URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2017, 15:10

Orădenii de la CS Redpoint au cucerit o medalie de argint la Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un lot mult restrâns, pe de o parte din cauza accidentării unuia dintre componenţii de bază ai echipei, juniorul Victor Antonescu, care ar fi adus şi o medalie clubului, pe de altă parte din cauza lipsei finanţării, Clubul Sportiv Redpoint Oradea a reuşit totuşi o importantă victorie la cea mai mare competiţie naţională de tir cu arcul.

Desfăşurat la Aninoasa, în judeţul Hunedoara, Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari a adunat la linia de tragere peste 100 de concurenţi din toată ţara. Cei mai mulţi dintre ei, trăgători de elită sau cu mare experienţă, de la cluburi titrate şi puternice, dornice să-şi treacă în palmares măcar o medalie la acest important concurs.

Orădenii au deplasat la acest campionat o echipă formată din doi seniori şi doi cadeţi. Ultimii doi au concurat, de fapt, la o categorie net superioară, cea de juniori mari.

Cei doi seniori, Ciprian Mirişan şi Marin Darna, au evoluat neaşteptat de bine, ambii depăşindu-şi propriile recorduri personale. După prima rundă de calificări, Ciprian Mirişan s-a situat chiar pe locul 7 la compound seniori, cu 322 de puncte. "E un rezultat deosebit de bun", a apreciat preşedintele clubului, Mircea Stroe.

La rândul său, cadetul Alin Mureşan s-a clasat pe locul 5 în calificări, la juniori mari, cu 513 puncte, iar Vivien Bălteanu a sosit în calificări abia pe locul 3, cu 514 puncte.

În finale, însă, sportiva orădeană a reuşit să-şi adjudece medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională la juniori mari, după o luptă strânsă şi mari emoţii. "Acest rezultat a fost posibil şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, Darer, SCT Felix şi Vitrerom. Dar, de menţionat că Vivien Băteanu, deşi cadetă, a concurat la o categorie superioară de vârstă", a mai precizat Mircea Stroe.

Trofeul transmisibil "Cheia de Aur", introdus în urmă cu câţiva ani la iniţiativa C.S. Redpoint şi destinat locului I în clasamentul pe cluburi, a fost câştigat tot de SCM Deva. Acesta este o cheie de mari dimensiuni, placată cu aur de 24 de karate şi amplasată pe o placă de stejar antichizat, pe care este gravat cu laserul numele clubului câştigător şi anul în care a obţinut titlul. Trofeul este transmisibil până în 2020, an în care se va întoarce la iniţiator. "Efervescenţa stârnită de acest trofeu foarte râvnit încă de la lansare, a făcut ca pe arena de concurs să se desfăşoare diverse strategii pentru obţinerea a cât mai multor puncte", a mai spus Stroe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON