URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
19 Iunie 2018, 17:14

Orădeanul Aurel Gavriș a cucerit singura medalie la masculin pentru România la Campionatul European de judo pentru veterani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Performanţă remarcabilă pentru judoka orădeni de la clubul Phoenix, condus de Adrei Bondor, la întrecerile Campionatului European de Judo pentru veterani, desfăşurat în perioada 13-16 iunie, în Scoţia, la Glasgow.

Unul dintre cei doi reprezentanţi ai clubului orădean, Aurel Gavriş (foto), a reuşit să se claseze pe podium şi să cucerească medalia de bronz. Aceasta a fost singura medalie la masculin cucerită de delegaţia României, care, pe lângă Gavriş şi colegul său, Tanca Roman, a mai cuprins încă cinci judoka, dintre care două au fost fete.

Gavriş a concurat la categoria +100 kg M3, unde a cucerit bronzul, după ce a disputat trei meciuri, în cadrul cărora a obţinut două victorii. Pentru accederea în finală, Gavriş a cedat în faţa reprezentantului Franţei, dar apoi, pentru medalia de bronz, l-a învins pe reprezentantul Germaniei.

"Este într-adevăr o performanţă, atât pentru mine, cât şi pentru delegaţia ţării noastre, pentru că la această competiţie participă cei mai buni. A fost o întrecere selectă şi am putut simţi cât de dificil e. Suntem o echipă extraordinară şi iată că au venit şi rezultatele", a declarat Aurel Gavriş.

Celălalt orădean participant la Europenele de veterani de la Glasgow, Tanca Roman, a concurat la categoria 100 kg, unde a ocupat locul 9, după ce a obţinut o victorie şi a suferit două înfrângeri.

În total, Campionatul European de judo veterani de la Glasgow a reunit la start 1.200 de concurenţi, proveniţi din aproape toate ţările de pe "Bătrânul continent".

De precizat că delegația României a mai adus două medalii de bronz, prin Lena Sterea, la categoria 57 kg, și Irina Postolea, la 70 kg.

"Este un club care funcţionează bine de aproximativ 20 de ani. Suntem un grup de 20 de sportivi, care mergem constant la antrenamente şi putem practica sportul indiferent de vârstă. Avem câte trei şedinţe de antrenamente pe săptămână. Eu am intrat în această echipă în 2006 şi în primul rând am redescoperit camaraderia sportivă. Eu consider că e mai bine să avem un accident la întrecerile sportive, decât un accident vascular, tot mai des întâlnit la cei care nu fac mişcare. Este o relaţie bună pe care am închegat-o la acest club, iar rezultatul acesta de la Glasgow spune multe şi despre treaba serioasă pe care o avem", a declarat dr. Petru Chitulea, membru al clubului de judo veterani Phoenix Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo.
Cu astfel de "oameni" se poate mandri sportul Oradean....Bravo.
Postat 20 Iunie 2018, 09:25 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5844 RON
  • 1 EUR = 4.9672 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON