URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2020, 19:00

Oradea a depus documentaţia pentru obţinerea statutului de staţiune balneară

Oradea a depus documentaţia pentru obţinerea statutului de staţiune balneară (sursa foto: ADP)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a depus miercuri la Ministerul Sănătăţii documentaţia completă pentru obţinerea titlului de staţiune balneară pentru circa 25% din suprafaţa municipiului.

Un titlu necesar

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, avizarea dosarului de către o comisie interministerială va dura câteva luni, iar acordarea titlului de staţiune ar urma să se facă spre sfârşitul anului prin Hotărâre de Guvern.

"De menţionat că Oradea este deja staţiune turistică de interes naţional, dar după ce va fi declarată şi staţiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziţie pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioşia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea şi alte asemenea proiecte", a declarat Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune.

Staţiunea balneară Oradea

Jurca a fost însărcinat la începutul anului de către Consiliul Local să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea de către oraş a titlului de staţiune balneară pentru o suprafaţă de circa 476,6 hectare.

Arealul cuprinde malurile Crişului Repede din amonte de Podul Constantin Prezan până în aval la podul de la şoseaua de centură din Rogeius, zona centrală cu clădirile-monument, viitoarea grădină termală din Ioşia şi mai multe zone verzi.

Specialiştii Institutului Naţional de Recuperare Medicală Fizică şi Balneoclimaterică au făcut în prima jumătate a anului o vizită în teren şi au luat probe de apă geotermală din Oradea. "Probele au fost analizate şi rezultatele lor au arătat că acestea au un factor curativ foarte bun, dar şi calităţi foarte bune pentru cura externă a mai multor afecţiuni", a transmis municipalitatea.

Obţinerea de către oraş a titlului de staţiune balneară ar uşura atragerea de către municipalitate şi agenţii economici de fonduri europene destinate staţiunilor de acest gen.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON