URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2021, 12:15

Oradea ademeneşte turiştii cu gratuităţi. Ce le oferă

Oradea ademeneşte turiştii cu gratuităţi. Ce le oferă (foto: Visit Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al doilea an consecutiv, Oradea întâmpină turiştii cu o serie de beneficii şi gratuităţi. Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) este sprijinită în acest demers de Primăria Oradea, societatea de transport OTL, instituţiile muzeale din oraş, dar şi de unităţile din industria ospitalităţii.

Începând din 5 mai, turiştii cazaţi la una dintre unităţile clasificate din Oradea, pentru minimum două nopţi consecutive, se pot bucura şi anul acesta de mai multe beneficii. 

În primul rând, aceştia pot vizita gratuit secţiile muzeale care aparţin de Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Oraşului Oradea – Complex cultural, precum şi la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage.

-    Muzeul Oraşului Oradea – Cetatea Oradea;
-    Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea;
-    Memorialul "Rezistenţă şi Represiune în Bihor";
-    Sinagoga Neologă Sion;
-    Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La-Roche;
-    Muzeul Ţării Crişurilor;
-    Muzeul Memorial Aurel Lazăr;
-    Muzeul Memorial Ady Endre;
-    Muzeul Memorial Iosif Vulcan;

"Le mulţumim echipelor de la Muzeul oraşului Oradea – complex cultural, Muzeul Ţării Crişurilor – complex muzeal şi Oradea Heritage pentru continuarea acestui parteneriat", transmit reprezentanţii APTOR.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei, şi în 2021 turiştii care ajung în Oradea şi rămân măcar două nopţi aici vor primi transport gratuit pentru 24 de ore în întreaga reţea de transport public (OTL).

"Înregistrarea participanţilor, generarea codurilor de gratuităţi şi comunicarea directă între unităţile HoReCa, muzee şi serverele OTL, se va face prin intermediul aplicaţiei online – oradealifenouveau.ro. Aceasta a fost creată de Visit Oradea în parteneriat cu Oradea Tech Hub şi poate fi folosită de toate unităţile de cazare din oraş. Mulţumim echipei Tech Hub pentru profesionalism şi pentru dezvoltarea şi actualizarea aplicaţiei pro bono", transmite APTOR.

Turiştii pot beneficia de aceste gratuităţi doar dacă vor fi înregistraţi în aplicaţia oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.

În 2021, cei care vin în city break în Oradea vor fi trataţi şi de unele cafenele şi restaurante. Mai precis, o parte dintre acestea au răspuns propunerii venite din partea Visit Oradea şi le oferă vizitatorilor reduceri. 

În primă fază, 11 din cele 32 de unităţi de cazare clasificate din Oradea şi-au manifestat interesul pentru a lua parte la această campanie, respectiv 9 restaurante/cafenele. "Îi invităm şi pe reprezentanţii celorlalte unităţi care doresc să se înscrie în proiect să ne contacteze pe adresa de email: office@visitoradea.com", transmit iniţiatorii campaniei. 


Cum funcţionează aplicaţia oradealifenouveau.ro?

Aplicaţia oradealifenouveau.ro oferă conectivitate directă între unităţile de cazare, muzee şi serverele OTL. Aceasta a fost gândită pentru a asigura o comunicare eficientă între furnizorii de servicii pentru turişti, fără ca turiştii să interacţioneze cu aplicaţia. 

1. Unităţile de cazare vor înregistra turiştii care doresc să se bucure de aceste gratuităţi, în aplicaţie. 

2. Odată ce turistul este înregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care conţine codul unic + un QR Code pentru gratuităţi şi pe care turistul îl poate primi tipărit, la cerere, de la unitatea de cazare. În baza acestui cod, turistul va avea acces la cele 3 categorii de beneficii ale campaniei:

a) Pentru a beneficia de acces gratuit la muzee, turistul va prezenta codul de acces primit prin e-mail. Personalul de la muzee va verifica în aplicaţia oradealifenouveau.ro valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal. 
b) În ceea ce priveşte gratuitatea de 24 de ore pentru reţeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.
c) Pentru a beneficia de diversele reduceri la restaurantele şi cafenelele participante, turistul va prezenta codul de acces QR primit prin e-mail. Personalul va verifica în aplicaţia oradealifenouveau.ro valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal. 

Mai mult de atât, aplicaţia oferă tuturor utilizatorilor (muzee, unităţi de cazare, restaurante, cafenele sau administrator – Visit Oradea) - posibilitatea de a realiza statistici privind numărul de turişti care au apelat la gratuităţi, ţara sau oraşul de provenienţă, secţiile muzeale cele mai vizitate. Aplicaţia este gratuită şi respectă normele GDPR în vigoare.
 
Condiţii obligatorii pentru obţinerea gratuităţilor 

1. Şedere de minimum două nopţi consecutive (nu se iau în considerare nopţi cumulate din perioade diferite, ale aceluiaşi turist).
2. Şedere la una dintre unităţile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea în acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).
3. Beneficiul este oferit pentru fiecare turist în parte, aşadar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toţi cei trei se vor bucura de beneficii.

Perioada campaniei: 05.05.2021 – 31.12.2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON