URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2020, 23:09

Optimism rezervat la USR-PLUS, în Oradea: „Ne-am confruntat cu un PNL foarte puternic” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanții alianței USR-PLUS în Bihor au aplaudat duminică seară, la propriu, victoria candidatului dreptei la primăria Capitalei, Nicușor Dan. Totuși, aceștia spun că așteaptă rezultatele scrutinului în județul Bihor cu un optimism rezervat.

Majoritatea celor adunați duminică seară, după închiderea urnelor, la sediul din strada Vasile Alecsandri, în frunte cu președintele USR, Silviu Dehelean, și candidatele alianței pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, Ioana Mihăilă și Simona Bișboacă, urmăreau cu ochii în telefoanele mobile informații despre rezultatele alegerilor pe site-urile de știri.

Când unul din posturile centrale de televiziune au anunţat victoria obţinută în Capitală de candidatul dreptei, Nicuşor Dan, împotriva pesedistei Gabriela Firea, asistenţa a izbucnit în urale şi aplauze. "Întotdeauna cei care câştigă Capitala dau trendul naţional", a spus optimist, preşedintele Dehelean.

Treptat, însă entuziasmul a început să se topească. În lipsa unor sondaje care să dea o imagine rezultatelor din plan judeţean şi local, aliaţii au început să îşi contacteze oamenii din secţiile de votare pentru o numărare paralelă.

"Deocamdată ştim doar că URS-PLUS a câştigat Bucureştiul şi Constanţa. Semnele sunt bune, dar va trebui să aşteptăm câteva ore rezultatele din plan local", a spus Dehelean.

Odată cu primele numărători, reprezentanţii USR-PLUS şi-au mai temperat entuziasmul. "Pentru Bihor aşteptăm rezultatele cu un optimism rezervat. Aici ne-am confruntat cu un UDMR puternic şi cu un PNL foarte puternic", a declarat acesta.

Dehelean le-a mulţumit candidaţilor alianţei, începând cu Mihăilă şi Bişboacă, pentru "campania energică, deschisă şi apropiată de oameni" dar, la fel ca şi colegii săi, s-a ferit să facă pronosticuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Tov. Deheleanu & gasca...
... puneti mana pe pixuri si scrieti-va demisia! Cei cu un dram de luciditate stim cat de ticalosi pot fi penalii, aripa liberala a usl, dar asta nu va scuza pt. acest esec rusinos! P.S. Unde l-ati ,,ascuns" pe Cristi Rusu, nu l-am vazut pe nicio lista, da' zdrente din usl, aciuate prin usr, pe toate listele si la toate nivelurile am vazut!
Postat 28 Septembrie 2020, 16:31 de pinonel
oamenii voteaza
Oamenii voteaza politicieni competenti. Voi nu ati avut cadre pregatite pentru ca profesionistii adeverati nu pupa mana grofului Dehelean. Vad ca va compara lumea cu PSD. Din ce vad, chiar si la PSD Bihor e mai multa democratie decat la voi. Oamenii ar fi votat si USR daca aveati profesionisti si daca nu ati fi dat intr-o echipa de profesionisti (ca cea a lui Bolojan&Birta). Dand in ei, ati aratat ca nu va intereaseaza eficienta ci luptele politice.
Postat 28 Septembrie 2020, 09:57 de Minerva
prostie in forma pura
Nu v-ati confruntat cu nimic. Sau daca v-ati confruntat cu ceva, aceasta este propria limita. Cine v-a pus sa anuntati candidatii la parlamentare cu o zi inainte de locale ?! V-ati faultat singuri. Iar daca ati facut-o, de ce nu ati anuntat pe cineva care sa va ajute? Vreti sa defilati cu bunoiu? Faceti-o, dar nu cereti votul celor care va sustin, pt ca nu o fac neconditionat. Pur si simplu nu mai merge cu prostirea electoratului. Iar daca Deheleanu si bunoiu sunt nas si fin, sunteti chiar jenanti ... Cred ca vreti sa-i urmati lui mang in politica, daca tot asa veti merge. De ce nu iesiti in fata cu oameni care au facut sau pot sa faca ceva si din punct de vedere profesional si nu doar sa spuna "da" cand vreti voi sau sa sara din barca in barca, dupa interes ?! In caz contrar, Bihorul va fi in afara zonei de interes a usr si daca pe plan national vor iesi bine la viitoarele alegeri, Bihorul va fi pt usr cam ce este pt psd, adica nimic, datorita incompetentei lui mang si acolitii sai. Asta vreti sa ajungeti? Pe bune, bunoiu ??!!
Postat 28 Septembrie 2020, 09:41 de oradea_mea_si_a_ta
foarte bine!!
E bine ca nu ati performat! Ati facut blat cu PSD-ul dupa ce aia de la Bucuresti au protestat din 2017 impotriva PSD-ului. Emilian Pavel (PSD) a imprumutat asociatia de suflet a lui Dehelean (Cultura in Miscare)(e informatie publica pe declaratia lui de avere de cand era Europarlamentar). Flavius Bunoiu, membru marcant al USR Bihor, finul lui Dehelean (si viitor parlamentar USR) a fost surprins la terasa cu Emilian Pavel (stirea se poate gasi in Bihoreanul). PSD-ul stia ca nu poate rupe voturi de la PNL. Dar v-au gasit pe voi. Asta ati si facut. Ati sperat ca ce rupeti voi si ce castiga PSD-ul, va duce PNL-ul sub PSD. Jucati murdar si oradenii v-au mirosit. Daca sunteti cu PSD-ul e in regula, doar sa stie lumea. Numiti-va "Pro Romania 2"
Postat 28 Septembrie 2020, 00:26 de Athena
promisiuni
Acum 4 ani cand ati aparut, ati spus ca sustineti oameni competenti, nu oameni politici. Echipa lui Bolo era formata din oameni competenti. Voi nu ati sustinut-o ci ati bagat pe liste o doctorita fara carisma, doar pentru ca era de la voi. Daca ati mai fi avut aceleasi valori ca cele declarate in 2016, la locale nu ati fi avut candidati. A renuntat PNL Bucuresti la candidat propriu la primarie si nu ati putut renunta voi... Urat!
Postat 28 Septembrie 2020, 00:17 de Cesar
USR :::))))))
Peste 4 ani dispare, disperarea e prea mare la ei. Au câștigat București și Timișoara, felicitări. Dar atât
Postat 27 Septembrie 2020, 23:39 de Sandu2100
dap
si pe mine ma enerveaza ca nu au colaborat. Ceva ma sacaie la organizatia de aici - inca nu stiu exact ce.
Postat 27 Septembrie 2020, 23:39 de nihil
prietenia cu Emilut
Lasă că vă dă Emiluț niște procente de la PSD. Sau nu de aia sunt Dehelean și Bunoiu prieteni cu el? Și voi și prietenii vostri de la PSD criticați lucrurile bune. Orădenii nu se lasă prostiți.
Postat 27 Septembrie 2020, 23:39 de Vidar
cu trendul
Daca voiati sa fiti in trendul dat de Bucuresti trebuia sa faceti alinta si voi cu PNL-ul. Ati incercat sa prostiti oamenii cu abureli in dorinta voastra de a schimba o administratie functionala. Normal ca nu ati fost luati in serios. In 2016 candidatul PSD la primarie a avut 9%. Acum a urcat PSD-ul si e peste voi. Oradea niciodata nu a fost PSD-ista. Cand PSD-ul e peste voi e evident cat de iubiti sunteti.
Postat 27 Septembrie 2020, 23:24 de Horatiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON