URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2020, 14:59

Oradea, pe primul loc în topul "celor mai bune oraşe din România", realizat de o publicaţie naţională

Oradea, pe primul loc în topul 'celor mai bune oraşe din România', realizat de o publicaţie naţională (sursa: Facebook, Photo by Adam Freundlich)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea a fost desemnată "cel mai bun oraş din România" în urma unui sondaj realizat de publicaţia naţională Press One, care i-a provocat pe cititori să voteze oraşele lor în funcţie de mai multe criterii, cum ar fi siguranţă, spaţii verzi şi de relaxare, costul vieţii, curăţenie, administraţie, trafic, soluţii smart city şi calitatea vieţii.

Potrivit Press One, după eliminarea voturilor multiple au fost luate în considerare 6.000 de voturi valide. "Pe primul loc în topul nostru şi considerat a fi cel mai bun oraş din România de locuitorii săi, Oradea se remarcă prin note foarte mari acordate la toate capitolele - în aşa măsură încât am luat la puricat atent orice vot venit din acest oraş", scriu jurnaliştii publicaţiei.

Ei adaugă că cititorii Press One din Oradea "sunt foarte mulţumiţi de oraşul lor şi îi dau note foarte mari la elemente-cheie: calitatea vieţii, administraţie şi siguranţă".

Notele mai mici au fost date traficului şi costului vieţii – două elemente care sunt punctate mereu mai slab la toate oraşele mari din clasament, potrivit aceleiaşi surse.

"Dar Oradea are multe motive pentru care să ocupe primul loc: o comunitate foarte activă (nu e prima dată când orădenii se mobilizează pentru a-şi vota oraşul într-un sondaj de-al nostru), conexiuni bune şi foarte bune cu Vestul, o mentalitate modernă a administraţiei şi un ritm al vieţii care a reuşit cumva să împace dezvoltarea economică a oraşului şi păstrarea unei anume relaxări", notează Press One.

Pe locul doi în top se află Sibiul, iar pe locul trei Târgovişte. Pe locul al patrulea în funcţie de răspunsurile date în sondaj s-a poziţionat Alba-Iulia, iar abia pe locul cinci Cluj-Napoca. Următoarele oraşe în funcţie de voturi au fost Braşov, Baia-Mare, Iaşi, Craiova şi Timişoara.

Pe de altă parte, aceeaşi publicaţie a lansat, la începutul anului 2019, un sondaj în urma căruia Ilie Bolojan a fost desemnat Omului Anului 2018 în România. Jurnaliştii Press One au petrecut apoi o zi cu edilul Oradiei şi au publicat un videoreportaj despre munca acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Fiecare doctorand se visează academician !?!
Măcar doctoranzii Brașovului sau ai Iașului s-au dovedit mai la locul lor. Urmașii bihorenilor cu statut de vinituri și care se plimbau cândva pe "Corso" cu câte-un radio Albatros pe umeri ... și-au votat singuri statutul de "orădeni" mulțumiți de "orașul lor". Ar fi de plâns dacă n-ar fi de râs, văzând cum susținătorii ruraliști ai habarnismului ... aplaudă când dispare câte un copac ce stătea la locul lui de un secol, iar în loc apare betoniera ce toarce-n soarele urban !?!
Postat 16 Iulie 2020, 06:55 de CrisDumi
:::::))))))
Aștept comentarii profesioniști
Postat 15 Iulie 2020, 15:48 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON