URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2018, 16:15

O poliţistă s-a săturat să i se spună că e plătită din banii contribuabililor: "Mă enervează pulifricii ăştia"

O poliţistă s-a săturat să i se spună că e plătită din banii contribuabililor: 'Mă enervează pulifricii ăştia' foto: zuzunika.wordpress.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O poliţistă din Vaslui a postat un mesaj virulent pe Facebook, la adresa contribuabililor care susţin că plătesc salariile poliţiştilor.

Poliţista se numeşte Maria Chetran şi, în afară de limbajul suburban, angajata ministerului condus de Carmen Dan o jigneşte chiar şi pe şefa guvernului, spunându-i "Veorica".

"Din tot scandalul ăsta cu Poliţia Română, nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia care fac afirmaţia că îmi plătesc mie salariul. Că e unul prost acolo sus, nu înseamnă că sunt toţi. Să faci afirmaţia că-mi plăteşti mie salariul, tu.. contribuabilul cinstit, deja îţi arată gradul de IQ. Sub 30, ca Veorica. Şi dacă tot am în listă pulifrici din ăştia care îmi plătesc mie salariul, de ce plm (pacea liniştii mele) nu ieşiţi voi cu capul sus din lista mea de Facebook, ca să nu mă cobor eu sub nivelul de IQ 30 al Veoricăi şi să vă şi nominalizez? Respect!!! #mândrăcăsuntpoliţistă", a scris poliţista pe contul său de Facebook.

Mesajul era însoţit de o poză cu Maria Chetran în uniformă. După doar câteva ore de la publicarea mesajului, poliţista şi-a închis contul de pe reţeaua de socializare.

Reacţia acesteia vine după ce, la începutul săptămânii, iritat de reacţiile negative ale cetăţenilor la adresa poliţiştilor care s-au implicat în cazul plăcuţelor de înmatriculare anti-PSD, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră le sugera oamenilor să nu mai apeleze la Poliţie, atunci când au o problemă, ci la "vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie".

Potrivit adevarul.ro, pe lângă meseria de agent în cadrul Poliţiei Municipale Huşi, Maria Chetran, în vârstă de 39 de ani activează şi în echipa bloggeriţei Mirelei Retegan. Este foarte activă în mediul online, promovând un stil de viaţă sănătos, după ce ea însăşi a avut grave probleme de săbnătate provocate de kilogramele în plus.

"Numele meu este Maria Chetran, am 38 de ani, sunt poliţistă în municipiul Huşi, judeţul Vaslui, şi am fost grasă. Acum mă tratez. Am început o luptă cu kilogramele acum 11 luni, pornind de la 101 kilograme, când am descoperit-o pe Mirela Retegan şi grupul  creat de ea", a scris Chetran în urmă cu aproximativ un an pe blogul Fixlafix.

Poliţia Vaslui o anchetează acum pentru mesaj. "Cu privire la mesajul postat de către colega noastră pe o reţea de socializare, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus verificări, întrucât nu se poate tolera un astfel de limbaj şi de comportament din partea unui poliţist, care îşi desfăşoară activitatea profesională în interesul şi în spijinul comunităţii", a precizat Silvia Manta, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@bde
Zi-mi si mie te rog in care DEx ai gasit cuvantul ca in alea romanesti nu exista. Si nu online, stiu, azi e tezaur sa ai in casa asa ceva, dar unii le mai au si le pastreaza (cam neobisnuit nu?). Ori daca asta e libera exprimare inseamna ca si suedezul cu m**e este libera expeimare, deci s-a comis un abuz si o violare a acelui drept? Iar faptul ca e intr-o structura sustinuta din bani publici nu e o rusine, faptul ca impozitele si taxele si tva-urile platite de noi le sustin salariile e cat se poate de adevarat. Pai in cazul asta sa iti jignești platitorii de salariu e cel putin un comportament marlanesc. Tu iti injuri asa angajatorul in mediul public? Eu zic sa te mai gandesti. Din oacate asta si mai sunt cativa, fac imaginea proasta a politiei. Multi din noii agenti (ultimii 10 12 ani) sunt respectuosi si civilizati, au invatat respectul si vorba calda si au descoperit ca au de castigat fiind oameni egali intr-o conversatie. Sa postezi asemenea mesaj e o rusine pe tru ceva ce altadata se numea "haina statului" si pe care azi, cretina de serviciu, o transforma in "haimanaua statului".
Postat 04 August 2018, 07:15 de poiu
Daca contribuabili nu ar fi..
Toate instituțiile statului, de la la politia locala până la MAI, de la primarii până la guvern și președinte, sunt susținute din banii contribuabililor: taxe și impozite plătite de salariati, de firme, de oamenii de rând când plătesc TVA la orice cumpărătură, accize in carburant, etc. Așa că greșit! Poliția exista atâta timp cât există contribuabili și atâta timp cât e nevoie de ea.
Postat 03 August 2018, 21:22 de User anonimizat
Libera exprimare
Ultima oară când am consultat dex, pulifrici insemna ,,persoana neinsemnata". Deci care este acel vocabular nepermis, sau ,mai nou, nu mai exista dreptul nici la libera exprimare?
Postat 03 August 2018, 20:37 de bde
Probabil o sa plece din politie
asta e fiindca e adevarat cu plata lor,dar cei ce fac abuzuri inimaginbile cum sunt oameni ucisi de politisti corupti ce asculta ordinele ceor ce i au angajat prin frauda nu vor pleca. Politistii sunt in slujba celor ce i platesc,pe care trebuie sa i apere,daca are in cap abuzuri fata de cei ce o platesc o sa plece. Ea a intrat fara pile posibil,cum te inavata ei la declaratii sa scrii,cica s amabili,e plin de criminali in politie intrati pe usa din dos(o sa curga in curand reclamatii),asteptam noul cod modificat fara zarva de basistii criminali,doar poporul roman e indelung rabdator,incet la manie...dar sa nu dea Dumnezeu cel Sfant...doar literatura e o proorocie,nu?
Postat 03 August 2018, 18:48 de User anonimizat
????
sunt tare curios daca tipa din imagine a absolvit vreo scoala militara de profil sau a fost luata de pe strada (ca si multi altii care plimba aceasta uniforma) si imbracata cu haina ce reprezinta legea in Romania....dar la noi orice e posibil si nu ma mai mira nimic....
Postat 03 August 2018, 16:47 de Dan1977
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON