URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Noiembrie 2014, 18:16

Oradea: Peste 200 de medici la Congresul internaţional de Obstetrică şi Ginecologie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de medici ginecologi şi obstetricieni din România, alături de specialişti de renume mondial din  Europa şi Statele Unite ale Americii, dezbat cele mai noi trenduri din domeniu în cadrul a două evenimente medicale care au început joi la Oradea sub egida Federaţiei Internaţionale de Obstetrică şi Ginecologie: Congresul româno-german de Obstetrică şi Ginecologie şi Gala premiilor Fundaţiei Egon and Ann Diczfalusy.

"Când doi medici discută, câştigă pacientul", a explicat, joi, într-o conferinţă de presă cunoscutul obstetrician Petru Chitulea, preşedintele congresului şi al comitetului de organizare al celor două evenimente medicale.

Evenimentele se desfăşoară la Hotel Continental, iar în cadrul lucrărilor, medicii vor discuta despre noutăţile şi tehnicile de abordare în cazul operaţiilor de cezariană, hipertensiunii arteriale în sarcină, dar şi beneficiile şi dezavantajele contracepţiei.

"Sunt prezentate cazuri clinice, intervenţii chirurgicale. Este o întâlnire de lucru unde medicii tineri au posibilitatea să se perfecţioneze şi să discute cu specialişti pe care îi ştiu doar din cărţi", a explicat Chitulea.

La manifestare sunt prezenţi, printre alţii, preşedintele Societăţii germano-române de obstetrică ginecologie - Thomas Rabe (Germania), preşedintele de onoare al aceleiaşi organizaţii Ioan Munteanu (Timişoara), alături de preşedintele de onoare al Fundaţiei Egon and Ann Diczfalusy (FEAD), Giuseppe Benagiano (Italia), respectiv de preşedintele AEAD Bartfai Gyorgy.

Lista participanţilor conţine 45 specialişti de renume mondial din Italia, Germania, Elveţia, Ungaria, Serbia, Suedia, Cehia, Slovacia, România, respectiv SUA, care vor prezenta lucrări, cazuri clinice, înregistrări ale unor intervenţii chirurgicale.

Pentru medicii care nu pot participa la manifestări, organizatorii vor posta lucrările şi pe internet pe pagina oficială a Societăţii române de ginecologie, www.sogr.ro.

"Orice facem, trebuie să ne gândim la pacient. Intervenţia trebuie să fie minim invazivă, pentru ca pacienta să se recupereze rapid şi să se reintegreze socio-profesional, să-şi continue activitatea", a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, profesorul Doru Anastasiu, şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie "Bega".

Sesiunile de prelegeri vor fi întrerupte de Gala premiilor FEAD. Fundaţia poartă numele profesorului Egon Diczfalusy de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia), cel care a demonstrat pentru prima dată ştiinţific legătura dintre mamă şi făt.

Organizaţia promovează tinerii cercetători, medici, biologi, geneticieni, dar şi studenţii dornici de afirmare, acordând distincţii cercetătorilor pe care îi consideră potenţiali laureaţi ai premiilor Nobel: Premiul "Young Scientist Award" unui tânăr cercetător cu vârstă de până la 40 de ani şi premiul "Diczfalusy" în semn de recunoaştere a întregii activităţi ştiinţifice unui membru marcant al comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Cele două evenimente se desfăşoară în perioada 13-15 noiembrie la Oradea sub egida Federaţiei Internaţionale de Obstetrică şi Ginecologie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON