URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2020, 11:05

O orădeancă este noul consilier al preşedintelui Iohannis pe probleme de climă şi sustenabilitate

O orădeancă este noul consilier al preşedintelui Iohannis pe probleme de climă şi sustenabilitate sursa foto: Administraţia Prezidenţială
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o pe orădeanca Alexandra-Maria Bocşe consilier de stat în Departamentul Climă şi Sustenabilitate.

Şcolită la Cambridge

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 august a.c., decretul pentru numirea doamnei Alexandra-Maria Bocşe în funcţia de consilier de stat (Departamentul Climă şi Sustenabilitate) – la data de 1 septembrie 2020", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Născută în 1987, Alexandra-Maria Bocşe a absolvit un Doctorat în Politică şi Studii Internaţionale la Universitatea din Cambridge (în 2017), printre primii din an. A beneficiat de o bursă de excelenţă academică de la Trinity College Cambridge în timpul doctoratului.

"În 2011, ea a absolvit un MPhil în Relaţii Internaţionale la aceeaşi instituţie, Cambridge, cu o distincţie în disertaţia privind politica internaţională a mediului. Anterior, a absolvit Licenţa în Ştiinţe Politice la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice (secţia română) ca şefă de promoţie", se arată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Studiile liceale le-a finalizat în Oradea, tânăra fiind o absolventă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Cercetător pe probleme de mediu

Din 2016, orădeanca este lector şi cercetător în Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul London School of Economics, unde a predat şi a făcut studii în domeniul afacerilor europene şi internaţionale, cu specializare pe probleme de energie, mediu şi climă.

Ea a mai avut o bursă Fulbright-Schuman la Universitatea Harvard, "Weatherhead Center for International Affairs", între anii 2015-2016, unde a lucrat în special pe relaţiile transatlantice în domeniul energiei şi al mediului.

"Anterior, a fost cercetător doctoral şi coordonator al Centrului European din Departamentul de Politică şi Studii Internaţionale, Universitatea din Cambridge, şi redactor asociat la Cambridge Review of International Affairs. Alexandra-Maria Bocşe are peste şapte ani de experienţă în predarea atât la nivel de licenţă, cât şi la nivel de master, a cursurilor de Politică Europeană, Politică Globală a Energiei şi Mediului şi Afaceri Internaţionale la Universitatea din Cambridge, London School of Economics şi King's College London. Din 2011, a lucrat, de asemenea, în roluri de analiză/consiliere sau a oferit consiliere pentru Uniunea Europeană, guverne ale statelor UE şi organizaţii interguvernamentale, în ultimii ani în special în domeniul politicii şi economiei energiei şi climei", mai arată Administraţia Prezidenţială.

Portofoliul său de cercetare şi analiză include diverse publicaţii de politici publice şi academice în jurnale de top în domeniile climei şi energiei (Climate Policy, International Environmental Agreements: Politics, Law and Economics and Energy Research and Social Science) sau Relaţii Internaţionale (Geopolitics, European Security, etc.). De asemenea, a scris o carte despre reţelele internaţionale de politici energetice şi de mediu care va fi publicată de editura Palgrave Macmillan în toamna anului 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Alexandra-Maria Bocşe
Felicitări
Postat 02 Septembrie 2020, 12:54 de Sandu2100
CrisDumi
Sa nu uiți ca Iliescu la decorat pe Schweighofer, fauna si flora se distrug datorita lui Iliescu
Postat 02 Septembrie 2020, 12:54 de Sandu2100
@crisdumi
Hopa, betiva ordinara si parasuta online-ului e reactivata !!!Tu, proasta satului, are atata scoala cat are tot psd-ul tau orasenesc la un loc, cu Milika in frunte. Te roade invidia, inculta cu 4 clase? Asta este, respect doamnei pentru efort, nu toate sunt retardate ca tine. Te pup, iti mai scriu. PS Forza Milika !!!
Postat 01 Septembrie 2020, 18:55 de elev
Dacă are valoare fata, în "teorie" ...
... ce naiba caută să-l consilieze "practic" pe unul care reprezintă, printre altele, interese evidente de distrugere a faunei și florei României de către niște "colonizatori" precum Schweighofer ?!?
Postat 01 Septembrie 2020, 16:23 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON