Mai 2012, 21:04 de alalalal
eurooooooooooooooiii
BAAAAAA , DA STATUTU LUCREAZA IN EURO ??? A CRESCUT CURSUL VALUTAR SI E MAI BINE ASA? BA AAA BAIETI MAI BINE IL LASATI PE BOLO SA ISI IMPARTA PLIANTE DE CAMPANIE SI SE REZOLVA TREABA ..:))))))) NU MAI CEREA GARANTIE
Postat 21 Mai 2012, 20:27 de liviu
CA LA SECURISTI...POLO ORDONA SI BILA EXECUTA
DA CE AIA DE LA POLITIE SI JANDARMERIE DECID ASA CEVA? NU CRED:) DECI A DAT DISPOZITIE POLO SI A EXECUTAT BILA. E LEGEA JUNGLEI NIMIC ALTCEVA!!! CONSILIERII CE MAMA MASII FAC IN PRIMARIA ORADEA? PENTRU CE II PLATIM? DE CE NU LE-ATI CERUT 10000 DE COCO SA FITI SIGURI CA NU MAI FAC NICIODATA?
Postat 21 Mai 2012, 20:22 de sandor
el are, ii patronul
el nu e vandal, vrea sa fie conducatorul lor, el nu lezeaza iarba doar este a lui, nenorociti pe fata
Postat 21 Mai 2012, 20:18 de misu
POLO
DAR POLO ARE VOIE SA SI PUNA BENERE IMENSE IN PARCURI PE SPATII VERZI,A PLATIT PT FIECARE 3000 EURO GARANTIE,,,,,RUSINE POLOOOOOOOOOOOOO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postat 21 Mai 2012, 20:14 de PISTI
ruli este aproape
pentru primarei, festival si priveghi a fost si Ruli nui departe deci, vin sa va ajut ? Nesimtitilor sa va bagati asfaltul asta undeva, ca vegetatia ati raso de tot si la mine si rasadul de flori, ca acolo ati pus betoanele
Postat 21 Mai 2012, 20:13 de lumini
garantie de campanie
din cate am inteles eu concertul si scena era in afara parcului 1 decembrie amplasata, peste sinele de tramvai - in parcarea de langa taxiuri deci petrecaretii - cei 3000 erau adusi doar de la 22.00 la concert. atunci pentru ce se dorea garantie pentru parc???
Postat 21 Mai 2012, 20:13 de eni
privat si furat ....
tare rau de tot, cat a venit primul privat sa fac ceva domnii la furat!!! garantie de 3000 de coco - frate zici cai las vegas sau las fierbinti, bgamias ceva in comisia voastra si festivalul vostru de lumini, nu vreau priveghi mai am timp, ba si parcul nu este al tau, sa intelegi investitor pe banii prostilor
Postat 21 Mai 2012, 20:11 de la campanie ...
pocaitul
pai daca e pocait nu ii plac betivi si vandalii la domnu primar! de parca e parcul lu masa si nu putem calca nici iarba:) care iarba ?ca e pamant gol nu a mai crescut iarba dupa toamna oradeana. pentru aia cine a platit? a dat cineva garantie? sau a fost sanctionat? nimeni.......deci e doar pentru unii treaba ...monopol
Postat 21 Mai 2012, 20:07 de tibi
lumea stie cine esti ?
fratilor ca sa stiti, tot ce facut bolo putea face oricine, planurile existau de mult, rusine ca de nimic nu avem parte, eu vandalul sef nu va mai votez p...
Postat 21 Mai 2012, 20:06 de olob
primaria a investit ?
primaria a investit ce ? banii nostrii ... huuuuu, nu va mai prinde toamna aici vandalilorrrrr
Postat 21 Mai 2012, 20:03 de nelu
petrecaretiiiiiiiiii
Deci VILA SI BOLO au hotarat ca vor 3000 de euro..pentru Parcul 1 Decembrie, dar acolo s-a mai facut si Festivalul Luminii- prin urmare putea sa ia foc parcul si plateau fraierii care dadeau mici si bere:))) Bai voi nu va dati seama ca Bolo si Vila ne-a facut vandali?...Vandaliilor sa aveti grija pe cine votati:))) Petrecaretiiiiiiiiiii:)))))))) Pe langa ca nu avem locuri amenajate pentru un gratar , daca se face un eveniment ... ii este frica la BOLO ca nu ii mai ramane iarba in parc..,....sau se pisau aia de la atata bere de stingeau fetivalul luminii :))))))))))))
Postat 21 Mai 2012, 20:02 de ovi
om nu vandal !!!
asa deci spagasinii ... la cris nu se mai poate la gratar, nici la padure, evenimente o data pe an ca si cucu ... cand aveam si noi ceva in plus ... s-a dus, dar vandalii astia nu va vor mai vrea si ca sa nu uit, ce noi nu am investit in parcul acela ... ii personal cumva nu avem voie sa ne distram si noi nitel, lasa ca vin alegerile...
Postat 21 Mai 2012, 20:01 de om
fas
BANI DE CAMPANIE MONCHER, CA DOAR N-O SUPORTA BOLO DIN BANII LUI, AFISELE DIN ORAS!
Postat 21 Mai 2012, 16:57 de ardei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON