URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 August 2015, 12:54

Oradea, poţi mai mult! Doar locul 5 în regiune la performanţa serviciilor publice

Oradea, poţi mai mult! Doar locul 5 în regiune la performanţa serviciilor publice O SCUMPETE DE ORAŞ. Potrivit IPP Bucureşti, orădenii plătesc cele mai mari tarife de apă, canalizare, termoficare, transport şi iluminat public în regiunea de Nord-Vest. Pentru că nu poate scădea tarifele, primarul Ilie Bolojan pregăteşte o strategie economică pentru creşterea veniturilor orădenilor...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă valoarea unui luptător e dată de adversarii cu care se confruntă, Oradea ar fi un smardoi de colţul străzii. Municipiul care se vrea concurentul Clujului şi Timişoarei nu rezistă nici măcar în "liga mică" a oraşelor Bistriţa, Baia Mare şi Zalău.

O analiză a Institutului pentru Politici Publice din Bucureşti clasează Oradea abia pe locul 5 în topul celor mai performante oraşe. Şi nu la nivel naţional, ci doar în Nord-Vestul ţării!

Clujul, în top...

ONG specializat în evaluarea performanţei administraţiilor locale, IPP Bucureşti a publicat săptămâna trecută rezultatele celei mai recente analize făcute la nivel naţional. Într-un studiu efectuat la nivelul anului 2013, IPP a prelucrat datele primite din ţară despre serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, salubrizare, termoficare, iluminat şi transport public. "În urma evaluării datelor s-a făcut un clasament la nivel regional. Primele locuri au fost incluse într-un clasament naţional în care nu a fost însă cuprinsă Capitala", spune Elena Tudose, director de programe în cadrul ONG-ului.

Topul naţional va fi dat publicităţii în următoarele săptămâni, dar rezultatele parţiale sunt surprinzătoare: Cluj-Napoca are cele mai performante servicii, în vreme ce Oradea nu doar că nu prinde topul naţional, dar abia ocupă locul 5 în cel regional!

Scump, dom’le, scump!

Conform auditului, oraşul de pe Crişul Repede este depăşit nu numai de Cluj, ci şi de Bistriţa, Baia Mare şi Zalău. Analiza a luat în calcul gradul de acces al populaţiei la serviciile municipalităţii, numărul de reclamaţii şi nivelul tarifelor, concluzia fiind că Oradea e cel mai scump oraş din regiune în condiţiile în care orădenii au cele mai mici salarii din zonă.

Spre exemplu, o călătorie cu tramvaiul care costă 2,5 lei în Oradea, în Cluj şi Zalău este doar 2 lei, pentru ca în Bistriţa şi Baia Mare să fie doar 1,8 lei, respectiv 1,35 lei. Apoi, cu un preţ de 3,17 lei pe metrul cub, orădenii plătesc cea mai scumpă apă, în condiţiile în care la Cluj şi Zalău tarifele sunt de 2,63 lei/mc La fel, Oradea are cea mai scumpă încălzire, 253,52 lei/gigacalorie, mult peste Zalău (170 lei) ori Cluj (165 lei).

Totuşi, Oradea e departe de a fi cel mai scump oraş din ţară, fiind devansat de alte 14 municipii. În schimb, municipalitatea se remarcă prin faptul că asigură una din cele mai mici subvenţii din ţară la termoficare! Cu doar 20,49 lei/Gcal, Oradea e întrecută la zgârcenie doar de Arad, unde bugetul local acoperă 17,42 lei din costul real al gigacaloriei.

"E greu să faci comparaţii"

Fără a contesta auditul, city-managerul Eduard Florea (foto) vede lucrurile mult mai nuanţat. "E greu să faci comparaţii. Situaţia diferă de la un oraş la altul. Poate că avem cea mai scumpă apă din regiune, dar în ultimii 10 ani oraşul a investit constant în reţele, iar finanţatorii ne-au obligat să actualizăm tarifele cu rata inflaţiei pentru a acoperi creditele. La fel, banii pe care nu i-a dat CET-ului pentru subvenţii Primăria i-a folosit pentru retehnologizarea centralei şi înlocuirea reţelelor". Ceea ce în alte oraşe nu se întâmplă...

În plus, Florea spune că iluminatul public e mai scump decât în regiune pentru că tariful cuprinde şi costurile pentru extinderea reţelelor pe străzile noi, iar salubritatea costă mai mult pentru că Oradea este unul dintre puţinele oraşe care deţin o groapă de gunoi conformă standardelor de mediu ale UE. Singurul aspect de necontestat îl constituie gaura din buzunarul orădenilor, care plătesc cele mai mari tarife din cele mai mici salarii...

Calificaţi şi recalificaţi

Cum nu poate reduce preţurile, municipalitatea vrea creşterea veniturilor orădenilor. Primarul Ilie Bolojan (foto) a dat publicităţii, săptămâna trecută, proiectul unei strategii care vizează relansarea economică a oraşului şi, implicit, creşterea salariilor. "Nivelul de salarizare din Oradea este sub cel din oraşele care sunt poli de creştere. Avem nevoie în continuare de noi locuri de muncă şi îndeosebi bine plătite", zice edilul. Reorientarea economiei de pe comerţ şi industrie uşoară spre domenii competitive presupune, însă, recalificarea personalului.

În acest sens, primarul pregăteşte fuzionarea colegiilor tehnice Traian Vuia şi Andrei Şaguna într-o unitate de învăţământ profesional după model german. Măsura va fi aplicată din anul şcolar 2016-2017, pentru ca până atunci maiştrii şi inginerii să poată învăţa în fabrici materia de predat. Înainte de a intra la clasă, dascălii vor da examene în faţa unei comisii formate inclusiv din reprezentanţi ai companiilor. "Dacă vor, firmele îşi vor putea pune propriii ingineri să predea anumite discipline", zice Bolojan.

Învăţământul profesional, axat pe cererea de pe piaţa muncii, va fi completat de o şcoală cu predare în limba engleză, menită să pregătească personalul de suport al companiilor pe poziţii de operator call-center, facturare sau secretariat, pentru care salariile depăşesc 500 euro. "Şcoala va fi cu coplată şi se va adresa atât orădenilor, cât şi copiilor expaţilor", spune primarul.

Agenţie de dezvoltare

Pentru a sprijini exportatorii orădeni, municipalitatea vizează şi amenajarea unui terminal intermodal de transport în Episcopia. Întins pe 18 hectare, acesta va avea conexiuni la linia ferată şi la şoseaua E 60, şi va asigura transbordarea mărfurilor prin cel puţin 10 rampe de încărcare şi depozitare, în hale cu o suprafaţă totală de 40.000 mp şi în depozite de frig de 5.000 mp. Investiţia de 10 milioane euro are deja asigurată finanţare prin POR şi trebuie finalizată până în 2019.

În plus, având în vedere experienţa acumulată de Euro Business Parc în colaborarea cu firmele, primarul pregăteşte transformarea societăţii în agenţie de dezvoltare. "Euro Business şi-a atins nivelul de maturitate în forma în care a funcţionat până acum şi nu se mai poate dezvolta. Din acest motiv vom trece la un nivel superior". Agenţia va gestiona în continuare parcurile industriale şi va atrage investitori, dar va răspunde, printre altele, şi de susţinerea afacerilor locale, şi de intermedierea relaţiei angajaţi-angajatori. Un fel de mega-firmă pentru mega-problemele oraşului. Dintre care prima ar trebui să fie cea de a ajuta orădenii să câştige cât mai mulţi bani, ca să-i poată da pe facturi...


SFATUL "BĂTRÂNILOR"
Comitetul pentru Oradea

Potrivit strategiei primarului Ilie Bolojan, municipalitatea va lua toate deciziile strategice cu consultarea mediului de afaceri. Edilul va înfiinţa un grup de lucru, numit Comitetul pentru Oradea, care va reuni reprezentanţi ai municipalităţii, mediului universitar şi celui de afaceri, în scopul identificării de soluţii la problemele care pot afecta oraşul, de la politici publice la măsuri de planificare urbană. "Dacă sunt companii competitive la nivel global, înseamnă că pot da nişte sfaturi utile conducerii administraţiei locale în deciziile importante", spune edilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
bolovan
bolavan la puscarie la puscarie cat ai luat de beni rus?
Postat 20 August 2015, 12:34 de pop2
Date fiind conditiile, E FOARTE BINE !
Cand ma uit cine e primar si cine e city-manager, ma mir ca suntem si pe locul al cincilea (Danute, invata ce e si cand se foloseste numeralul ordinal!)! Singurul adevar din articol este unul cu care Danut nu are nimic de-a face: ,,[...] orădenii plătesc cele mai mari tarife de apă, canalizare, termoficare, transport şi iluminat public în regiunea de Nord-Vest". Afirmatia ca ,,[...]banii pe care nu i-a dat CET-ului pentru subvenţii Primăria i-a folosit pentru retehnologizarea centralei şi înlocuirea reţelelor" este o minciuna! Acum cateva zile cl a aprobat plata unui milion de lei, o datorie a electrocentrale. Pai ,,managerule", nu era mai bine sa nu se fure un milion (asta e defapt ,,datoria", un furt cu autori necunoscuti!)?! In loc sa se impute adevaratilor vinovati, paguba a fost bagata pe gat oradenilor. SI VINE AIA MARE, 33 de milioane de euro...
Postat 19 August 2015, 14:31 de pinonel
e ok!
pe scurt ideea e simplă... fă din ce ai bun, ceva și mai bun și promovează acest lucru în mod profesionist, agresiv, să știe cât mai multă lume, iar dacă ceva nu e destul de bun, dar e necesar, fă-l si mai bun. investeste cu cap. :) identifică toate acestea sub un brand izbutit, pe care îl promovezi cât mai mult, ca să știe luea mai ușor cine și de ce există și la ce e bun... scoala de la oradea, festivalul de arte celebru de la cetatea oradea, turismul oradean, industria locală și avantajele patronatului si angajatiilor etc. etc. ce sfatul bătrânilor??? să se formeze grupuri de reprezentanți de la patronate și de la sindicatele principale, precum și de la toate instituțiile reprezentative ale orașului, să se expună punctele de vedere și să se ajungă la consensurile necesare. japonezii au făcut și au realizat proiecte de orașe în parteneriate cu firme private, după marele cutremur, cu variante de alimentare ale orașului din surse alternative si nepoluante, de exemplu etc etc. cu strategii de acțiune ale populației, în caz de Doamne feri! etc. etc. și oradea poate adopta măcar câteva exemple în acest sens ori să ceară păreri sau să facă parteneriate cu diverse firme private pt. realizarea unor proiecte bine gândite de dezvoltare durabilă... în caz de vreo calamitate, de surpare a vreunui baraj, în caz de Doamne feri!!! ce face orașul, ce energie folosește, pe unde fug oamenii :) (exagerez intentionatca să scot în evidență anumite aspecte) ce infrastructură, ce comunicatii se folosesc etc. etc.? să arate totul și frumos dar să fie și funcțional și în pas cu noile tendințe, părerea mea.
Postat 19 August 2015, 10:50 de vg
SUNT ONORAT
@suporter_oradean: Oh, da! Boloș o fi devenit bun profesionist peste noapte! Adică cineva cu trei admiteri ratate la facultate ( înainte de 1990! ) devine brusc INTELIGENȚA CENUȘIE a Primăriei Oradea, Universității Oradea, a Transporturilor și Fondurilor europene, ba și a Bisericii ortodoxe. Cineva care îmi scrie că a demisionat din funcția de acționar al unei societăți (!!!!!!/ am proba! ) e vreun geniu economic? Iar Bolojan nu o fi catastrofa catastrofelor dar atât timp cât nu respectă legea la sânge nu pt să nu scriu asta! Se repetă în comentariile mele aceeași temă pentru că eu scriu despre ceea ce cunosc mai bine. Nu mă bag la orice! Fiecare scrie despre ceea ce cunoaște bine și poate argumenta! Acesta este motivul unor "repetiții"! În rest, OK, sunt jalnic! Nici o problemă! Sunt chiar onorat să fiu calificat așa pentru adevăruri pe care le scriu!
Postat 19 August 2015, 09:20 de TDS
repeti la infinit
nu e nici o monitorizare de nicaieri,dar repeti la infinit aceleasi lucruri,ai aceleasi obsesii si aceeasi ura fata de anumite personae,fara justificare fata de unele.Bolos e un f bun profesionist,iar primarul e un bun administrator,in rest imi mentin parerea,esti jalnic... p.s. n-am traba cu politica si primaria,sunt doar cititor al site-ului .
Postat 19 August 2015, 09:05 de suporter_oradean
UIMIRE MAXIMA
Sunt UIMIT! Știam că sunt monitorizat cam din toate părțile ( în special din Primărie ! ) dar îmi este greu să cred că un cititor obișnuit al e bihoreanul-ului ține minte la detaliu ce am comentat eu de-a lungul timpului ( cu o excepție! ). Așadar, 1. NU AM DE RECUPERAT NIMIC DE LA NIMENI! 2. Pentru a candida la ceva TREBUIE SĂ ȘI VREI ACEST LUCRU! 3. Ca să fii propus din partea unui partid să candidezi la funcția de primar ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ FII MEMBRU AL ACELUI PARTID (chiar dacă au mai existat uneori excepții cu independenți susținuți de partide! ). 4. Da, aș organiza concurs pentru funcția de arhitect șef al municipiului 5. Cu gigacaloria mai e de discutat 6. Procuror nu mă fac
Postat 19 August 2015, 08:56 de TDS
TDS noul primar al orasului
Cred ca ar fi interesant domnu Sarca sa ii cereti la copy paste Mang sa va propuna candidat la primarie,sa strangeti 347 de voturi in comparatie cu cele 50-60 de mii ale lui Bolo,oricum Psd-ul e praf in Oradea.De ce sa candidate : aveti viziune de numa,o sa organizati concurs de architect sef,o sa atrageti turisti in Oradea,o sa rezolvati problema termofiari,o sa dati gigacaloria ieftin,o sa ieftini apa calda si o sa desfintati locurile de parcare cu plata.Serios la cata ura aveti si la ce aberati,un control la psihiatru n-ar strica,oricum vorbiti aceleasi prostii.Succes in recuperarea banilor de la Impact,poate va fceti si procurer sef,jenant........
Postat 19 August 2015, 08:35 de suporter_oradean
vg
@vg: ai facut o analiza excelenta! totusi, cum sa-l schimbe pe city manager ca abia ce a fost pus ( pardon, a castigat concursul )! probabil in aceeasi maniera in care a fost angajat prima oara de Bolos ( cum singur a recunoscut )! bolojan face totul din INTERES PERSONAL ( la fel cum a facut si filip, daca nu chiar mai rau!!! ) numai si numai interes PS Ca sa nu mi se reproseze ca tin cu Ponta in orice conditii NU SUNT DE ACORD CU LEGALIZAREA PLICURILOR PENTRU MEDICI! UnUna e buchetul de flori care i se dadea pe vremuri dr. Segal si alta este plicul. Si sa-l dau la sfarsit? Pai la final plicul? oricum atunci mai bine la inceput! macar stiu o treaba! nu am mare experienta in domeniu, n-am avut nevoie!!!!
Postat 18 August 2015, 22:11 de TDS
se pot face multe lucruri ok pt oras
acel city-manager trebuia schimbat cel putin de la primul referendum neizbutit, caci nu prea are viziune si nici fortza necesara schimbarii in bine a orasului. asta e. mi s-a parut tare faza cu terminalul din episcopia, restul pare lipsit de substanta, fara fortza, numai zic de invatamant, desi se pare ca ce e propus e util orasului. lipseste un brand al orasului, clar, cu care sa identifice romanul cand zice oradea... sau emigrantul in cautarea unui loc de munca. si aici ar intra destule utile: festival tare de arte si cel putin national la cetate, turism de toate felurile, medicina la felix, scoala de la oradea de ce-o mai fi ea... un simbol clar pt orash, macar un scris acolo ca brasov sau hollywood pe dealul ciuperca... apoi, liderii de sindicat reprezentativi pe orash ce zic de salarii? cine are cei mai multi angajati in bihor si ce politica salariala are? ce politica salariala promoveaza seful camerei de comert si industrie bihor si de ce? ce se mai poate face la imbunatirea infrastructurii orasului, ce energii alternative se mai pot folosii pt amortizarea energiilor clasice, energiile locale, punctele forte de atractie ale orasului, ale industriei potentiale, scoala, transport local, parcuri industriale etc. etc. etc. daca tot se fac componente de sateliti americane in parcul industrial, monitoare samsung șamd sau ai aparatură medicală scumpă la băile felix atunci fă ca și la UO să se specializeze în aceste domenii studentii si sa stie toată tzara ca la oradea exista asa ceva. etc. etc. părerea mea
Postat 18 August 2015, 21:52 de vg
comic
2013 a fost cam demult! De atunci Clujul se infunda in propriul gunoi,Zalaul nu mai are incalzire centralizata si multe altele,asta daca am crede in acest top.Pe partea de gigacalorii Clujul ofera subventii mai mari dar la ei foarte multe blocuri sunt cu centrala proprie deci doar o mica parte a urbei beneficiaza de ele si asa mai departe.Un top si mai comic a fost cel in care Clujul a fost fruntas ca orasul cu cel mai bun aer cred ca chiar din Europa,dar in timp ce in Berlin calitatea aerului se masoara pe bulevarde si in intersectii lClujul are un singur aparat de masurare al poluarii si acela pe un deal.Cam asa cu topurile astea
Postat 18 August 2015, 20:55 de Robert
NU NE MAI TRAGETI PE DREAPTA!
@OradeaCivitas: Daca citeai atent comentariul meu sesizai ca am punctat mai mult ( sptr total! )STRATEGIA Imi vorbesti mie despre flacara rosie? Pai LIMBA DE LEMN ca in Strategia cu pricina mai rar! Sa stii ca inainte de 1990 mai scriam niste materiale! Bagam la inceput bla bla-uri cu tovarasul care a zis si a dres dar miezul era MIEZ! Toata lumea asculta cu atentie pentru ca abordarea era interesanta! In strategia lui Bolojan eu nu vad decat PLATITUDINI! Generalitati fara nici o oima! Povesti anoste de adormit copiii! Eventual! Am o banuiala ca acei copii ar fi luat-o la goana dupa primul minut de ascultare!
Postat 18 August 2015, 16:54 de TDS
Surpriza!?!
Pai era o surpriza asta!? La ce "bolovani" conduc urbea - e oricum mult peste asteptari...
Postat 18 August 2015, 16:48 de Danutz
LUI BOLO:
DRAGĂ BOLO, FĂ-LE, TE ROG, ĂSTORA. O VAMĂ, CĂ E DOAR AŞA ŞTIU!!!!ALTFEL, TE LUPŢI CU MUUUUULTE MORI DE VÂNT-URI ....
Postat 18 August 2015, 15:45 de ADINA
Calificati si recalificati?
"Reorientarea economiei de pe comerţ şi industrie uşoară spre domenii competitive"? Hai sa fim seriosi. Poate Tv.Bolojan nu stie (fiindca locul lui de provenienta este altul), dar orasul acesta avea Alumina, Infratirea, UAMT, Metalica, Mecanica,Plastor,.......si lista poate continua. Am avut specialisti, meseriasi, oameni cu pricepere Ce nu avem, este un om cu boase, care sa traga la raspundere actualele firme angajatoare in ce priveste salarizarea. Ce face Tov Bolojan, este sa vina la actualele firma sa faca lobi, cand e de ales un Johannis, sau alt coleg de partid. Atunci vine si de doua ori.
Postat 18 August 2015, 15:37 de User anonimizat
"Oradenii" adevarati...
@TDS si restul. Va rog nu mai aruncati cu noroi doar sa va aflati in treaba. Inteleg ca aveti pasiuni pt flacara rosie a PSD dar ar trebui totusi sa vedem si in contextul. 1. NICI MACAR CEI DIN CLUJ ("fruntasul" acestui) NU SUNT DE ACORD cu ce scrie acolo: ziuadecj.realitatea.net/eveniment/clujul-din-nou-in-top-pentru-ce-este-laudat-orasul--140161.html Zilele trecute a iesit un top care spunea ca in Cluj e mai ok ca si in New York, Paris SAU MÜNCHEN... 2. Va rog interesati-v si voi de metolodolgia foarte "exacta" si "savanta" folosita de acest IPP in cadrul analizei sale. 3. Daca Clujul e pe locul 1, si e asa fain si tare, de ce nu au putut in 10 ani sa isi rezolve intr-un mod ecologic si practic problema gunoaielor. 4. Nimeni nu are pretentia ca Oradea e cel mai fain loc din Romania sau ca e mai tare ca si Clujul DAR nici nu e ultimul catun. Suntem pe drumul cel bun dar trebuie rabadare. Oricum, de cand a cazut referendum-ul de unire e clar ca noi nu credem in potentialul nostru asa ca vom ramane mereu remorca Clujului. In rest, cui nu ii place, decat sa se irite singur, mai bine sa se mute!
Postat 18 August 2015, 15:27 de OradeaCivitas
5 din 6
Un onorabil loc 5. Din 6 resedinte adm. ale judetelor regiunii.
Postat 18 August 2015, 14:27 de Tinas
Oradea in lucru....loading !
Comparatiile sunt degeaba, topurile la fel - acum cateva zile citeam ca un oras din apropiere are calitatea vietii peste Londra si Paris...penibil. Nu clasarea intr-un top trimis de un functionar din Bucuresti e importanta, doar dezvoltarea incontinua a orasului pe toate planurile contaza. Urmatoarea reduta cred ca o reprezinta salariile nete, sector in care suferim foarte mult. Odata cu cresterea salariilor efectul de propagare in economia locala este generator de dezvoltare.
Postat 18 August 2015, 14:01 de alexcuce
BOLO+BOLO = LOVE
D-l city manager Florea ( protejatul lui Marcel Boloș la începuturi, preluat cu succes de Bolojan/Ce coincidență, BOLO+BOLO= LOVE ) acum zice că nu se pot face comparații pentru că situația diferă de la un oraș la altul. Pe pariu că dacă Oradea era pe un loc mai bun s-ar fi putut face comparații ? Cât pivește STRATEGIA lui Bolojan în 10 pași ( unii au o OBSESIE CU PAȘII ! ) este de o MEDIOCRITATE greu de atins ! Citez : « -vom consolida un program de poziționare națională bazat pe câteva obiective: - Oradea, o referință pentru orașe dinamice; - Oradea, un loc bun unde îți poți dezvolta afacerea; - Oradea, o legătură între culturi și etnii; » Sau : « Comitetul pentru Oradea va fi constituit ca un grup al liderilor de afaceri și din universitățile din oraș interesați de agenda de dezvoltare a orașului nostru ». Iarăși pun un pariu ! MARIANA SABIN și POPA DORIN vor face parte din acest comitet ! Sau din ciclul MAREA NEMȚĂREALĂ : « organizarea învățământului profesional după modelul german al învățămantului dual. » ! Păi normal că modelul este cel german ! Că doar nu francez ( deși ne declarăm FRANCOFONI !). Metaforic vorbind : »Floarea înflorește-o dată/Dar tu nu te mai faci fată.... «
Postat 18 August 2015, 13:40 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON