URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2019, 19:35

„O să vadă Iohannis!”: Liderul baptiştilor din Bihor îl avertizează pe preşedinte că românii vor boicota referendumul pentru justiţie (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La prima ieşire publică după eşecul referendumului pentru familia tradiţională din toamna anului trecut, membrii Coaliţiei pentru Familie Bihor par din nou "în priză". De data asta, nu ca să mobilizeze oameni, ci din contră, să-i demobilizeze.

Preşedintele comunităţii baptiste din Bihor, Petru Vidu (foto), a declarat sâmbătă, cu ocazia marşului anti-avort din Oradea, că vinovat pentru eşecul referendumului este Liviu Dragnea, dar ponoasele le va trage preşedintele Klaus Iohannis. Asta pentru că, a prevestit Vidu, oamenii nu vor merge la referendumul pe tema justiţiei, programat în luna mai de şeful statului.

Întâi, Vidu a citat o declaraţie recentă a şefului statului, care a spus că cei care au promovat referendumul au fost „orice, numai toleranţi nu”, iar „românii au fost mult deasupra acestui discurs, au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura, şi pur şi simplu i-au tratat cu flit”.

Pastorul orădean îl contrazice pe Iohannis şi spune că oamenii au stat acasă din vina liderului PSD, Liviu Dragnea. „Cei mai mulţi români n-au fost la referendum nu ca să dea o lecţie unor infatuaţi, unor înfumuraţi. Una din cauze a fost nepăsarea, o altă cauză a fost comoditatea, altă cauză a fost manipularea. Şi faptul că acest referendum a fost legat de numele unui om, al lui Liviu Dragnea. Mulţi au stat acasă din cauza asta”, a declarat Vidu sâmbătă, de pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Preşedintele comunităţii baptiste a plusat apoi, avertizându-l pe preşedintele Iohannis cu boicot la referendumul din luna mai, pe care acesta se gândeşte să îl convoace pe tema justiţiei.

„O să vadă domnul preşedinte, atunci când va organiza referendumul pentru justiţie, câţi oameni vor sta acasă, oameni care cred din toată inima în lupta împotriva corupţiei. Dar mulţi din cele 3,5 milioane de oameni care au mers la referendum nu se vor duce la acest referendum împotriva corupţiei, pentru că au fost jigniţi de preşedintele lor, penru că preşedintele lor nu apără valorile adevărate, valorile creştine”, a declarat Vidu, stârnind aprobarea unora dintre orădenii adunaţi în piaţă.

Este foarte posibil, aşadar, ca unii lideri religioşi să le ceară românilor să boicoteze referendumul din luna mai, dar rămâne de văzut dacă credincioşii vor urma acest îndemn.

Declaraţiie lui Iohannis au stârnit, în ultimele zile, critici serioase şi din partea unor lideri ai Bisericii Ortodoxe Române. Episcopul Huşilor, Ignatie, a scris într-un mesaj postat pe Instagram că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un „nihilist cu acte în regulă”.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Marşul pentru viaţă, în Oradea: O mie de oameni au protestat paşnic împotriva avortului (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
..............
Tatăl nostru este una dintre rugăciunile de bază ale creștinătății, comună tuturor confesiunilor creștine datorită faptului că se regăsește în textul evangheliilor și a fost rostită pt. prima dată de Mântuitor. O altă rugăciune de căpătâi pe care o știe imensa majoritate a creștinilor, care este și simbolul credinței și prin care creștinul își recunoaște apartenența la creștinism este Crezul. Luați cele două rugăciuni, indiferent de biserică/limbă/etc și nu veți găsi nicăieri măcar o aluzie la popi/pastor/păstori/etc. Întrebați-vă de ce!
Postat 25 Martie 2019, 10:28 de pinonel
Petrica...
Petrica asculta aici: 1- Si tu ai facut armata asa ca stii bine ca tebuie sa vorbesti doar in numele tau. 2- Nu amesteca cele lumesti(politica) cu predicarea evangheliei ca iese o prosteala asa cum iesi aici. 3- Din folclor: daca taceai destept ramaneai, asa ca..... 4- Razunarea este arma prostului.
Postat 24 Martie 2019, 19:45 de scortosul
Jesus se ruga in gradina, descult - preotii de azi fac la fel? chiar conteaza ce spun ei? NU!
biserica sa-si vada de nasul ei! ca e vorba de preoti/pastori infractori baptisti, ortodocsi, penticostali, reformati, catolici! nu se mai uita in gura lor decat cei fara carte, spalati de creier. Oameni buni, folositi-va CREIERUL când luati o decizie, nu aveti nevoie de venin bisericesc care sa va conduca viata! Daca va simtiti pacatosi, renuntati la rautate si orgolii personale! Capii bisericii sunt cei dintai pacatosi - sunt vanitosi, conduc masini luxoase, locuiesc in vile numai modeste nu, au partide/femei cate vor (doar nu va mira asta?!), trag betii constant... Spre marea lor surprindere, romanii vor iesi la vot, e o chestie de principiu! vor invata si lectia asta!
Postat 24 Martie 2019, 19:32 de roger
tipic romanesc
Imi pare rau ca se ajunge la astfel de atitudini, gen "ba pe-a mati"... Imi pare rau ca nu a fost validat referendumul referitor la familie si imi pare rau ca orice referendum viitor va fi sabotat, ba de unii, ba de altii, pe principiul enuntat mai sus. Ma surprinde din nou atitudinea acestor lideri spirituali care pun botul la toti politicienii, ca ultima prostituata de pe centura. A fost tariceanu pe aici la alegerile trecute si le-a promis sustinere pt referendumul privind familia, cu mare tam-tam in biserica celor din poze. Au primit acest sprijin ? draqnea a sustinut public ca sustine referendumul. L-a sustinut ? Ambii sunt familisti convinsi, cu experienta bogata in domeniul familiei. Si pt esecul referendumului trecut este de vina johannis ? Nu este cam mult totusi ?
Postat 24 Martie 2019, 13:29 de oradea_mea_si_a_ta
DEX
crestin=cretin
Postat 24 Martie 2019, 09:52 de sasi
Pastorul acesta înțelege politica reală cât toată opoziția la un loc !?!
Așa este ... dacă Johannis mai merge mult în gură cu Dragnea și PSD, o să ajungă să nici nu mai candideze la prezidențiale, pentru că va sta atât de jos în sondaje încât va fi "retras" strategic de către "păpușari" !?! Faptul că nu ai voie să pronunți numele adversarului politic, decât ocazional și foarte rar pentru a nu sugera o eventuală victimizare, face parte din lecțiile teoriilor în domeniu ... pe care Johannis nu le știe, fiind un tolomac mare ca dulapul și prost ca satul !?!
Postat 24 Martie 2019, 08:22 de CrisDumi
Creștinii, homosexualii și ardelenii.
Dezbinarea poporului român a creat teren propice expansiunii minorităților. Pe fondul absenteismului de la votare, disputa pentru ciolan a politicienilor nu se poate tranșa decât cu acordul unor minorități. Ieri și azi cu minoritatea maghiară, mâine cu homosexualii. Poimâine, cine mai știe! Toate aceste acorduri pentru ciolan, însumate, ne costă și ne vor costa scump. Am fost scumpi la tărâțe și ieftini la făina. Cât timp va mai sta acest popor sub blestemul "măcar că privesc, să privească şi să nu vadă, şi măcar că aud, să audă şi să nu înţeleagă" ?
Postat 24 Martie 2019, 07:46 de FaBULA
@poiu
Ai zis 90% din ce voiam si eu sa zic, merci ca m-ai scutit se scris. @assn, esti sigur de palladi? Ca in partea finala a comentariului in care efectiv se indoieste de abilitatile de conducator a lui dumnezeu (lumea-experiment scapat de sub control), nu prea pare a fi el. @alcool, iar ai aparut? S-a gatat spiru sanitar la potica?
Postat 24 Martie 2019, 07:26 de Kid
Poporul nemernic
,,Și munciți, ca vitele/ Și va put copitele” Penticostalii, țiganii, jidanii, indienii, chinezii= crema civilizației !!! Ma îndoiesc! Vox Populi, vox dei!
Postat 24 Martie 2019, 02:21 de User anonimizat
excalibur
Pentru cine (inca) nu stia: excalibur este Dacian Salvador Palladi. Asa incat intelegem: Palladi nu s-a lepadat de Bolojan decat in spatele usilor inchise, dar s-a lepadat aici public de Vidu.
Postat 23 Martie 2019, 22:03 de Assn
Bizar
Lasa oare D-zeu o chestiune sensibila precum avortul(sau familia din barbat si femeie) la mina hazardului unor referendumuri,unor miscari propagandistice,la mintea omului in ultima instanta? Sau poate ingaduie Antihristului sa-si duca mai departe planul de inselare a omului,sau poate lasa omul prada pornirilor mintii lui?Pe principiul vox populi,vox dei.Sa fie lumea pe care o vedem si o traim un experiment scapat de sub control?
Postat 23 Martie 2019, 21:46 de excalibur
atentie cap de ciorba de miel
Cum isi permite acest lider de creduli si naivi sa apostrfeze un PRESEDINTE DE STAT la modul,,O sa vada Iohannis si de fapt ce cauta un jalnic povestitor in ecuatia asta.Se pare ca el crede ca toti putem fi manipulati ca oile lui credule si fara discernamant.
Postat 23 Martie 2019, 21:42 de Alcibiade
Vidule, te lepezi de PNL?
Vidu asta baptist e de-al lui Dacian Palladi (citymanager PNL), sau de-al Floricai Chereches (deputat PNL)? Sa unim si noi punctele ca la NCSI si sa vedem: Palladi sau Chereches s-a lepadat de Bolojan?
Postat 23 Martie 2019, 21:34 de Assn
Lider.... Adica un fel de bulibasa?
Pai hai sa vedem in calitate de ce faci tu astfel de indemnuri. Astea se pot cataloga drept atentat la siguranta nationala. Esti capabil sa sustii in fata cui trebuie amenintarile alea? Sau mai adaugam santajul pe lista? Ala e un nesimtit care manipuleaza (ce fain e cuvantul din mijloc in context) oameni ingusti la minte orbiti de popi, pastori si ce or mai avea ei la denumire. Mars napoi la cersit in sua
Postat 23 Martie 2019, 21:19 de poiu
***
Primiti bani sa faceti astefl de iesiri? Eu cand faceam ca voi, primeam! Apoi a inceput sa imi fie rusine fata de mine si nu am mai prostit oile! Si la referendumul trecut m-am * pe voi baptisti si penticostali, si la urmatorul ma voi * cu aceeasi presiune!
Postat 23 Martie 2019, 21:11 de BlackDot
Dupa cum
s-a vazut la precedentul referendum,ne-a cam durut la basca de parerea bisericosilor burtosi ! La fel va fi si acum,asa ca,popo,nu te obosi sa manipulezi !
Postat 23 Martie 2019, 21:07 de nealiniat
cu siguranta elitistul nu primeste votul meu a doua oara
vor fi si alti canditati cu adevarat de dreapta
Postat 23 Martie 2019, 20:58 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON