Cu un lot mult restrâns, pe de o parte din cauza accidentării unuia dintre componenţii de bază ai echipei, juniorul Victor Antonescu, care ar fi adus şi o medalie clubului, pe de altă parte din cauza lipsei finanţării, Clubul Sportiv Redpoint Oradea a reuşit totuşi o importantă victorie la cea mai mare competiţie naţională de tir cu arcul.
Desfăşurat la Aninoasa, în judeţul Hunedoara, Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari a adunat la linia de tragere peste 100 de concurenţi din toată ţara. Cei mai mulţi dintre ei, trăgători de elită sau cu mare experienţă, de la cluburi titrate şi puternice, dornice să-şi treacă în palmares măcar o medalie la acest important concurs.
Orădenii au deplasat la acest campionat o echipă formată din doi seniori şi doi cadeţi. Ultimii doi au concurat, de fapt, la o categorie net superioară, cea de juniori mari.
Cei doi seniori, Ciprian Mirişan şi Marin Darna, au evoluat neaşteptat de bine, ambii depăşindu-şi propriile recorduri personale. După prima rundă de calificări, Ciprian Mirişan s-a situat chiar pe locul 7 la compound seniori, cu 322 de puncte. "E un rezultat deosebit de bun", a apreciat preşedintele clubului, Mircea Stroe.
La rândul său, cadetul Alin Mureşan s-a clasat pe locul 5 în calificări, la juniori mari, cu 513 puncte, iar Vivien Bălteanu a sosit în calificări abia pe locul 3, cu 514 puncte.
În finale, însă, sportiva orădeană a reuşit să-şi adjudece medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională la juniori mari, după o luptă strânsă şi mari emoţii. "Acest rezultat a fost posibil şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, Darer, SCT Felix şi Vitrerom. Dar, de menţionat că Vivien Băteanu, deşi cadetă, a concurat la o categorie superioară de vârstă", a mai precizat Mircea Stroe.
Trofeul transmisibil "Cheia de Aur", introdus în urmă cu câţiva ani la iniţiativa C.S. Redpoint şi destinat locului I în clasamentul pe cluburi, a fost câştigat tot de SCM Deva. Acesta este o cheie de mari dimensiuni, placată cu aur de 24 de karate şi amplasată pe o placă de stejar antichizat, pe care este gravat cu laserul numele clubului câştigător şi anul în care a obţinut titlul. Trofeul este transmisibil până în 2020, an în care se va întoarce la iniţiator. "Efervescenţa stârnită de acest trofeu foarte râvnit încă de la lansare, a făcut ca pe arena de concurs să se desfăşoare diverse strategii pentru obţinerea a cât mai multor puncte", a mai spus Stroe.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.